“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 27 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 27 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Παραμονή και με την… βούλα

Ο ΟΦΗ έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος και ο Ατρόμητος μία από τις καλύτερες άμυνες αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Κρητικούς να σκοράρουν δύο φορές κατά αυτής της άμυνας και να πετύχουν μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0. Μια νίκη που τoυς έφερε έστω και προσωρινά στην έκτη θέση της βαθμολογίας, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο ΟΦΗ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Super League. Οχι ότι υπήρχε καμιά αμφιβολία γι’ αυτό, αφού τον τελευταίο καιρό και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σα Πίντο ο ΟΦΗ έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά όταν εξασφαλίζεται και μαθηματικά η παραμονή και μάλιστα με νίκη επί του δεύτερου της βαθμολογίας Ατρόμητου, έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Περιστερίου παραμένει προσωρινά στη δεύτερη θέση και περιμένει τον σημερινό αγώνα Απόλλωνα – ΠΑΟΚ για τα περαιτέρω, όπως και ο ΟΦΗ περιμένει το σημερινό ματς ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικού για τα περί της έκτης θέσης. Για τον Ατρόμητο, όμως, το παιχνίδι στην Κρήτη ήταν ένα από τα χειρότερα σε αυτό το πρωτάθλημα και σταμάτησε και το επιτυχημένο σερί του. Υπάρχει, βεβαίως, το άλλοθι των πολλών και σημαντικών απουσιών oncos στην επίθεση των Παπαδόπουλου και Ναπολεόνι (είχε ίωση και μπήκε αλλαγή στο 77′), οι οποίοι έχουν πετύχει τα 20 από τα 51 συνολικά γκολ που έχει σημειώσει η ομάδα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα, αλλά και των Γκαρσία, Νάστου. Όπως όμως, εξελίχθηκε το παιχνίδι ο ΟΦΗ πέτυχε μια δίκαιη και σημαντική νίκη.
Ένας ΟΦΗ που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο όταν και πέτυχε τα δύο του γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και το καλό ημίχρονο της συνάντησης που στο πρώτο μέρος ήταν γενικά κακή, με tous γηπεδούχoυς να έχουν απλά μια υπεροχή.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ήταν καλύτεροι και μέχρι και το δεύτερο γκολ ο Ατρόμητοε ήταν κακός. Ανέβασε κάπως την απόδοσή του μετά το 2-0 και σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Μπρίτο, ο οποίος είχε και σουτ στο δοκάρι στο 78′, ενώ και στο 88′ ο Ατρόμητος είχε μια καλή στιγμή για να σκοράρει, αλλά ο Φερνάντες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Καλή ευκαιρία είχε και ο ΟΦΗ στο 23′, όταν ο Μακρής έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από κοντά, ο Σηφάκης έδιωξε δύσκολα την μπάλα, η οποία έφθασε στον Ζόρο που από πολύ κοντά και σε θέση πλάγια αριστερά πλάσαρε άουτ.

Sportday

Ο νόμος του

Αν ο ΟΦΗ παρουσίαζε κι εκτός έδρας το πρόσωπο που δείχνει στο «Γεντί Κουλέ», θα είχε ξεμπερδέψει με την παραμονή από τον πρώτο γύρο και θα είχε ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη των στόχων. Ο Ατρόμητος υπήρξε το νέο θύμα των Κρητικών, οι οποίοι μ’ αυτά και μ’ αυτά καμαρώνουν πια στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Σα Πίντο έκανε αυτό που συνηθίζει στα εντός έδρας ματς. Υπήρξε άκρως αποτελεσματική. Κι εκεί που οι αντίπαλοι άρχισαν να κουράζονται, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν κι έφτασε στο γκολ.
Η πρώτη κάθετη που πέρασε στην περιοχή του Ατρομήτου έγινε γκολ. Και την ώρα που ο Παράσχος άρχισε να φορτώνει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ήρθε κι ένα δεύτερο από τον Ντουντού.
Με δύο γκολ σε 11 λεπτά, ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε παρά να φύγει νικητής από το γήπεδο. Αλλωστε, αν κάποιος άξιζε να το κάνει, αυτοί ήταν οι Κρητικοί.
Και καλύτερη κυκλοφορία είχαν και «πάγωναν» τον ρυθμό όταν τους δινόταν η ευκαιρία και δεν δέχτηκαν ευκαιρίες, από μια άκρως επιθετική ομάδα, όπως ο Ατρόμητος, που έχει σημειώσει 51 γκολ.
Χθες όμως. έλειπαν πολλά απ’ αυτά τα γκολ. Απουσίαζε ο Παπαδόπουλος. Ο Ναπολεόνι έμεινε στον πάγκο μέχρι που έγινε και το 2-0.0 Μπρίτο μπήκε αργά. Οι Καραμάνος. Φάμπιο. Γεωργίου δεν κατάφεραν να φανούν αποτελεσματικοί, ούτε ο Φωτάκης όταν μπήκε. Ναι ο χθεσινός Ατρόμητος ήταν ο χειρότερος που έχει εμφανιστεί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έστω κι αν είχε τη δικαιολογία των πολλών απουσιών και του «τελικού» του ερχόμενου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

ΦΩΣ

Χόρευαν “σάμπα” στο Γεντί Κουλέ

Τη δυναμική του «Γεντί Κουλέ» αξιοποίησε για μία ακόμα φορά τη φετινή περίοδο ο ΟΦΗ, επικράτησε του «αναιμικού» Ατρόμητου (2-0) και ανέβηκε στην έκτη θέση της κατάταξης.
Οι Κρητικοί διέπρεψαν στο τακτικό σκέλος του ματς, εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των φιλοξενούμενων στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι (εκτός μάχης οι Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος, ασθενής ο Ναπολεόνι που μπήκε στο τέλος) και με δύο «χτυπήματα» στο δικό τους πολύ καλό εικοσάλεπτο (50′-70′) έφτασαν δίκαια σε μια σημαντική νίκη γοήτρου αλλά και ουσίας, δεδομένου ότι ο στόχος στο πρωτάθλημα παραμένει μια θέση στην πρώτη εξάδα. Με συνολική προσπάθεια, αλληλοκαλύψεις και πολύ τρέξιμο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Φερνάντεζ, ο οποίος πέρασε ένα πολύ πιο ήσυχο απόγευμα από όσο θα περίμενε. Με ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα τον πολύπειρο Μπούρμπο, ο οποίος είχε δυο τρεις καταλυτικές επεμβάσεις σε αντεπιθέσεις του Ατρόμητου, με τον Μακρή σε ρόλο «σκούπας» στον άξονα να κάνει ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια και τον νεαρό Ροβίθη στο κέντρο να δημιουργεί γκολ και να κερδίζει το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο. Και από εκεί και πέρα οι δύο Βραζιλιάνοι μεσοεπιθετικοί Ζε Εντουάρντο και Ντουντού να πατάνε περιοχή, αξιοποιώντας τα κενά που προέκυπταν από τις μάχες του Παπάζογλου με τους στόπερ Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη. Και τα δύο γκολ προήλθαν από αντίστοιχες «μπούκες» των δύο Λάτιν στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, όπου ανενόχλητοι εκτέλεσαν τον Σηφάκη και χάρισαν στους «μαυρόασπρους» τη σπουδαία νίκη.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Περιστερίου ήταν ωσεί παρούσα την πρώτη ώρα της αναμέτρησης. Δίχως ρυθμό, με προβληματική ανάπτυξη, ενώ και στα στημένα σπανίως απειλούσαν οι φιλοξενούμενοι που αρκούνταν να κρατάνε με τη σειρά τους το μηδέν στην άμυνα χωρίς μεγάλη πίεση.
Αυτή που δέχθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και μαζί τα δύο γκολ πόυ λειτούργησαν σαν ξυπνητήρι για τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ατρόμητος τα έπαιξε όλα για όλα, ήρθαν κα: από τον πάγκο ποιοτικές εφεδρείες όπως ο Μπρίτο και ο Ναπολεόνι, όμως ήταν πια αργά για να γυρίσει το ματς για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.
Ο Ρικάρντο Σα Πίντο γύρισε τους παίκτες του στο μισό γήπεδο σε διπλή ζώνη άμυνας και κατάφερε να αντιπαρέλθει την πίεση με μίνιμουμ κόστος το δοκάρι του Μπρίτο. Ο Καραμάνος φαίνεται να έχει απολέσει εσχάτως τη σπιρτάδα και την εκτελεστική δεινότητα του πρώτου μισού της περιόδου, ο αρχισκόρερ Παπαδόπουλος βρισκόταν τιμωρημένος στην Αθήνα και οι περιφερειακοί επιθετικοί Γεωργίου, Φάμπιο υπολειτουργούσαν και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook