“Ο Σα Πίντο μου έλεγε να παίξω και εγώ του έλεγα του χρόνου”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός δράσης, για την ψυχολογική στήριξη του Πορτογάλου τεχνικού αλλά και για την πίστη του στις δυνατότητες του ΟΦΗ.

Ο 30χρονος κεντρικός μέσος επέστρεψε στην δράση έχοντας μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 δεν έκρυψε την μεγάλη στενοχώρια του για την απουσία του από την δράση εδώ και αρκετούς μήνες: «Σίγουρα χαίρεσαι να βλέπεις τους συμπαίκτες του να ανταμείβονται οι κόποι τους. Από την άλλη όταν είσαι τραυματίες και δεν μπορείς να βοηθήσεις και να κάνεις αυτό που αγαπάς δεν είναι ότι καλύτερο. Είχα στεναχωρηθεί πολύ με τον τραυματισμό. Τώρα είμαι καλά και περιμένω την επιστροφή».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Φραγκουλάκης στον Athletic Radio 104,2 

Για το αν έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Δεν θα το έλεγα ότι έμεινα αρκετά. Όταν άρχισα να παθαίνω και θλάση στον τραυματισμό είχα μιλήσει με τον Τσουμάγκα που είχε κάνει την ίδια εγχείρηση που και αυτός είχε αργήσει περισσότερο. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων πάθαινε θλάση. Πέρασαν 4 μήνες για να δέσει η πληγή στους προσαγωγούς».

Για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα του: «Όταν καθόμουν και άκουγα για τραυματισμός δεν ήξερα καλά – καλά τι σημαίνει. Ούτε θλάση δεν ήξερα τι σημαίνει. Στην καριέρα μου δεν ήξερα. Η μπάλα είναι έτσι και μας έβγαλε από τον προγραμματισμό. Ελπίζω να είναι και ο τελευταίος. Τον πόνο τον πρώτο τον είχα νιώσει παραμονή με τους αγώνες με τον Πανθρακικό. Βγήκα και αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Τι παλέψαμε με παυσίπονα στην συνέχεια και είχαμε πει να πάμε με συντήρηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Το πήγαμε μέχρι με τα Γιάννενα και μετά υπήρχε ένα καινό. Το πήγαμε συντηρητικά αλλά μετά από ένα σημείο δεν μπορούσα να κάνω ούτε πάσα. Δεν μπορούσα να το παλέψω άλλα και πήγαμε για χειρουργείο».

Για το κακό ξεκίνημα του ΟΦΗ: «Όταν είχε αρχίσει το πρωτάθλημα δεν περιμέναμε να ξεκινούσε έτσι. Ήθελε κάποιο χρόνο για να τη δέσει. ήρθε και ο νέος προπονητής και άρχισε η ομάδα να δένει με το που άλλαξε κάποια πράγματα. Η ομάδα είναι στην 6η θέση και στα ημιτελικά κυπέλλου με πολύ καλές πιθανότητες για να πάει τελικό».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα τη μοίρα του ΟΦΗ: «Αυτό που δεν πήγαινε καλά στην αρχή ήταν τα αποτελέσματα. Ήρθε ένας νέος προπονητής και με τον καιρό άρχισε να δένεται και η ομάδα. Γίναμε πιο ομάδα και αυτό όλο μαζί συνέφερε στο να έρθουν αποτελέσματα και να πάμε στην 6η θέση».

Για την φιλοσοφία του Ρικάρντο Σα Πίντο: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Την πέρασε, κάναμε αυτό που ήθελε. Μπορεί να μην έπαιζα αλλά ήμουν στα αποδυτήρια. Υπήρχε κούραση από τα παιχνίδια τετάρτη-Κυριακή, πράγμα που μπορεί να μην το έβλεπε ο κόσμος όμως εγώ το έβλεπα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για το αν αφήνει μια πίκρα η φετινή χρονιά όσο αφορά το πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω αν είχαμε πάρει τα παιχνίδια στην αρχή πως θα ήταν τα πράγματα αλλά σίγουρα αυτή η πεντάδα δικαιούται να είναι εκεί που είναι. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε το ρόστερ αλλά δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Πιστεύω η χρονιά επιτυχημένη για εμάς και αν καταφέρουμε να πάμε στον τελικό θα είναι κάτι πολύ ωραίο».

Για το γεγονός ότι μπήκε στην αποστολή αμέσως μετά την επιστροφή του στις προπονήσεις: «Μιλούσα με τον προπονητή κατά την διάρκεια του τραυματισμού. Προσπαθούσε να με εμψυχώσει γιατί και εγώ μετά από τις θλάσεις που πάθαινα είχα φτάσει σε ένα σημείο να μου λέει ο προπονητής θα παίξεις και εγώ έλεγα για του χρόνου. Από ένα σημείο και μετά το είδα διαφορετικά, δούλεψα αυτές τις τρεις εβδομάδες και αν μου δοθεί η ευκαιρία στα παιχνίδια που απομένουν θα κοιτάξω να τον ικανοποιήσω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook