“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 31 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Το άντρο του Βαγγέλη

Hπαρτίδα σώθηκε για τον Λεβαδειακό με μπαλαντέρ τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο 29χροvos οτράικερ καθάρισε και στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ (21) πετυχαίνοντας το 12ο χου γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και όντας ο πολυτιμότεροβ (με διαφορά από τον δεύτερο) ποδοσφαιριστής των Βοιωτών στην εξασφάλιση (ουσιαστικά) της παραμονής. Μάλιστα, τα έντεκα γκολ τα έχει πανηγυρίσει στη Λιβαδειά, όπου οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει μία ντουζίνα νίκες και συνολικά 38 από τους 39 βαθμούς. Πιο ώριμος από ποτέ και μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από τον Ατρόμητο (και την… περιπέτεια στο Αζερμπαϊτζάν), ο ψηλόσωμος στράικερ πρόσθεσε ουσία και γκολ στην αδιαμφισβήτητη ηοιότητά του. Στα 31 του κατάφερε να καταγράψει μακράν την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Εδειξε την κλάση του πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ με πλασέ στην κίνηση (ύστερα από στημένη φάση), κατορθώνοντας να διώξει τα φίδια που άρχισαν να ζώνουν την ομάδα του μετά την ισοφάριση του ΟΦΗ. Ο Μάντζιος είχε και άξιο συμπαραστάτη τον Εμάνουελ Κονέ, ο οποίος σημείωσε ένα ακόμα τέρμα (άνοιξε το σκορ στο 8′).
Πρόκειται για το πέμπτο του γκολ (δεύτερο με κεφαλιά, ενώ έχει και τρία με φάουλ) και το αξιοσημείωτο είναι πως σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς. Οι δύο σκόρερ είχαν να παλέψουν κυρίως το άγχος τους παρά έναν αξιόμαχο αντίπαλο.
Ο ΟΦΗ ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση. Στις φάσεις των γκολ η άμυνα του έμοιαζε με παιδική χαρά, ενώ και δεν έκανε αισθητή και την επιθετική του παρουσία. Οι τρεις τελικές και αυτές στο πρώτο ημίχρονο φανερώνουν του λόγου το αληθές. Οχι φυσικά πως οι γηπεδούχοι έχασαν και πολλές ευκαιρίες, αλλά διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, τουλάχιστον στο ανασταλτικό κομμάτι. Διότι στο δημιουργικό δεν βλεπόντουσαν, καθώς δεν κατέγραψαν ούτε μία αντεπίθεση της προκοπής. Γενικότερα βέβαια έγινε ένα κακό παιχνίδι με κύρια χαρακτηριστικά τη νευρικότητα, τα λάθη, τις κακές επιλογές και τα εύκολα… πουλήματα της μπάλας.

Sportday

Καθάρισε

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στους υπολογισμούς των ομάδων στο ξεκίνημα κάθε σεζόν. Για παράδειγμα, οι ομάδες που γνωρίζουν πως θα παλέψουν για την παραμονή, βάζουν ένα «τικ» δίπλα στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια τους.
Αυτά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις απ’ τους υπόλοιπους και να βγεις νικητής από τη μάχη.
Αυτά σημείωσε ο Λεβαδειακός.
Τα εντός έδρας παιχνίδια του.
Χθες έκανε τη 12η νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 του ΟΦΗ. Κι οι δώδεκα νίκες ήρθαν στη Λιβαδειά. Εκεί όπου έχει χάσει μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μια ντουζίνα νίκες, που του χάρισαν και μαθηματικά από χθες την παραμονή του στην κατηγορία.
Κι επειδή γι’ αυτή την παραμονή μόχθησαν όλοι. αλλά λίγο περισσότερο από τους I υπόλοιπους δύο συγκεκριμένοι παίκτες, αυτοί υπέγραψαν και τη νίκη-σωτηρία: ο Εμάνουελ Κονέ κι ο Βαγγέλης Μάντζιος.
Ο πρώτος σημείωσε ακόμα ένα τέρμα και μάλιστα ήταν όπως σχεδόν όλα του τα φετινά.
Εντυπωσιακό. Ο δεύτερος σημείωσε ακόμα ένα κρίσιμο, όπως έχει κάνει σχεδόν σε όλα τα ματς. Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση του ΟΦΗ ήταν και πάλι εκεί για να δώσει τη λύση καινά οδηγήσει τον Λεβαδειακό στη νικη.
Ενας Λεβαδειακός που δεν εντυπωσίασε, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι ο σκοπός ήταν να φύγει νικητής από το ματς με κάθε τρόπο, ώστε να ξεμπερδεύει οριστικά με την παραμονή του.
Εδώ που τα λέμε. δεν βρήκε και ιδιαίτερη αντίσταση.
0 ΟΦΗ ήταν τραγικός στο χθεσινό ματς κι έφυγε με αυτό που άξιζε. Αλλωστε κι οι Κρητικοί έχουν βάλει ένα «τικ» σε ένα συγκεκριμένο εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτό της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου.

ΦΩΣ

Ήθελε τους βαθμούς και τους πήρε

Το κίνητρο στην κόντρα του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ το είχαν οι Βοιωτοί, που ήθελαν το τρίποντο, ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία δύο «στροφές» πριν το τέλος της. Και ήταν κάτι που λειτούργησε καταλυτικά στο να πετύχει (2-1) η ομάδα του Σάββα Παντελίδη τον στόχο της.
Το γρήγορο (8′) γκολ του Κονέ και το άμεσο προσπέρασμα (32′) του Αεβαδειακού στην προσωρινή ισοφάριση (30′) των Κρητικών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων.
Όπως και ακόμα τρία στοιχεία.
Αναφερόμαστε στην αποτελεσματικότητα που έδειξε (και δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε) ο Λεβαδειακός (συνολικά μόλις οκτώ τελικές προσπάθειες, από τις οποίες οι πέντε ήταν στο α’ ημίχρονο), στη μεγάλη αμυντική αδράνεια του ΟΦΗ στα δύο γκολ του αντιπάλου και στην καταπληκτική εκτελεστική ικανότητα του Βαγγέλη Μάντζιου. Στον επιθετικό του Λεβαδειακού (σε αντίθεση με προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του) δεν δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά σε αυτή του 32′, με υπέροχο σουτ στην κίνηση «κάρφωσε» τον Αγριμάκη.
Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ειδικά στο β’ ημίχρονο ήταν εξαφανισμένος. Η διαχείριση του προβαδίσματος από τον Λεβαδειακό ήταν εξαιρετική, αλλά δεν ένιωσε Γ και την παραμικρή πίεση από τους Κρητικούς.
Ο προπονητής τους Σα Πίντο (αποβλήθηκε στο 68′ από τον διαιτητή Γιά- Ι χο) προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα», πέρασε στον αγώνα τον ΚουΤσιανικούλη (63′), με ταυτόχρονη αλλαγή του συστήματος (έγινε κλασικό 4-4-2, καθώς οι Παπάζογλου, Ροβίθης ήταν οι κλασικοί προωθημένοι) και ενίσχυση των άκρων, αλλά δίχως αποτέλεσμα.
Ε, και όπως συμβαίνει σε τέτοια οριακά παιχνίδια (έστω για τον έναν εκ των δύο αντιπάλων), όσο πλησίαζε το τέλος, το «φάγωμα» του χρόνου αποτέλεσε προτεραιότητα του Λεβαδειακού. Ο Παντελίδης ενίσχυσε την αμυντική λειτουργία του με την είσοδο του Γεωργίου, ενώ οι παίκτες του πήραν οδηγία να κρατούν στα πόδια τους όσο περισσότερο γινόταν την μπάλα και να καταστρέφουν την όποια προσπάθεια του ΟΦΗ να δημιουργήσει.
Γράψαμε προηγουμένως για τις λίγες τελικές προσπάθειες που είχε ο Λεβαδειακός, αλλά στην περίπτωση του ΟΦΗ τα πράγματα ήταν ακόμα χειρόΟ Λεβαδειακός | κέρδισε (2-1) τον ΟΦΗ, τιοο δεν έκανε τίηοτα για να αποφύγει τα «μοιραίο» · Κονέ (8′), Μάντζιος (32′) πέτυχαν τα γκολ των Βοιωτών, ενώ ατό 30′ είχε ισοφαρίαει ο Μακρής τερα. Οι τελικές των Κρητικών ήταν τρεις (!) σε όλο το 90λεπτο, ενώ απουσίαζε παντελώς η δημιουργικότητα από τους φιλοξενούμενους, που ισοφάρισαν από στημένη φάση (εκτέλεση κόρνερ του Μιλιάζες) και πέραν αυτού… ουδέν.
Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και αυτές αφορούσαν το πρώτο μισό, γιατί στην επανάληψη έγιναν «ανύπαρκτες». Μία καταγράφηκε όλη κι όλη, και αυτή προήλθε (74′) από εκτέλεση βαδειακό και λιγότερο στο να δημιουργούν προϋποθέσεις ευκαιριών. Για αυτό τονίσαμε ότι βόλεψε τα σχέδια των Βοιωτών ότι πήραν προβάδισμα (μετά την ισοφάριση) πριν φύγει το ημίχρονο. Γιατί έφυγε, μάνι μάνι, το άγχος που θα βάραινε τα πόδια των γηπεδούχων στην επανάληψη.
0 διαιτητής Γιάχος δεν τα πήγε καλά, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες φάσεις. Και δεν τα κατάφερε βασικά, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις ήταν υπερβολικός στην υπόδειξη φάουλ, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων. Που γράφουμε και πάλι, πάντως, ότι δεν έκα- , ναν τίποτα ιδιαίτερο για να αποφύγουν το… μοιραίο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook