“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 1 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 1 Απριλίου, τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” μέσα από το Gentikoule με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Ο γκαντέμης Νέρι

Ο ΟΦΗ τον απέκτησε στο τέλος του Ιανουαρίου και το γεγονός ότι είχε συμμετοχές σε όλες τις εθνικές ομάδες της Παραγουάης και προερχόταν από γεμάτη σεζόν με την κολομβιανή Ντεπορτίβο Κάλι (37 παιχνίδια), είχε καλλιεργήσει προσδοκίες. Ομως. ο Νερι Μπαρέιρο -ο περί ου ο λόγος- αποδεικνύεται… άλλος. Αν μη τι άλλο. κοντεύει να χαρακτηριστεί «μαυρόγατα» από τους οπαδούς της κρητικής ομάδας, έπειτα και από την παρουσία του στο προχθεσινό παιχνίδι στη Λιβαδειά. Ο 26χρονος στόπερ έχει παίξει σε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο ΟΦΗ έχει σε αυτά ισάριθμες ήττες! Στο ντεμπούτο του στην Τούμπα, όπου η απόδοση του ήταν για γέλια (!) και αποτέλεσε από τους πρωταίτιους της πεντάρας εκείνη την ημέρα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έλεγαν ότι έφταιγε το… τζετ λαγκ! Το επόμενο ματς που έπαιξε ήταν με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Ούτε εκεί έπεισε και η Καλλονή νίκησε 1-0. Προχθές, με τον Λεβαδειακό, μία από τα ίδια. Χωρίς, φυσικά, να επιρρίπτει κάποιος στον Παραγουανό όλη την ευθύνη για την εμφάνιση της ομάδας στη βοιωτική πρωτεύουσα, δεν μπορεί ν’ αγνοήσει ότι η εικόνα του ήταν πάλι μέτρια. Παράλληλα, στο Ηράκλειο φούντωσε η γκρίνια των οπαδών, ενώ πύκνωσαν και τα ρητορικά ερωτήματα προς τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός σ’ ένα ματς όπου χρησιμοποίησε κάποιους αναπληρωματικούς, δεν έβαλε στόπερ τον νεαρό Μπάμπη Δαμιανάκη; Εναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος στο ντεμπούτο του. στο Κύπελλο με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ.
είχε στείλει ενθαρρυντικά μηνύματα. Πιθανόν ο Μπαρέιρο να πάρει κι άλλη ευκαιρία έως το τέλος της σεζόν, προκειμένου να δείξει όσα στοιχεία ευελπιστούσαν ότι θα έχει οι άνθρωποι που τον επέλεξαν. Και βέβαια οι «μελανόλευκοι» το καλοκαίρι θα σταθμίσουν την προσφορά του και το αγωνιστικό του πρόσωπο κι ανάλογα θα αποφασίσουν για το μέλλον του στην ομάδα.

ΦΩΣ

Αφήνουν την Λιβαδειά, κοιτάζουν την Ξάνθη

Με πολλά νεύρα και απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα επέστρεψε στο Ηράκλειο η αποστολή του ΟΦΗ μετά την ήττα στη Λιβαδειά. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν μπορούσε να ξεχάσει όσα συνέβησαν και την αποβολή του στο ματς αυτό, όμως στα αποδυτήρια της ομάδας ο στόχος είναι ξεκάθαρος. «Να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα, να πάρουμε την 6η θέση». Ο ΟΦΗ ισοβαθμεί στους 41 βαθμούς με Εργοτέλη και Πανθράκικό, υπερτερεί μάλιστα έναντι και των δύο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Κάτι που σημαίνει ότι για να πετύχει τον στόχο του θα χρειαστεί να συγκεντρώσει, στη χειρότερη περίπτωση, τους ίδιους βαθμούς με τις άλλες ομάδες. Ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί την Κυριακή την Ξάνθη και στο φινάλε του πρωταθλήματος πάει στο Αγρίνιο. Όσο και αν ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, η κατάληψη της 6ης θέσης δεν αφήνει αδιάφορους τους ανθρώπους της ομάδας.
Παίκτες και τεχνική ηγεσία αφήνουν πίσω τους το ματς στη Λιβαδειά και κοιτάζουν αυτό που ακολουθεί με την Ξάνθη. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει σε ποιο ματς θα δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του ο Τριποτσέρης. Ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και μένει να αποφασίσει ο Πορτογάλος τεχνικός αν θα έχει και τους δύο βασικούς στόπερ στο ματς με την Ξάνθη, οπότε θα λείψουν και οι δύο στο Αγρίνιο (ο Ζόρο έχει δηλωθεί να εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του) ή θα προτιμήσει να έχει ένα σε κάθε ματς, οπότε ο Τριποτσέρης θα δηλωθεί για την Κυριακή που ακολουθεί. Ο Περογαμβράκης συνεχίζει την αγωγή για να ξεπεράσει τη θλάση και να προλάβει τον επαναληπτικό της Μεγάλης Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Live Sport

Μοιάζει απίθανη η επιστροφή του Μάντζιου

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα να δίνουν και να παίρνουν περί επιστροφής του Βαγγέλη Μάντζιου τη νέα σεζόν στον ΟΦΗ (οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αποχώρηση του Θανάση Παπάζογλου) οι πιθανότητες όμως να συμβεί κάτι τέτοιο είναι λίγες έως μηδαμινές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φορ του Λεβαδειακού -τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να φορέσει εκ νέου την ασπρόμαυρη φανέλα καθώς οι οφειλές προς το πρόσωπο του (του χρωστούν ακόμη τρεις δόσεις από τη συμφωνία για τα οφειλόμενα) συνεχίζουν να υφίστανται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook