Συμφώνησαν Μαρινάκης, Αλαφούζος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης μίλησε μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. εκπροσωπώντας τα μέλη της Ενωσης και τόνισε ότι υπήρξε σύμπνοια απ’ όλους, έτσι ώστε να σταματήσει ο πόλεμος ανακοινώσεων και να συμπορευθούν όλοι για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ο ισχυρός άνδρας της λίγκας, επεσήμανε ότι υπήρξαν αντιδράσεις μέσα στο συμβούλιο, ωστόσο, άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει… εκεχειρία και θα υπάρξει νέο Δ.Σ. στο τέλος του μήνα, με τις ΠΑΕ να καταθέτουν προτάσεις το επόμενο 10ήμερο.

Οσον αφορά στην κοινή παρουσία των Μαρινάκη, Αλαφούζου χαιρέτησε την κίνηση και είπε ότι βοηθάει να δίνουν το «παρών» στα συμβούλια οι ιδιοκτήτες των ομάδων.

Μεταξύ άλλων ο Μώραλης είπε:

«Εγινε μια σημαντική και καλή συνεδρίαση. Αναλώσαμε όλο το χρόνο στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο ποδόσφαιρο, έμμεσα κι άμεσα.

Ομόφωνα κρίναμε ότι δηλώσεις που γίνονται εις βάρος μελών, ζημιώνουν τη λίγκα, το ποδόσφαιρο, τις ομάδες και όλους μας.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι χρειάζονται αλλαγές κι αφορούν άμεσα κι έμμεσα τον συνεταιρισμό. Θα καταθέσουμε σειρά θεμάτων και προς το τέλος του μήνα θα κάνουμε μια εισήγηση για να δούμε πως θα κάνουμε καλύτερο το πρωτάθλημα. Δικαίως όλος ο χρόνος ξοδεύτηκε στο πρώτο θέμα».

Οσον αφορά στον αν μπορούν οι ομάδες να τα βρουν μεταξύ τους και για τη διαιτησία: «Δεν είναι μόνο διαιτησία. Είναι σειρά θεμάτων. Πρέπει να υπάρξει μια σημαντική προϋπόθεση. Το ότι όλοι βλέπουμε ότι οι πρακτικές αυτές βλάπτουν. Να υπάρξει εκεχειρία. Να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να δούμε αν θα συγκλίνουμε στις απόψεις αυτές».

Για το αν υπήρξαν εντάσεις: «Σίγουρα υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, αλλά συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Και όλοι συμφώνησαν να μην συνεχίσουμε με μπαράζ δηλώσεων. Ήρθαν και ιδιοκτήτες που είναι θετικό. Δυστυχώς δεν ήρθε ο Απόλλωνας. Διαφωνίες κι εντάσεις υπήρξαν, αλλά ήταν λιγότερες από άλλες φορές.

Υπάρχει κοινή ανακοίνωση των 17 ΠΑΕ. Δεν είναι σύνηθες κι αυτό είναι θετικό. Υπάρχει επιθυμία απ’ όλους να συζητήσουμε. Μπορεί ωστόσο, να μην τα βρούμε. Αλλά θέλουμε το κατάλληλο κλίμα για να τα βρούμε. Άρα πρέπει να πέσουν οι τόνοι».

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με την ΕΠΟ κι αν μίλησαν για τις αδειοδοτήσεις: «Καμία συζήτηση με την ΕΠΟ, καμία συζήτηση και για τις αδειοδοτήσεις».

Κλείνοντας είπε: «Το επόμενο 10ήμερο θα υποβληθούν προτάσεις, θα εκτιμηθούν από ειδική επιτροπή και θα τις συζητήσουμε. Ένα θέμα που συζητήθηκε είναι η διαιτησία, άλλο η αθλητική δικαιοσύνη κι άλλα».

Ξένοι αρχιδιαιτητές

Μέσα σ’ όλα αυτά οι «αιώνιοι» συμφώνησαν να έρθουν δύο ξένοι αρχιδιαιτητές και να αναλάβουν την ΚΕΔ. Το πρότεινε ο Μαρινάκης κι ο Αλαφούζος είπε το «ναι». Το προχώρησε κι άλλο ο Αλαφούζος ζητώντας να έρθουν και ξένοι παρατηρητές.

Διάλογοι… φωτιά!

Ορισμένοι διάλογοι από το Δ.Σ. διέρρευσαν προς τα έξω και παρότι ο Μώραλης είπε ότι ήταν από τις πιο ήρεμες συνεδριάσεις, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές. Αρχικά μεταξύ των Κωνσταντίνου-Μαρινάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε κάποια στιγμή προς τον Μαρινάκη και σε έντονο ύφος «πάμε έξω από την αίθουσα να τα πούμε οι δύο μας» για να του απαντήσει πως «εντάξει φτάνει άξιος ο μισθός σου για σήμερα»!

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τα έχωσε στον Αλαφούζο λέγοντάς του πως «ξεφτιλίζεις το ποδόσφαιρο από τον ΣΚΑΪ και τα σχόλια που βάζεις» με τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ να απαντά ότι «εσύ το ξεφτιλίζεις με αυτά που κάνεις εδώ και τρία χρόνια. Τουλάχιστον εγώ ότι κάνω το κάνω φανερά και όχι από τα δεκάδες μέσα που εσύ ελέγχεις»!

Διάλογος υπήρξε κι ανάεμσα στους Μαρινάκη-Βρύζα…. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών κάποια στιγμή γύρισε και είπε προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, «γιατί μιλάτε πάλι για τη διαιτησία, αφού δεν παίξατε μπάλα», για να απαντήσει ο Βρύζας: «πώς να παίξουμε μπάλα, όταν ήμασταν 10 εναντίον 11». Επίσης, ο Βρύζας είχε και μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιάννη Μώραλη, σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της λίγκας

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων).

Παρέστησαν –μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.

Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος».

Μέσα σ’ όλα αυτά οι αιώνιοι συμφώνησαν να έρθουν 2 ξένοι αρχιδιαιτητές. Και να αναλάβουν την ΚΕΔ. Το πρότεινε ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος είπε ναι. Το προχώρησε κι άλλο ο Αλαφούζος ζητώντας να έρθουν και ξένοι παρατηρητές».

πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook