«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 5 Απριλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 6 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday: ΟΦΗ γοήτρου VS ΞΑΝΘΗ επιβίωσης
Η καλύτερη θέση στην τρέχουσα χιλιετία που έχει τερματίσει ο ΟΦΗ είναι η έβδομη, το 2007 όταν κι έπαιξε στο Ιντερτότο. Τώρα είναι έκτος και όπως επανέλαβε ο Ρικόρντο Σα Πίντο. θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό. επομένως, η νίκη επί της Ξάνθης θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.
Ο ΟΦΗ έχει 41 βαθμούς και με νίκη επί της Ξάνθης θα φτάσει τους 44 βαθμούς. Είναι ένα άπιαστο όριο τα τελευταία χρόνια, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου έχει να συγκεντρώσει τόσους βαθμούς από τη σεζόν 2002-03. Εάν νικήσει μπορεί και να σπάσει το φράγμα (την τελεύταια αγωνιστική παίζει στο Αγρίνιο).
Στο Ηράκλειο και κυρίως οι οπαδοί του ΟΦΗ δεν έχουν ξεχάσει πώς ηττήθηκε η ομάδα τους στον α’ γύρο στα Πηγάδια, τότε που στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Λαμπρόπουλος εφηύρε επιθετικό φάουλ στον Παπάζογλου  όταν ο θεσσαλονικιός φορ πήγε να σκοράρει, θεωρούν, λοιπόν, ότι ήγγικεν η ώρα για την εκδίκηση…
Η Ξάνθη με παίκτες οι οποίοι ήδη έχουν πάρει μεταγραφή, όπως ο Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), ή που κατά καιρούς είναι στο επίκεντρο «σεναρίων» για μεταπήδηση σε μεγάλες ομάδες (Δημήτρης Γούτας. Θοδωρής Βασιλακάκης. Παναγιώτης Τριάδης) δεν θέλουν να «λουστούν» έναν υποβιβασμό. Το αν μπορούν να τον αποφύγουν, θα φανεί…
Η ΠΑΕ ΟΦΗ με ανακοίνωσή της ζήτησε από τον κόσμο να δώσει απόψε βροντερό «παρών», καθότι είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς για φέτος. Το «Γεντί Κουλέ» είναι δεύτερο φέτος σε πληρότητα, με 53.27%. Πρώτη η Λεωφόρος (577.) με τον Παναθηναϊκό να παίζει στην έδρα του με τον Λεβαδειακό. Και ο Ολυμ πιακός. με 52% πληρότητα έως τώρα. θα κάνει φιέστα την τελευταία Κυριακή με τον Απόλλωνα… Να δούμε, λοιπόν, αν ο ΟΦΗ θα καταφέρει να πετύχει πρωτιά.
Ο ΟΦΗ είναι η επαρ χιακή ομάδα με το ρεκόρ συνεχόμενης παρουσίας στην Α’ Εθνική: 33 χρόνια.
Το κράτησε από το 1976 έως το 2009. Τον απειλεί η Ξάνθη, με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (25 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία).
Ωστόσο, για να έχει ελπίδες να καταρρίψει στο μέλλον το επίτευγμα των Κρητικών πρέπει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Δύσκολη προσπάθεια, που περνάει απόψε από το «Γεντί Κουλέ». Από τη μία. λοιπόν, ο Σάκης Παηάζογλου και η παρέα του. από την άλλη ο Εστεμπάν Σολάρι με τους δικούς του. Για την Ξάνθη αυτές οι δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι κάτι σαν… Survivor. Για τον ΟΦΗ είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Εντούτοις έχει κι αυτός τα δικά του «στοιχήματα», που άπτονται του γοήτρου του. Δεν αφορούν μόνο στον τίτλο του μακροβιότερου κλομπ της περιφέρειας στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα, αλλά και σε πολλά άλλα. Anyway…
Κατά τις 21:00 θα γνωρίζουμε ποια από τις δύο ομάδες θα έχει σηκωθεί χαμογελαστή από το «τραπέζι»…
Η Ξάνθη θέλει στο αποψινό παιχνίδι το θετικό αποτέλεσμα και κατά προτίμηση τη νίκη. Διότι συν τοις άλλοις, την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά υποδέχεται στα Πηγάδια τον Παναθηναϊκό. Η προϊστορία δείχνει ότι καμία ομάδα, εδώ και τουλάχιστον χρόνια, που κινδύνευε με υποβιβασμό κι έπαιζε την τελευταία αγωνιστική με τους «πράσινους» δεν πανηγύρισε τη σωτηρία της αυτή λεγόταν Παναχαϊκή (1994). είτε Εθνικός Αστέρας (2002). είτε Κέρκυρα (2007) Η Ξάνθη μπήκε…ανεκπαίδευτη στη διαδικασία της μάχης για τη σωτηρία, καθώς γι’ αλλού ξεκίνησε και αλλού την έβγαλε το… κύμα. Τυχόν υποβιβασμός, θα συνιστά άνευ προηγουμένου αποτυχία για μία ΠΑΕ με το καλύτερο, ίσως, αθλητικό κέντρο στη χώρα και χωρίς το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα.
ΦΩΣ: «Να πανηγυρίσουμε και ραντεβού otis 26 Απριλίου» 
Κάλεσμα από τους διοικούντες την ΠΑΕ ΟΦΗ στον κόσμο του Ηρακλείου να δώσει το παρών στη σημερινή αναμέτρηση με την Ξάνθη, προκειμένου να χειροκροτηθεί η προσπάθεια της ομάδας στη φετινή χρονιά. Στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται και η πίστη για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αναφέρονται τα εξής: «Φίλες και φίλοι, μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον ΟΦΗ φτάνει στο τέλος της.
Την Κυριακή η ομάδα μας δίνει το τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι, στις 7 μ.μ. με αντίπαλο την Ξάνθη, και σας καλούμε για να χειροκροτήσουμε τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία για όσα μας πρόσφεραν τη φετινή αγωνιστική περίοδο και να πανηγυρίσουμε τη νίκη που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της 6ης θέσης. Το πρώτο σε πληρότητα γήπεδο της χώρας θα είναι και πάλι γεμάτο, παίρνοντας τον δικό του τίτλο και στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, ότι ο ΟΦΗ καθημερινά και βήμα-βήμα ξαναγίνεται μεγάλος, με βασικό πρωταγωνιστή τον κόσμο του. Την Κυριακή όλοι στο “Γεντί Κουλέ”, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι.
Πα να νικήσουμε, να πανηγυρίσουμε, να χειροκροτήσουμε* και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις 26 Απριλίου».
Ο Περογαμβράκης τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, φαντάζει όμως εξαιρετικά απίθανο να τον υπολογίζει ο Σα Πίντο μετά από τόσες ημέρες απουσίας και ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επανένταξης ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού της Μεγάλης Τετάρτης.
Εκτός πλάνων έμειναν οι τραυματίες Λαμπρόπουλος, Γιαγκιόζης και οι Φραγκουλάκης, Δασκαλάκης, Μονιάκης, Σίσιτς, Κυζιρίδης, Βερόν και Φαζός.
Μετά τη χθεσινή τελευταία προπόνηση ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τις επιλογές του στις οποίες περιλαμβάνονται οι: Φερνάντες, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ντουντού, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Ροβίθης, Παπάζογλου (πιθανή ενδεκάδα), Αγριμάκης, Στάθης, Μπαρέιρο, Δαμιανάκης, Μπανούσης, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Νούνιες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook