“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 7 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 7 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

“Μαλαματένια λόγια”

Αν τη στιγμή που ξεκινούσε το φετινό πρωτάθλημα προέβλεπε κάποιος την πορεία του ΟΦΗ και της Ξάνθης θα μπορούσε να έχει πει ότι η μια ομάδα θα τερματίσει στην έκτη θέση τns βαθμολογία και η άλλη θα δώσει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μόνο που λίγο δύσκολα θα έλεγε ότι αυτή που θα τερμάτιζε έκτη θα ήταν η κρητική ομάδα και η άλλη η θρακική με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούσαν στον καθένα και την αφετηρία από την οποία ξεκινούσαν.
Κι όμως ο ΟΦΗ, που κέρδισε δίκαια την Ξάνθη xQzs με 3-2 και τη φέρνει στο φάσμα του υποβιβασμού μετά από δυόμισι δεκαετίες, είναι η ομάδα που εντυπωσίασε και που κατάφερε να φθάσει όσο πιο ψηλά μπορούσε, μία θέση πίσω από τα πλέι οφ. Μια έκτη θέση που εξασφαλίστηκε με τη νίκη επί της Ξάνθης μαθηματικά και μια συγκομιδή βαθμών που σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα είναι στον ημιτελικό του Κυπέλλου και μάλιστα έχει κερδίσει 1 -Ο στον πρώτο αγώνα τον Παναθηναϊκό, κάνουν τη χρονιά απολύτου επιτυχημένη ό,τι και αν συμβεί από εδώ και πέρα.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η χρονιά ξεκίνησε άσχημα για τον ΟΦΗ μέχρι που στον δρόμο Tns βρέθηκε η ποδοσφαιρική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ρικάρντο Σα Πίντο.
Ο Πορτογάλος ηροπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Κρητικών την 8η αγωνιστική στο ματς με τον Εργοτέλη και τα αποτελέσματα είναι απτά. Για αυτό και αποθεώθηκε από τον κόσμο μετά τη λήξη του pais, γι’ αυτό ο εμβληματικός προπονητής του ΟΦΗ, Ευγένιος Γκέραρντ, πήγε μετά τον αγώνα στα αποδυτήρια και τον αγκάλιασε και του έδωσε συγχαρητήρια.
Εκεί όπου είχε στηθεί ένα τρελό κρητικό πανηγύρι. Ολοι τραγουδούσαν το «Μαλαματένια Λόγια» του Γιάννη Μαρκόπουλου παραφρασμένο σε «Ανάψαμε Φωτιά και Μεγαλώνει».
Αγωνιστικά, η Ξάνθη προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ο ΟΦΗ κατάφερε και πήρε τον αγώνα με ανατροπή και δίκαια έβαλε τους Θράκες σε μπελάδες. Ολα αυτά σε έναν αγώνα με πολλή ένταση και δυο πέναλτι, με τους Ακρίτες που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το διπλό προβάδισμα που πήραν στο παιχνίδι να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό και θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική να σωθούν. Σε έναν αγώνα στον οποίον υποδέχονται τον Παναθηναϊκό και θέλουν μόνο τη νίκη -βεβαίως θέλουν και ήττα του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό- για να μη βρεθούν μετά από 25 χρόνια και πάλι στη δεύτερη κατηγορία.

ΦΩΣ

Ο ΟΦΗ έστειλε την Ξάνθη στο πηγάδι

θελαν πάρα πολύ στο Ηράκλειο Οι Κρητικοί κέρδισαν 3-2 με ανα τροπή και οι «ακρίτες», προτε ηευταίοι πΒέον, Θα παίξουν τη σεζόν στα Πηγάδια με τον παο 1 παίκτες του ΟΦΗ 1-1 τουΡοβυβη χε εξαφανιστεί. Και η ένταση είχε πέσει, αλλά δεν βλέπαμε και ποδόσφαιρο αξιώσεων.
Ο ΟΦΗ έψαχνε να βρει τρόπους, μα δεν ήταν εύκολο. Κάποια σουτ έξω από την περιοχή ήταν αδύναμα, ορισμένες σέντρες έκαναν προπόνηση στον Κυριακίδη και την ίδια ώρα η Ξάνθη ούτε που έκανε προσπάθεια να βγει στο άλλο μισό γήπεδο, εκεί που αμυνόταν ο αντίπαλος της. Τα λεπτά κυλούσαν, η δουλειά γινόταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά όσα δεν φέρνει ένας χρόνος τα φέρνουν οι στιγμές. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα της στιγμής (έξω ο Σολάρι λαβωμένος), έβγαλε μια καλή κόντρα και ισοφάρισε. Η απογοήτευση «πλάκωσε» τους αντιπάλους του και μέσα σε ένα επτάλεπτο ήρθε η καθίζηση. Πέναλτι, γκολ και το «Γεντί Κουλέ» στο πόδι. Δεν είχαν τον ρυθμό του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι, αλλά όταν η Ξάνθη οπισθοχώρησε, βρήκαν χώρους για να πλησιάσουν. Και όσο και αν «γέμιζε το μάτι» εκείνη την ώρα ότι δεν θα απειλούσαν με αξιώσεις, αυτοί το έπραξαν. Το κεφάλι ενός Κρητικού (Περογαμβράκη) που βγήκε μπροστά με όρεξη και το αριστερό πόδι ενός Πορτογάλου (Μιλιάζες), «βυθίζουν» την Ξάνθη, η οποία βρήκε μέσα σε έξι μέρες κακό μπελά από την Κρήτη. Την περασμένη Δευτέρα έχασε σπίτι της από τον Πλατανιά. Και αυτό είναι βασικά που της έχει βάλει… μπουρλότο!

Sportday

Για την φανέλα

Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετό καιρό την παραμονή του στην κατηγορία, μπορεί από την άλλη πλευρά για την Ξάνθη η χθεσινή αναμέτρηση στο «Θ. Βαρδινογιάννης» να ήταν αγώνας ζωής ή θανάτου, όμως το πάθος για τη νίκη ήταν το ίδιο κι από τις δύο πλευρές και η συνολική εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια που δίκαια ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που έφυγαν πανηγυρίζοντας τη νίκη.
Σε μία περίοδο που η λασηολογία (δίκαια ή όχι) χαρακτηρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ αν και αδιάφορος έπαιξε τον αγώνα με την Ξάνθη στα ίσα. Οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο παθιασμένοι και αποφασισμένοι παρ’ ότι έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης (με το ξεκίνημα και με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου) κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να σκαρφαλώσουν στην 6η θέση της ) βαθμολογίας. Ο ΟΦΗ με σωστή τακτική, με τα δύο εξτρέμ τον Κουτσιανικούλη και τον Ζε Εντουάρντο να δημιουργούν συνέχεια επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή πήρε μία δίκαιη νίκη κλείνοντας επιτυχημένα τους εντός έδρας αγώνες του και δίνοντας την ευκαιρία στο κόσμο που γέμισε το «Θ. Βαρδινογιάννης» να πανηγυρίσει με τη λήξη της αναμέτρησης.
Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Ηταν φανερό πως οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά μπήκαν στο γήπεδο φορτωμένοι με το άγχος του ενδεχομένου υποβιβασμού και δεν κατάφεραν να διαχειριστούν με ψυχραιμία το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με αποτέλεσμα να υποδέχονται πλέον την επόμενη και τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook