Πουλινάκης και Κωστούλας για πρόεδρος στην Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με το Goal, ο πρόεδρος του ΟΦΗ και ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την ανάληψη της προεδρίας της Σούπερ Λιγκ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μώραλη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα 

Δυο πρόεδροι χαμηλών τόνων, περισσότερο ενωτικοί παρά συγκρουσιακοί τύποι, με πολλές συμπάθειες στον χώρο αλλά σίγουρα και διαφορετικού… στυλ. Όπως λένε άνθρωποι του χώρου που τους γνωρίζουν, ο Πουλινάκης έχει… όραμα και φιλοδοξίες για τη θέση του προέδρου της Super League, ενώ ο Κωστούλας περισσότερο «κολακεύεται» στην προοπτική να αποτελέσει υποψήφιο κοινής αποδοχής.
Αν βέβαια κρίνουμε κι από την παρουσία τους την τελευταία 2ετία στα κοινά του συνεταιρισμού, ο νεότερος Πουλινάκης είναι πιο ενεργός από τον «μποέμ» (και… συνταξιούχο) Κωστούλα. Σίγουρα δε, αν προκριθεί η λύση του μεγαλομετόχου του Παναιτωλικού, θα χρειαστεί και γενικός-εκτελεστικός διευθυντής (τελευταίος ήταν ο Πατρίκ Κομνηνός). Κάτι που μέχρι τώρα ήταν… ένα στα δύο ο Μώραλης.
Ο Πουλινάκης εκπροσωπεί τη νέα γενιά παραγόντων, έχοντας διαφορετικό τρόπο σκέψης, που βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ. Και ο ΟΦΗ αποτελεί ουσιαστικά τον δικό του παραγοντικό… καθρέφτη.
Μισός Κρητικός (από τον πατέρα), μισός Μακεδόνας (από τη μητέρα, που είναι από τη Νάουσα), ο Μάνθος Πουλινάκης αποδεικνύεται και καλός ισορροπιστής. Μπορεί να «χρεώνεται» στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά στην Αστροναυτών λένε με νόημα πως στις συνεδριάσεις της συνήθως κάθεται δίπλα δίπλα με τον Ζήση Βρύζα. Συγχρόνως, ως εκπρόσωπος μιας «μικρομεσαίας» ΠΑΕ, μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά τους. Παράγοντας με όνειρα και σχέδια για μια Λίγκα που θα… αποπνέει ευρωπαϊκό αέρα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι φίλοι του.
Την περσινή σεζόν ο ΟΦΗ τερμάτισε μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τη φετινή είναι 6ος και με πιθανότητες 50-50 (μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα) να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου!
Μια εντυπωσιακή εξέλιξη, σε μια ομάδα που ο πρόεδρός της πήρε ρίσκα σε επιλογές παικτών και προπονητών, προσπαθώντας να συνδυάσει την ουσία με την εμπορικότητα. Η «βόμβα» Γκαλέτι μπορεί να μην του βγήκε αλλά πέτυχε διάνα με εκείνη του Ντουντού. Όπως και η επιμονή του να πάει σε ξένο προπονητή μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν .Ο Μάνθος Πουλινάκης ήθελε κάτι νέο και διαφορετικό σε ιδέες και κουλτούρα και… κατέληξε στον Σα Πίντο. Με τον Πορτογάλο ήδη να τον έχει δικαιώσει στο 100%, βάζοντας υποψηφιότητα για προπονητής της χρονιάς στην Ελλάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook