«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 12 Απριλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Σάββατο 12 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday: Πολύτιμο ταξίδι
Εντυπωσιασμένος απ’ όσα είδε στο Κατάρ ο Μάνθος Πουλινάκης.
Πολύτιμες εμπειρίες γύρω από το πώς λειτουργούν οι ακαδημίες των μεγάλων ομάδων του εξωτερικού αποκόμισε ο Μάνθος Πουλινάκης από την παρουσία του στο Κατάρ, ύστερα από πρόσκληση του εκπαιδευτικού κέντρου ποδοσφαίρου «Aspire Academy*.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας, εκεί όπου μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες (Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρί Σεν Ζερμέν κ.λπ.) πραγματοποιούν τις χειμερινές προετοιμασίες τους. Στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή της «Aspire». Ιβάν Μπράβο, ο Πουλινάκης συζήτησε και την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας του ΟΦΗ με την κορυφαία ακαδημία του κόσμου, ενώ ενημερώθηκε από τον διευθυντή ποδοσφαιρικών επιστημών και απόδοσης της ακαδημίας, Βάλτερ ντι Σάλβο. για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της φυσικής ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών.
Οπως δήλωσε ο Πουλινάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για τον ΟΦΗ να βλέπουμε πώς λειτουργεί η πραγματική ανάπτυξη των υποδομών και των ακαδημιών. Εχω πει πολλές φορές ότι το μέλλον μας βρίσκεται στις ακαδημίες μας και στις ομάδες Κ-20, Κ-Ί7 και ΚΙ 5. Δεν αναφέρομαι μόνο σε θέματα αγωνιστικά αλλά και σε θέματα παιδείας.
Εδώ στο Κατάρ κάνουν πράξη το ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι παρόμοιο με την “AspireV
ΕΦΥΓΕ… ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ
Η αποστολή του ΟΦΗ αναχώρησε χθες το απόγευμα για το Αγρίνιο, οι παίκτες όμως κάνουν όνειρα για τον…
τελικό του Κυπέλλου! Μετά τον αυριανό αγώνα με τον Παναιτωλικό, άλλωστε, η ομάδα θα μεταβεί και θα μείνει στην Αθήνα, όπου και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για τον επαναληπτικό ημιτελικό της Μ. Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τριποτσέρης, Ζε Εντουάρντο, Ζορό, Κουτσιανικούλης. οι οποίοι λόγω τιμωρίας δεν θα αγωνιστούν στο Αγρίνιο.
Οι υπόλοιποι 19 είναι οι Αγριμάκης.
Φερνάντες, Γιαγκιόζης. Μπούρμπος.
Στάθης. Μιλιάζες, Μονιάκης. Δαμιανάκης. Φαζός. Μπαρέιρο. Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Ντουντού. Περογαμβράκης. Παπάζογλου. Ροβίθης. Νούνιες, Φραγκουλάκης. Κυζιρίδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μπανούσης, Λαμπρόπουλος και οι Σίσιτς. Βερόν, Δασκαλάκης.
■Η ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ. ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΗ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ.
GOAL: Στο Κατάρ ο Πουλινάκης
ς Προσκεκλημένος του εκπαιδευτικού κέντρου ποδοσφαίρου και υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου Aspire Academy στο Κατάρ είναι ο Μάνθος Πουλινακης (μαζί με τον εμπορικό διευθυντή της ΠΑΕ Πάνο Κατσαΐτη) και είναι πιθανή η συνεργασία. «Είναι πολύ σημαντικό για τον ΟΦΗ να βλέπουμε πως λειτουργεί η πραγματική ανάπτυξη των υποδομών και των ακαδημιών. Εχω πει πολλέςφορές ότι το μέλλον μας βρίσκεται στις ακαδημίες μας. Εδώ στο Κατάρ κάνουν πράξη το ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι παρόμοιο με την Aspire» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθυντή ποδοσφαιρικών επιστημών και απόδοσης του κέντρου, τον Βόλτερ Ντι Σάλβο. και πήρε μία… ιδέα από την τεχνολογία και την επιστήμη της φυσικής ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών.
» Σε κατασκευή αναψυκτηρίου έξω από το ΒΑΚ προχωρά ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ, ΠΡΟΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ (14 ΓΗΠΕΔΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) 190 ΤΑΛΕΝΤΑ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠ015 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ 45 ΣΚΑΟΥΤΕΡ, 01 ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ
ΦΩΣ
Στο Κατάρ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα o πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πούλινάκης, προσκεκλημένος του εκπαιδευτικού κέντρου ποδοσφαίρου Aspire Academy, συνοδευόμενος από τον εμπορικό διευθυντή της ΠΑΕ Πάνο Κατσαΐτη.
Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΟΦΗ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας και συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Aspire Ιβάν Μπράβο, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την πιθανότητα συνεργασίας της ΠΑΕ ΟΦΗ με την κορυφαία ακαδημία ποδοσφαίρου του κόσμου. Εκτός από ποδοσφαιρική ακαδημία, η Aspire είναι κάι ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα του κόσμου. Ομάδες όπως η Μπόγερv Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν,η Μάντσεστερ Πουνάιτεντ και η Ζενίτ πραγματοποιούν τις χειμερινές τους προετοιμασίες στις εγκαταστάσεις της, οι οποίες φιλοξενούν διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου και καλύπτουν τις προπονητικές ανάγκες όλων των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου του Κατάρ. Μετά τη συνάντηση με τον Ιβάν Μπράβο, η αντιπροσωπεία του ΟΦΗ παραβρέθηκε σε εκδήλωση οργανωμένη από την Aspire για την παρουσίαση του βιβλίου «So many world cups so many stories» (Τόσα παγκόσμια κύπελλα τόσες ιστορίες) του συγγραφέα και εκδότη της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «AS» Αλφρέντο Ρελάνο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο Μάνθος Πουλίνάκης δήλωσε στο www.ofifc.gr και στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΙ Kass: «Είναι πολύ σημαντικό για τον ΟΦΗ να βλέπουμε πώς λειτουργεί η πραγματική ανάπτυξη των υποδομών και των ακαδημιών.
Έχω πει πολλές φορές ότι το μέλλον μας βρίσκεται στις ακαδημίες μας και στις ομάδες Κ20, Κ17 κάι Κ15. Δεν αναφέρομαι μόνο σε θέματα αγωνιστικά αλλά και σέ θέματα παιδείας. Εδώ στο Κατάρ κάνουν πράξη το ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι παρόμοιο με την Aspire. Με βάση όσα είδα στο Κατάρ, την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή των γηπέδων και την άψογη οργάνωση του Κράτους του Κατάρ, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα είναι μια ιδιαίτερη και καταπληκτική διοργάνωση».
Στο αγωνιστικό σκέλος, με 23 παίκτες θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο ο ΟΦΗ, καθώς μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό η ομάδα θα μεταβεί στην Αθήνα ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Οι Κρητικοί προπονήθηκαν χθες στο «Γεντί Κουλέ» και στη συνέχεια αναχώρησαν αρχικά για Αθήνα και στη συνέχεια για το Αγρίνιο, όπου θα προπονηθούν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λαμπρόπουλος, Μπανούσης και οι Σίσιτς, Δασκαλάκης, Βερόν, ενώ σι Τριποτσέρης, Ζόρο, Ζε Εντουάρντο και Κουτσιανικούλης δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο ματς της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο συμπεριλήφθηκαν στην 23άδα, καθώς υπολογίζονται’για το Κύπελλο. Αναλυτικά η απο στολή: Αγριμάκης, Φερνάντεζ Γιαγκιόζης, Μπούρμπος, Στάθης, Μιλιάζες, Μονιάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Δαμιανάκης, Φαζός, Μπαρέιρο, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μακρής, Ντουντού, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ροβίθης, Νούνιες, j Φραγκουλάκης, Κυζιρίδης. | Από εκεί και πέρα, σε ένα ση μα- | ντικό έργο που αναμένεται να | προσφέρει καλύτερες υπηρε- | σίες, ανέσεις, αλλά και έσοδα στον σύλλογο, προχωράει ο | Ερασιτέχνης ΟΦΗ, ο οποίος θα | κατασκευάσει αναψυκτήριο έ- § ξω από το ΒΑΚ. Το έργο γίνεται με τη συνδρομή της εταιρείας Dekotto και ο χώρος που δημιουργείται, πέρα από | τις καλύτερες υπηρεσίες που ( θέλει να προσφέρει στους γονείς των αθλητών και | στους επισκέπτες, θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και για εκδηλώσεις του συλλόγου. Τέλος η προσοχή όλων j στον ΟΦΗ πέρα από τα ματς με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό είναι στραμμένη και στο θέμα της αδειοδότησης, αφού στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας (Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη) έχουν κληθεί από τα αρμόδια όργανα για να εξεταστεί ο φάκελος τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook