«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου και πως σχολιάζουν την χθεσινή ήττα του ΟΦΗ από τον Παναθηναϊκό.
Sportday: ΤΟΥ ΟΦΗ ΤΑ “ΠΟΔΗΛΑΤΑ”
του Νίκου Αναστόπουλου όταν είχε φύγει από τον ΟΦΗ και είχε χαρακτηρίσει τους ποδοσφαιριστές του «ντακό«ς Ονόματα και διευθύνσεις δεν ανέφερε ο Πορτογάλος προ πονητής, που πάντως έδωσε την εντύπωση άτι δεν αναφερόταν γενικά στην ικανότητα των παικτών του, παρά μόνο στην απόδοση τους στον συ γ κεκρψένο αγώνα. Ωστόσο, και τα λιγότερο εξασκημένα μάτια είδαν άτι τουλάχιστον πέντε παίκτες της κρητικής ομάδας ήταν μία ταχύτητα κάτω απά τα «δίτροχα» του Γιάννη Αναστασίου. «Ποδήλατα» και δη με ξεφούσκωτα λάστιχα! Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ΠαναΘηναϊκάς-ΟΦΗ ο Ρι κάρντο Σα Πίντο παρομοίασε τους αντι πόλους με μοτοσικλέτες και τους παίκτες του με ποδήλατα θυμίζοντας ανάλογη δήλωση. Τον «κατάπιε» ΖΟΡΟ 0 φταίχτης στα δύο γκολ 0 Ιβοριανός στόπερ πραγματοποίησε προχθές τη χειρότερη, ίσως. εμφάνιση του με τα μελανόλευκα. με καθαρή ευθύνη στα δύο από τα τρία τέρματα.Στη φάση του πρώτου γκολ δεν τραβήχτηκε για να βγάλει οφσάιντ τον Μλάντεν Πέτριτς στην κάθετη του Βίκτορα Κλωναρίδη ενώ σαν να μην έφτανε αυτή η ολιγωρία, στην εξέλιξη ο Κροάτης τον «άδειασε» μέσα στην περιοχή και σέρβιρε την μπάλα στον σκόρερ Μεχντί Αμπέντ. Στο 96ο λεπτό κι ενώ ο ΟΦΗ ήλπιζε σ’ ένα γκολ-πρόκριση ο Μαρκ Ζορό τον αποτελείωσε. Εκανε το πέναλτι στον Νίκο Καρέλη και ο Μάρκους Μπεργκ «έγραψε» το 3-0.
ΝΤΟΥΝΤΟΥ 0 πρώτος που αποσύρθηκε Θεωρητικά είναι ο πιο δημιουργικός από τους χαφ. αλλά στον ημιτελικό της Λεωφόρου μην είδατε τον… Παναή! Ανασταλτικά δεν βοήθησε, ούτως ή άλλως, δεν έχει στον ΟΦΗ τα τρεξίματα «εξαριού», όμως δεν εισέφερε κάτι και στην οργάνωση της ανάπτυξης.
Οσες φορές πήρε την μπάλα, ή την έχανε ή την… ξεφορτωνόταν δίπλα και πίσω του. Επίσης, ο Βραζιλιάνος δεν επιχείρησε έστω ένα από τα ευθύβολα σουτ που συνηθίζει. Οπως ήταν φυσικό, ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν περίμενε να αδειάσει η κλεψύδρα για να τον αποσύρει στον πάγκο, και ας δυσανασχέτησε ο Ντουντού όταν έγινε η πρώτη αλλαγή του ΟΦΗ (στο 54ο λεπτό).
ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ Εδώ ο Αλέξης εκεί ο Αλέξης. Βλέποντας το παιχνίδι, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν πού κρύβεται ο Αλέξης. Οχι. πάντως, πίσω από τις λέξεις! Κάπου πίσω από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού… Από τους 22 παίκτες που παρατάχθηκαν στον δεύτερο ημιτελικό ήταν εκείνος με τις λιγότερες επαφές με την μπάλα. Είτε παίζοντας σε θέση αριστερού χαφ είτε ως παρτενέρ του Σάκη Παπάζογλου στην επίθεση, ο Αλέξης Περογαμβράκης απέτυχε να μπει στο κλίμα του αγώνα. Ο «εξτρέμ» Περογαμβράκης δεν πέρασε ούτε μία φορά τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο. ο «φορ» Περογαμβράκης φάνηκε μόνο όταν… πήρε τον δρόμο για τον πάγκο, δίνοντας τη θέση του στον Μανόλη Ροβίθη! ο αντίπαλος Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ τον «βίδωσε». Πήρε τις περισσότερες κεφαλιές και τα… εύσημα της καλύτερής του απόδοσης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στις δύο φάσεις που ο Σάκης Παπάζογλου είχε την ευκαιρία να «σκοτώσει» τους γηπεδούχους, απέτυχε να τελειώσει σωστά. Η πρώτη ήταν στην καρφωτή κεφαλιά που έκανε, έπειτα από την υποδειγματική σέντρα του Χρήστου Μπούρμπου, όταν έστειλε την μπάλα άουτ. Η δεύτερη ήταν όταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης τον έβγαλε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά πήγε στην μπάλα σαν ποδήλατο! Μέχρι να οπλίσει ο σέντερ φορ του ΟΦΗ. τον πρόλαβε ο Σίλντενφελντ και τον αναχαίτισε.
Αυτός δεν είναι καν «ποδήλατο», καθ’ ότι πιο αργός κι από αραμπά! Με τόσα περιττά κιλά. άλλωστε, δεν είναι εύκολο να παίξει ποδόσφαιρο.
Το αποκορύφωμα της εμφάνισής του ήταν στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου της παράτασης: από τη σέντρα του Βασίλη Κουτσισνικούλη.
ο Λιονέλ Νούνιες έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο αριστερά δοκάρι του Στέφανου Κοτσόλη. Ο Αργεντινός επιθετικός, όμως. παράτησε τη φάση. Αν ακολουθούσε την μπάλα στην επαναφορά της και κυνηγούσε το ριμπάουντ. ίσως να είχε κατορθώσει να πετύχει το 2-1 και να είχε επαναφέρει τον ΟΦΗ στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Από εκεί και πέρα. μηδέν εις το πηλίκον.
ΦΩΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
 Το όνειρο του τελικού δεν πραγματοποιήθηκε για τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου υποχρεώνεται να κοιτάξει την επόμενη ημέρα και στην υπόθεση αυτή πρώτες προτεραιότητες παραμένουν η εξασφάλιση της αδειοδότησης, σε δεύτερο βαθμό, αλλά και η παραμονή του Ρικάρντο Σα Πίντο. Για το πρώτο σκέλος οι διοικούντες την ΠΑΕ εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την τελική έκβαση της υπόθεσης, ενώ για την περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Το τι μέλλει γενέσθαι θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα γίνει μια συνάντηση μεταξύ του Πουλινάκη και του Πορτογάλου τεχνικού. Άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΟΦΗ είχε ξεκαθαρίσει ότι «αν θέλει ο Σα Πίντο εμείς του δίνουμε τα κλειδιά της ομάδας».
Την επομένη του ημιτελικού ο Μάνθος Πουλινάκης με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της ομάδας, πέρα από τις ευχαριστίες προς όλους (τεχνικούς, ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους, χορηγούς κ.ά.), αναφέρει τα εξής: «Η χρονιά τελείωσε, αλλά το… ταξίδι μας συνεχίζεται. Φέτος κάναμε ένα ακόμα βήμα για την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας, που παραμένει ο πρώτος και μεγάλος στόχος μας.
Από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο, έτσι ώστε να μπουν πιο στέρεες βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες, να κά«©α ήθελα να μείνω» νουμε όλοι μαζί περισσότερα βήματα μέχρι να φτάσουμε στο μεγάλο άλμα, που Θα φέρει ξανά τον ΟΦΗ στο επίπεδο που του αξίζει και όλοι ονειρευόμαστε. Ευχαριστούμε όλους για όλα κάι συνεχίζουμε, πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι, για να απολαύσουμε το ταξίδι και να ΑνΟΙΧΤίΛ γραμμή με *ην nf Ρ-φερ^’Ο φταοουμε οσο πιο σύντομα γίνεται στον τελικό προοΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ρισμό της καταξίωσης σε όλα τα επίπεδα. Η χρονιά τελείωσε, το ταξίδι συνεχίζεται…».
Ο Ντάνι Φερνάντες έκανε άνοιγμα προς τη διοίκηση του ΟΦΗ επισημοποιώντας τη Θέλησή του να παραμείνει στην ομάδα και την καινούργια χρονιά. «Εγώ αν μπορούσα, θα ήθελα να μείνω. Σίγουρα θα ήθελα να μείνω. Δεν λέω όχι στον ΟΦΗ και στην Κρήτη», είπε αρχικά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ σε ραδιοφωνική τού συνέντευξη στον Athletik radio 104,2. Και πρόσθεσε: «Θα δούμε τι θα γίνει. Ο κύριος Πουλινάκης ξέρει καλύτερα. Εγώ είμαι δανεικός από την Τβέντε και πρέπει να τα βρει με τον ΟΦΗ». Όσον αφορά τον αποκλεισμό του ΟΦΗ, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ήττα, υπογραμμίζοντας ότι η χρονιά κρίνεται πετυχημένη: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας. Πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ ήταν δίπλα μας, προσπαθήσαμε, φύγαμε με ψηλά το κεφάλι. ΠονέΠΟΥΑΙΝΑΚΗΕ σαμε που δεν προκριθήκαμε, όμως πραγματικά χάρηκα τη φετινή χρονιά, την πορεία που κάναμε και ήταν μια πολύ καλή σεζόν για τον ΟΦΗ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαρκ Ζόρο ο οποίος στην προσωπική σελίδα του στο facebook ανέφερε τα εξής: «Η πορεία μας στο Κύπελλο έφτασε στο τέλος. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προκριθούμε στον τελικό, όμως ήταν μια μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη περιπέτεια με τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ. Φτάσαμε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Να είστε ευλογημένοι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook