“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Μ. Σάββατο 19 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 19 Απρίλιου, τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” μέσα από το Gentikoule με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Έκανε άνοιγμα και σε περιμένει

Ο Πορτογάλος κίπερ ανήκει στην Τβέντε, η οποία τον παραχώρησε δανεικό για ένα χρόνο στους Κρητικούς που καλύπτουν μέρος του συμβολαίου του. Τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι Ολλανδοί, αλλά ο Φερνάντες εκδήλωσε και δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει στον ΟΦΗ, ο onoios καλείται να αποφασίσει και αν συναινεί να μιλήσει με την Τβέντε, έχοντας πλέον σύμμαχο τον 30χρονο πορτιέρο. Όπως και να έχει, μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι συζητήσει και το θέμα του Φερνάντες, που υπερασπίστηκε την εστία σε 26 ματς (κυπέλλου και πρωταθλήμαtos) τη φετινή αγωνιστική σεζόν, θα είναι ένα από αυτά που θα απασχολήσουν άμεσα.

Sportday

Ελάχιστες οι πιθανότητες παραμονής του Σα Πίντο

Η σεζόν στον ΟΦΗ ολοκληρώθηκε με τόν αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ωστόσο συνολικά η φετινή χρονιά κρίνεται επιτυχημένη από τους ιθύνοντες της ομάδας. Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να έλαβαν τέλος, αλλά τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά είναι αρκετά. Πρώτο εξ αυτών η εξασφάλιση της αδειοδότησης και από εκεί και πέρα το θέμα του προπονητή και της παραμονής ή μη κάποιων παικτών από το υπάρχον ρόστερ. Όσον αφορά την αδειοδότηση, εκφράζεται αισιοδοξία από πλευράς διοίκησης για… χάπι εντ. Μετρημένοι είναι άπαντες στο θέμα της παρραμονής του Ρικάρντο Σα Πίντο, καθώς κατά πώς φαίνεται ο Πορτογάλος τεχνικός θα αποχαιρετήσει τους Ηρακλειώτες. Ωστόσο ουσιαστική εξέλιξη αναφορικά με το μέλλον της συνεργασίας των δυο πλευρών aναμένεται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Toτε πρόκειται να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει στον πάγκο του ΟΦΗ ο Ρικάρντο Σα Πίντο ή θα μπει η διοίκηση στη φάση αναζήτησης του αντικαταστάτη του. Από εκει και πέρα νεότερα αναμένονται και για το μέλλον των Παπάζογλου και Μακρή, με τόν πρώτο να θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει. Με βάση αυτή τη διαφαινόμενη εξέλιξη θα γίνει σοβαρή προσπάθεια από πλευράς διοικούντων να παραμείνει ο Μακρής, ενώ θετικός στο ενδεχόμενο ανανέωσης έχει δηλώσει ο Ντάνι Φερνάντες. Στα υπόλοιπα θέματα, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ απολαμβάνουν το ρεπό που τους έδωσε το τεχνικό επιτελείο μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις στο «Βαρδινογιάννειο» τη Δευτέρα.
Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογϋου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και μεταξύ άλλων σχολίασε και τη φετινή πορεία του ΟΦΗ: «Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η πορεία του ΟΦΗ ήταν iεκπληκτική. Βγήκε έκτος στο πρωτάθλημα, έφτασε ένα βήμα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη διοίκηση». Αναφερόμένος στο θέμα των αδειών πρόσθεσε: «Απορώ πώς παίρνει άδεια ο ΠΑΟΚ που χρωστάει τόσα εκατομμύρια ευρώ και δεν παίρνει ο ΟΦΗ ή ο Εργοτέλης. Πώς γίνεται δηλαδή να υπάρχουν οφειλές τόσων εκατομμυρίων και να μην παίρνουν άδεια οι ομάδες της πόλης μας. Ελπίζω να πάρουν άδεια, ώστε να έχουν ανάλογη συνέχεια».

Sportday

Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να παραμείνει και τη νέα σεζόν στον ΟΦΗ ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Αυτή είναι πλέον η εκτίμηση, έπειτα από τα όσα είπε ο Πορτογάλος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρόσφατο αγώνα στη Λεωφόρο, όπου ουσιαστικά «έβγαλε στη σέντρα» τη διοίκηση, λέγοντας ότι οι πληρωμές δεν γίνονται στην ώρα τους.
Υποτίθεται ότι ο Σα Πίντο το θέτει ως όρο. αλλά από τη στιγμή που δεν αναμένεται να πάρει καμιά… κληρονομιά η διοίκηση, ώστε να καλυτερέψουν οι οικονομικές δυνατότητές της είναι σαν ν ανοίγει την πόρτα της εξόδου. Από την άλλη μεριά, ο Μάνθος Πουλινάκης και οι διοικούντες ασφαλώς και δεν χάρηκαν με τη στάση του προπονητή, που έβγαλε τα εν οίκω εν δήμω.
και ας μην έβγαλαν προς τα έξω το πόσο τούς ξένισε η συμπεριφορά του. Και δικαιολογημένα τους ξένισαν όσα δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, αφού μέχρι τώρα τον είχαν στηρίξει απόλυτα, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι επιλογές του σήκωναν πολλή συζήτηση.Βλέποντας, μάλιστα, πως ο Πορτογάλος δεν είναι «ζεστός» για να συνεχίσει στην Κρήτη και το περιβάλλον του διαδίδει ότι έχει εξετάσει προτάσεις από αλλού.ενδεχομένως να μην τον πιέσουν με όλες τους τις δυνάμεις για να τον πείσουν να παραμείνει, για να μη φανεί ως ήττα το πιθανό «διαζύγιο» μαζί του. Ο.τι είναι να γίνει, πάντως, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
πεΑ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook