“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 23 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου με τον “Ασπρόμαυρο Τύπο”.

ΦΩΣ

Κρίσιμο δεκαήμερο για Σα Πίντο

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ως το τέλος του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή μη του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ και την επόμενη χρονιά. Για την ακρίβεια οι πιθανότητες παραμονής του Πορτογάλου είναι λιγοστές, όμως στον ΟΦΗ θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια πριν αναγκαστικά στραφούν σε άλλη περίπτωση.
Άλλωστε πόσο θέλει ο ΟΦΗ να μείνει ο Πορτογάλος στο Ηράκλειο έχει φανεί από την προ δύο εβδομάδων δήλωση του Πουλινάκη «αν θέλει ο Σα Πίντο, εμείς του δίνουμε τώρα τα κλειδιά». Το βέβαιο είναι ότι ούτε ο ΟΦΗ αλλά ούτε και ο Σα Πίντο θέλουν η υπόθεση να γίνει σίριαλ, για αυτό και εκφράζεται η εκτίμηση ότι είτε έτσι είτε αλλιώς το θέμα θα κλείσει. Ανάλογα βέβαια με την τελική έκβαση της υπόθεσης θα εξαρτηθεί και το μέλλον των Δασκαλάκη και Σίσιτς, αφού ο Πορτογάλος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν τους υπολόγιζε.
Την ίδια στιγμή από το περιβάλλον της ΠΑΕ κυκλοφορούσε ότι στο συμβόλαιο του Σα Πίντο υπάρχει όρος ότι σε περίπτωση που συνεχίσει σε ομάδα του εξωτερικού δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ αν θελήσει να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα προβλέπεται καταβολή ρήτρας (ακούστηκε ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ), χωρίς όμως και να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των Ντουντού και Μακρή με την διοίκηση να περιμένει απαντήσεις αν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΟΦΗ. Στον Έλληνα μέσο έχει γίνει πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, όμως ο ίδιος δεν έχει απαντήσει και εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο, από το περιβάλλον του ακούγεται ότι έχει προτάσεις και από την Ελλάδα αλλά και από την Τουρκία και μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική απόφασή του.
Την πρώτη τους συνάντηση για την ανανέωση της συνεργασίας είχαν οι Πουλινάκης και Σα Πίντο στην προπόνηση της Δευτέρας, στο περιθώριο της ανταλλαγής ευχών μεταξύ των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ώρα για Σπορ

Απίθανο του Σα Πίντο

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ήρθε στη χώρα μας και ανέλαβε τον ΟΦΗ, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της Κρητικής ομάδας, που έκανε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα και έφτασε και μέχρι τους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Επαφή με την ΑΕΚ υπήρξε, ωστόσο από αυτήν φάνηκε πως δεν υπάρχει η απαραίτητη χημεία μεταξύ των δύο πλευρών και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν βλέπει όπως φαίνεται στο πρόσωπο του Πορτογάλου τον τεχνικό που θα οδηγήσει την «Ένωση» στις επιτυχίες.
Ο Πορτογάλος επίσης δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος στον τομέα της προπονητικής και ενδεχόμενη συνεργασία του μαζί του, εμπεριέχει πάντα ένα ρίσκο αναφορικά με την επιτυχία του εγχειρήματος, όπως συμβαίνει βέβαια και με την περίπτωση του Δέλλα. Βάσει των όσων προκύπτουν από το ρεπορτάζ η περίπτωση του Πορτογάλου δεν δείχνει λοιπόν να προκρίνεται και θεωρείται σχεδόν… απίθανο, να βρίσκεται από το καλοκαίρι και μετά στον πάγκο της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Δέλλα.
Το θέμα του προπονητή λοιπόν παραμένει ακόμα… ορθάνοικτο, με το σενάριο παραμονής του «Τράι» να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ενώ άλλες τόσες συγκεντρώνει και αυτό τις αντικατάστασής του, όπου εκτός από τους Γκαρίδο και Σα Πίντο, υπάρχουν κι άλλα ονόματα από το εξωτερικό, που εξετάζονται ή θα εξεταστούν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Στόχος του ηγέτη της ΑΕΚ είναι όπως προείπαμε να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της κάθε υπόθεσης, να ζυγίσει τα δεδομένα και να πάρει την ιδανικότερη απόφαση για τον τεχνικό που θα έχει η «Ένωση» από το καλοκαίρι, σε ένα ζήτημα που θεωρεί το πλέον σημαντικό για τη χρονιά που έρχεται και όχι μόνο.

Sportday

Προπόνηση χωρίς “Κούτσια”

Στις προπονήσεις του ΟΦΗ ενσωματώθηκε χθες και ο Ζέλικο Κάλαΐτζιτς, αφού έληξε η πασχαλινή άδεια του κι έτσι ο μοναδικός απών είναι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Η δική του άδεια τελειώνει σήμερα. Από εκεί και πέρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Ρικάρνχο Σα Πίντο, για το αν θ’ ανανεώσει ο Πορτογάλος τεχνικός τη συνεργασία του με την κρητική ΠΑΕ ή αν θα αναζητήσει τη συνέχεια της καριέρας του σε κάποια ομάδα εκτός Ελλάδας.

Goal

Στο συμβόλαιο του Ρικάρντο Σα Πίντο υπάρχει ρήτρα 200.000 ευρώ σε περίπτωση που αυτός συμφωνήσει με άλλη ελληνική ομάδα, ωστόσο οι οψειλές npos το πρόσωπο του Πορτογάλου ουσιαστικά την απενεργοποιούν. Είναι κοινό μυστικό πως στον Πορτογάλο οφείλεται ένα αρκετά σημαντικό ποσό και θα πρέπει να καταβληθεί από τους Κρητικούς αν θέλουν να έχουν οικονομικές απαιτήσεις σε περίπτωση που αυτός αποφασίσει να μετακομίσει σε άλλον ελληνικό σύλλογο. Αντίθετα σε περίπτωση που ο Σα Πίντο αποχωρήσει για σύλλογο του εξωτερικού, τότε αυτός ο όρος παύει να ισχύει. Πάντως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο πλέον οι δύο πλευρές να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook