“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 2 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Ξεκαθαρίζει και σχεδιάζει

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση του ΟΦΗ για την άδεια συμμετοχης. Ωςγνωστόν, το πρωτοβάθμιο όργανο άναψε κόκκινο και οι Κρητικοί περιμένουν την τελική απόφαση η οποία θα κρίνει τις επόμενες κινήσες τους. Υπάρχουν πόντοι δύο πλάνα στο μυαλό του Μάνθου Πουλινάκη (ένα για κάθε περίπτωση) και σήμερα θα ξέρει ποιο από αυτά θα δρομολογήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί έναν επιθετικό ανάλογης ή και μεγαλύτερης αξίας από τον Θανάση Παπάζογλου, ενώ για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή πολλά θα εξαρτηθούν από τις υποθέσεις Ντουντού. Μακρή.

Sportday

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ»

Στην επιβεβαίωση πως δύσκολα θα γυρίσει στο Ηράκλειο προέβη ο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος μιλώντας στους δημοσιογράφους έδειξε… φευγάτος. «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω. Σκέφτομαι διάφορα πράγματα. Αν οι καταστάσεις και οι συνθήκες είναι σωστές και γίνουν αυτά που έχουμε ζητήσει, θα κάτσω.
Αλλιώς, τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να κοιτάξω τις εναλλακτικές λύσεις». Η χρονιά έκλεισε με δίτερμα. στο οποίο μετείχαν ο Σα Πίντο. ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης. υπάλληλοι της ΠΑΕ και μέλη του τεχνικού επιτελείου.

ΦΩΣ

To κεφάλαιο ΟΦΗ, καθ’όλες τις ενδείξεις, κλείνει για τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναχώρησε ήδη για την πατρίδα του και οι πιθανότητες να βρίσκεται και του χρόνου στο Ηράκλειο είναι λιγοστές, αν όχι μηδαμινές. Μπορεί οι άνθρωποι της ΠΑΕνα ήθελαν να του δώσουν τα κλειδιά της ομάδας, μπορεί ο ίδιος να λέει «η καρδιά μου ανήκει στον ΟΦΗ», να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το διάστημα που πέρασε στο Ηράκλειο και να αφήνει ανοιχτό… παράθυρο, όμως προσθέτει και ένα… αλλά. Και κάπου εκεί χαλάει το πράγμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκλεισε την πόρτα στον ΟΦΗ, τουλάχιστον όχι επίσημα. «Δεν ξέρω ακόμα, δεν έχουμε κάνει μια τελευταία συζήτηση με τον πρόεδρο. Θα την κάνουμε σύντομα. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις θα κάτσω, αν όχι, θα είναι δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να κοιτάξω τις εναλλακτικές λύσεις», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, που παραδέχτηκε το συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα και κάπου εκεί… πέταξε και τον επαγγελματισμό που τον δυσκολεύει να πει το «ναι», τουλάχιστον για την ώρα. «Πρέπει να είμαι λογικός στις αποφάσεις μου. Ο ΟΦΗ θα είναι στην καρδιά μου για πάντα. Περάσαμε μια καταπληκτική χρονιά, μακάρι να κάτσω και τη νέα χρονιά, γιατί η ομάδα είναι στην καρδιά μου. Είμαι επαγγελματίας όμως και πρέπει να κοιτάξω με προσοχή το μέλλον μου. Η καρδιά μου είναι εδώ, στον ΟΦΗ, γιατί είχαμε μια φανταστική σεζόν».
Μάλιστα στάθηκε στο αποχαιρετιστήριο γεύμα του ποδοσφαιρικού τμήματος και βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια όλον αυτόν τον καιρό. «Είμαστε μια οικογένεια, είναι το πνεύμα που θέλω. Είμαστε ενωμένοι και έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας. Με αυτό το • · · πνεύμα και την ενότητα κάναμε φανταστική χρονιά. Όταν ήρθα, ήμασταν τελευταίοι, τερματίσαμε όμως στην έκτη θέση και φτάσαμε μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτή είναι η φιλοσοφία που πρέπει να έχει η ομάδα. Είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ προπονητής του χρόνου ή όχι. Αυτό το πνεύμα και αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να έχει ο ΟΦΗ». Ολοκληρώθηκε λοιπόν η χρονιά στον ΟΦΗ, με την εκκρεμότητα της αδειοδότησης να αναγκάζει τους πάντες να περιμένουν την εκδίκαση της προγραμματισμένης για σήμερα έφεσης, ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις πάνω σε συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook