Oι προθέσεις και προτάσεις Πλατινί

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αποκάλυψε στην «Καθημερινή» μέρος των συζητήσεων του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα πρότεινε την παρουσία πέντε διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αναγνώρισε πως η εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου στο σκάνδαλο περί στημένων παιχνιδιών προκαλεί πρόβλημα, αλλά η τελική απόφαση στην ΕΠΟ.

Επίσης στάθηκε στην εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και στο οικονομικό fair play.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πλατινί:

Ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν στη διαιτησία;

«Το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό και του είπα: «βάλτε πέντε διαιτητές». Εμείς το κάνουμε ήδη στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός  έχουν παίξει και ξέρουν ότι είναι πιο ασφαλές. Βοηθάει πάρα πολύ γιατί είναι περισσότερα μάτια που βλέπουν τι γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Είστε υπέρ της τεχνολογίας στη διαιτησία;

«Όχι, όχι, είμαι κατά της τεχνολογίας στη διαιτησία. Νομίζω πως δεν ταιριάζει στο άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ανθρώπινο».

Στο θέμα των στημένων αγώνων τι μπορεί να γίνει;

«Είναι περίπλοκο. Εμείς έχουμε φτιάξει ένα σύστημα και παρακολουθούμε τους αγώνες. Ό, τι στοιχείο έχουμε το στέλνουμε στην ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Υπάρχει μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου, που εμπλέκεται στη υπόθεση των στημένων αγώνων και συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Το ξέρω. Υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα αποφασίσουν τα πειθαρχικά όργανα. Είναι θέμα της ομοσπονδίας. Αν αποκλείσω ομάδα χωρίς να αποδειχθεί ότι φταίει, θα δώσω μια περιουσία, αφού θα υπάρχει προσφυγή στα δικαστήρια».

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τις ελληνικές ομάδες σε σχέση με το οικονομικό fair play που θέλετε να εφαρμόσετε;

«Το οικονομικό fair play είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Θα εφαρμοστεί παντού. Δεν έχω εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα».

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook