“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 20 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 20 Μαΐου, τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” μέσα από το Gentikoule με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου.

Sportday

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε χθες στα θέματα του ΟΦΗ που βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα. Αλλωστε, χθες. επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το μυαλό των περισσοτέρων στον ΟΦΗ ήταν στραμμένο εκεί. Οι επαφές με τον Ντουντού δεν έχουν διακοπεί (ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στην πατρίδα του), αλλά απτό αποτέλεσμα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ενώ σε ό.τι αφορά στον νέο προπονητή, η υπόθεση τις επόμενες μέρες θα μπει στην τελική ευθεία. Ο Μάνθος Πουλινάκης. άλλωστε, δείχνει ότι δεν βιάζεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Το βέβαιο είναι ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, προκειμένου να έχει εκ του σύνεγγυς επαφή με τον «εκλεκτό».

Goal

Η οικονομική… απόσταση που χωρίζει τον ΟΦΗ με τον Ντουντού Σεαρένσε είναι αρκετά μεγάλη και πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί το επόμενο διάστημα. Το μόνο το οποίο μπορεί να ενώσει tous Κρητιkous με τον Βραζιλιάνο μέσο είναι ο χρόνος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ντουντού έχει ανεβάσει τις μετοχές του με το πολύ καλό εξάμηνο στον ΟΦΗ και ψάχνεται για συμβόλαιο που θα του αποφέρει τις διπλάσιες απολαβές (250.000 και βάλε) από οσα μπορεί να του προσφέρει ο Μάνθος Πουλινάκης. Συνεπώς για να συνεχίσει την καριέρα του στο Ηράκλειο θα πρέπει να μην βρει αυτές τις αποδοχές στο εξωτερικό. Το θέμα είναι αν θα τον περιμένουν στον ΟΦΗ cos τον Αύγουστο. Αλλωστε, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες περιπτώσει που έχουν προταθεί και εξετάζονται για τη θέση του κεντρικού μέσου.

ΦΩΣ

Ισως και μέσα στην εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ, με τον Μάνθο Πουλινάκη να κάνει ταξίδι στην Ιβηρική, ενδεχομένως και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, προκειμένου να συζητήσει με κάποιους από τους τεχνικούς που έχουν προταθεί και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ρικάρντο Σα Πίντο. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να επικυρωθεί η συμφωνία με τον Γιώργο Μακρή, ο οποίος αποδέχτηκε τη διετή επέκταση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι επαφές με τον Ντουντού, στον οποίο επίσης έχει προταθεί διετής συνεργασία, αλλά για την ώρα ο Βραζιλιάνος δεν έχει απαντήσει.
Κατά τα άλλα, τις ενστάσεις και τα παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τον Μάνθο Πουλινάκη εξέφρασε ο σύλλογος μετόχων της ΠΑΕ.
Η έλλειψη συνεργασίας ήταν το βασικό ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και ο Ανδρέας Μανουσάκης εκπροσωπώντας την ΠΑΕ. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους οι μετοχές αξίας 252.000 ευρώ οι οποίες αγοράστηκαν το 2009 μετά την αποχώρηση Βατσινά. Μάλιστα διατυπώθηκε ο προβληματισμός: «Πώς θα προχωρήσει η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όταν δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα με τις παλιές μετοχές; Είναι μια κοροϊδία και ένας εμπαιγμός, που πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Όσοι κατέθεσαν χρήματα στην τράπεζα και όσοι πήραν με κουπόνια μετοχές, θα πρέπει να γίνουν τυπικά και ουσιαστικά μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ κάποια στιγμή».
Σημαντικό ζήτημα αποτέλεσε και η υπό ίδρυση εταιρεία από την πλευρά της ΠΑΕ που θα διαχειρίζεται προϊόντα με το σήμα της ομάδας. Ο σύλλογος μετόχων διαχειρίζεται σήμερα την μπουτίκ, καταβάλλοντος στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ τα προβλεπόμενα από τη χρήση του σήματος της ομάδας, δεν είναι αντίθετος, ωστόσο ζητάει τη συμμετοχή στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με σκοπό τη διασφάλιση -όπως αναφέρεται από την πλευρά του συλλόγου μετόχων- ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Από την πλευρά της ΠΑΕ ο Ανδρέας Μάνουσάκης ανέφερε ότι η διοίκηση έχει πολλά θέματα να επιλύσει, στα οικονομικά υπάρχει ένα νοικοκύρεμα και για πρώτη φορά λογιστικό κέρδος και ότι κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω, γιατί υπήρχαν άλλες, πιο σοβαρές προτεραιότητες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook