“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 22 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Την ώρα που συνεχίζεται η αναζήτηση για την εξεύρεση του τεχνικού ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ, συνεχίζονται και οι αναφορές σε παίκτες που (φέρονται να) ενδιαφέρουν την κρητική ομάδα. Εκείνο πάντως που υποστήριζαν προς κάθε κατεύθυνση οι άνθρωποι της ηρακλειώτικης ΠΑΕ ήταν ότι «πρώτα θα κλείσει το θέμα του προπονητή και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τους ποδοσφαιριστές». Κάτω από αυτό το σκεπτικό θα κινηθούν ο Πουλινάκης και οι συνεργάτες του όπως φαίνεται μέχρι το τέλος του μήνα, αφού ως τότε αναμένεται να… τραβήξει το θέμα της επιλογής, αρχικά, αλλά και της συμφωνίας, στη συνέχεια, του νέου τεχνικού του ΟΦΗ. Για το θέμα αυτό πάντως μετά τον Πορτογάλο Ζόρζε Κάστα χθες ήρθε στην επιφάνεια ένα ακόμη όνομα Ίβηρα τεχνικού, του 49χρονου Ισπανού Χουάν Μανουέλ Λίγιο.
Όμως ούτε και αυτή τη φορά, όπως άλλωστε αναμενόταν με γνώμονα τη στάση των διοικούντων την ΠΑΕ από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με τον Σα Πίντο, έγινε κάποια αναφορά, είτε προς την πλευρά της επιβεβαίωσης είτε προς την πλευρά της διάψευσης. Ο Πουλινάκης χειρίζεται «εν λευκώ» την υπόθεση και αποφεύγει να μιλήσει για τις κινήσεις που κάνει ούτε καν τις σκέψεις που έχει στο μυαλό του. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα ο πρόεδρος του ΟΦΗ είναι πολύ πιθανό να μη βγάλει το παραμικρό προς τα έξω αν δεν έχει εξασφαλίσει πρώτα τη συγκατάθεση του νέου τεχνικού της ομάδας, ώστε να είναι σε θέση να κάνει και τις ανακοινώσεις. Όσον αφορά την περίπτωση του Ντουντού, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, ο παίκτης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πατρίδα του όπου και εξετάζει την πρόταση του ΟΦΗ σε συνάρτηση με τις όποιες άλλες έχει στα χέρια του και στον ΟΦΗ εξακολουθούν να διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι, τελικά, όπως και στην περίπτωση του Μακρή, ο Βραζιλιάνος θα πει το «ναι» και θα είναι και του χρόνου στο ρόστερ της ομάδας του Ηρακλείου.

Έθνος

Ο 49χρονος Ισπανός τεχνικός Χουαν Μανουέλ Λίγιο προτάθηκε στον ΟΦΗ. Ο Λίγιο πέρυσι εργάστηκε στην Κολομβία, ενώ έχει μεγάλη θητεία σε μικρομεσαίες ομάδες της πατρίδας του.

Live Sport

Εξαρχής ήταν μία πολύ δύσκολη περίπτωση και συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες να καταλήξει θετικά για τον ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Πορτογάλο τεχνικό. Ντομίνγκος  Πασιένσια ο οποίος από ότι φαίνεται προτιμά να επαναπατριστεί (τελευταίος του σταθμός η Τουρκία και η Καϊσερισπόρ] παρά να έρθει στην Ελλάδα και το Ηράκλειο. Σύμφωνα λοιπόν με χθεσινά πορτογαλικά δημοσιεύματα, ο Πορτογάλος προπονητής βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Βιτόρια Σετούμπαλ Φερνάντο Ολιβέιρα προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου αντικαθιστώντας τον Ζοσέ Κουσέιρο. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να επισημοποιηθεί στις επόμενες ώρες.

Sportday

Πυροτέχνημα, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι όλη αυτή η ιστορία που «έσκασε» προχθές το βράδυ με τα περί επικείμενης ένταξης του Βίκτορ Βιτόλο στον ΟΦΗ. Η πραγματικότητα με τον Ισπανό μέσο που παλιότερα έπαιξε στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη είναι ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και, μάtλίστα, είναι διατεθειμένος να ρίξει αρκετά το κασέ του. Γι’ αυτό και προτάθηκε από τον μάνατζέρ του στον ΟΦΗ και σε άλλες ελληνικές ομάδες, όμως. ακόμη και οι μειωμένες απαιτήσεις του Βιτόλο είναι απαγορευτικές για την κρητική ομάδα. Μιλάμε για τουλάχιστον 250.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο δεν είναι δυνατόν να διαθέσει ο ΟΦΗ. Πρώτον, δεν ρέει άφθονο το χρήμα στην κρητική ΠΑΕ. Δεύτερον, όπως έχει πει κατ’ επανάληψη και ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης, το νοικοκύρεμα των οικονομικών θα συνεχιστεί, ενώ θέλει να κρατήσει και ισορροπίες στις αμοιβές των παικτών. Εδώ για κάτι… λίγα χρήματα παραλίγο να τα χαλάσει με τον Γιώργο Μακρή και θα πάει να δώσει τα δεκαπενταπλάσια για να πάρει, ενώ συμφώνησε τελικά με τον Καβαλιώτη αμυντικό χαφ
παίκτη με τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά; Δηλαδή, για σέντερ φορ. στη θέση του Σάκη Παπάζογλου πόσα θα δώσει ο ΟΦΗ; Και ο Ντουντού, που κάθε άλλο παρά τυχαίο όνομα είναι, πόσα θα ζητήσει για ν’ ανανεώσει την παραμονή του στο Ηράκλειο: Επίσης, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο Βιτόλο βλέπει μ’ ενθουσιασμό την προοπτική να πάει στον ΟΦΗ. καθώς είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα και ο Ισπανός επιδιώκει ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον. Τέλος, η προτεραιότητα του ΟΦΗ σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του δεν είναι η απόκτηση «κόφτη», αλλά ενός χαφ που θα είναι πιο κοντά στο «δεκάρι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook