“Ο ΟΦΗ “έκοψε” τον Λίγιο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με το Goal, o ΟΦΗ απέρριψε την περίπτωση του Ισπανού τεχνικού Χουάν Μανουέλ Λίγιο που την προηγούμενη σαιζόν βρισκόταν στην Κολομβία και τον πάγκο της Μιγιονάριος. Ποιος είναι ο “μέντορας του Γκουαρδιόλα”.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Goal

Ο Λίγιο φάνηκε… λίγος στα μάτια των ανθρώπων του ΟΦΗ και οι Κρητικοί απέρριψαν έτσι τον μέντορα του Πεπ Γκουαρδιόλα! Βλέπετε, ο 49xpovos Χουάν Μανουέλ (ή Χουάνμα) Λίγιο είναι ο τεχνικός με τον οποίον ήθελε οπωσδήποτε να συνεργαστεί (κατά δήλωσή του) ο Καταλανός προτού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Για τέτοια υπόκλιση μιλάμε…
Πώς γεννήθηκε αυτή η εκτίμηση; Το 1996 η Μπαρτσελόνα κέρδισε 4-2 εκτός έδρας την Οβιέδο, αλλά ο ποδοσφαιριστής τότε των «μπλαουγκράνα» Γκουαρδιόλα εντυπωσιάστηκε από το επιθετικό ποδόσφαιρο των γηπεδούχων και έσπευσε να συγχαρεί τον αντίπαλο κόουτς. Εκτοτε διατήρησαν επαφή και το 2003, πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Μπαρτσελόνα, παρουσιάστηκε και η πρόταση του Λουίς Μπασέτ η οποία προέβλεπε τεχνικό διευθυντή τον Γκουαρδιόλα και προπονητή (κατ’ επιλογή του Πεπ) τον Χουάνμα Λίγιο! Η πρόταση δεν προχώρησε, αλλά ο Γκουαρδιόλα που δεν είχε αποσυρθεί ακόμη από την ενεργό δράση ευτύχησε τουλάχιστον να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του μέντορά του στη μεξικανική Ντολάδος Δε Σιναλόα το 2005.
Αργότερα μάλιστα δήλωσε πως ο Λίγιο ήταν ο κορυφαίος τεχνικός με τον οποίον συνεργάστηκε. Στη διαδρομή του πάντως ο 49χρονος σήμερα προπονητής (που δεν ταιριάζει στο προφίλ του νεαρού τεχνικού που θέλουν στον ΟΦΗ) έχει ουσιαστικά να επιδείξει μόνο την επιτυχημένη θητεία στη Σαλαμάνκα. Την ανέλαβε σε ηλικία 26 ετών το 1992 στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και με δύο ανόδους σε τρία χρόνια την οδήγησε στα «σαλόνια» και έγινε ο νεότερος τεχνικός (29) που εργάστηκε στην Πριμέρα Ντιβισιόν.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο του προπονητή που καθοδήγησε για πρώτη φορά ομάδα (τοπική) στα 17 και πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 201 1… Τον έφερε ο Ολυμπιακός Βόλου (παρακολούθησε τη νίκη 3-2 επί του Παναθηναϊκού), αλλά το dea\ δεν επιτεύχθηκε. Το όνομά του επίσης έπαιξε παλαιότερα στα ρεπορτάζ ΠΑΟΚ, Αρη και Καβάλας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook