“Ο Μπούρμπος στον Παναθηναϊκό”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Όπου υπάρχει καπνός φαίνεται υπάρχει και φωτιά καθώς δύο μέρες μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Χρήστος Μπούρμπος δημοσιεύματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό αναφέρουν πως ο Μπούρμπος θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του “τριφυλλιού” κάνοντας λόγο και δεδομένη συμφωνία.
Η εφημερίδα “GOAL” κάνει λόγο για δεδομένη συμφωνία Μπούρμπου-Παναθηναϊκού, ενώ η εφημερίδα “Πράσινη” αναφέρει πως ο Χρήστος Μπούρμπος θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του “τριφυλλιού”.
Αναλυτικά τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων
GOAL: ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΠΟΥΡΜΠΟ
O 31 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ TOY ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ To «Goal» αναλύει τους λόγoυς ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ Ο… ΠΡΩΤΟΣ! 0 31ΧΡ0Ν0Σ ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ TOY ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ
Ο κύβος ερρίφθη. 0 Χρήστος Μπούρμπος αποφασίστηκε να είναι ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει τη δεξιά πλευρά ins άμυνας του Παναθηναϊκού εν όψει της επικείμενηε αγωνιστικής περιόδου, καθώς ο 31 χρόνος ποδοσφαιριστής αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του συλλόγου.
Η περυσινή εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε με τον ΟΦΗ τον έβαλε στο «μάτι» των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ενώ μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του στα δύο ματς των «πράσινων» με την κρητική ομάδα στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, μπήκε οριστικά στο στόχαστρο…
Προχθές ο Μπούρμπος κατέθεσε προσφυγή για να διασφαλίσει οφειλόμενα της τάξεως των 320 χιλιάδων από τον ΟΦΗ και να εξασφαλίσει την ελευθερία του, γεγονός που σημαίνει ότι μόλις προκύψει η τυπική απόφαση θα ολοκληρωθεί-ανακοινωθεί και το «deal» του με το «τριφύλλι».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χθες το Ηράκλειο «βούιζε» ότι ο Μπούρμπος έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες μας υπογράμμιζαν με νόημα ότι τόσο ο Νίκος Νταμπίζας όσο και ο Γιάννης Αναστασίου συμφωνούν απόλυτα ότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και θεωρούν ότι την περυσινή αγωνιστική περίοδο υπήρξε από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος.
Συν τοις άλλοις, η εκτίμηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι ότι ο 31 χρόνος ποδοσφαιριστής μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα στάνταρ της απόδοσής του αγωνιζόμενος στην ομάδα, εξαιτίας της υψηλότερης ποιότητας του έμψυχου δυναμικού, αλλά και του τρόπου δουλειά και γενικότερης λειτουργίας του συλλόγου. Ο ίδιος ο Μπούρμπος και το περιβάλλον του τηρούν σιγή ιχθύος, εν τούτοις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο αρχηγός του ΟΦΗ θα φοράει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.
Εκτός των άλλων, στον «πράσινο» μεταγραφικό σχεδιασμό εκτιμήθηκε ότι μπορεί να συνθέσει πολύ καλό δίδυμο με τον Τριανταφυλλόπουλο, από τη στιγμή που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους.
«ΔΕΝΕΙ» ΩΣ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΡΙΑΝΤΑ» Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κατέληξαν στην επιλογή του Χρήστου Μπούρμπου έχοντας στο μυαλό τους και μία επιπλέον παράμετρο. Την παρουσία του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου που τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε ως επί το πλείστον στη συγκεκριμένη θέση και η προσαρμογή του σε αυτήν υπήρξε αν μη τι άλλο ενθαρρυντική. Στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς ο «Τριάντα» υπολογίζεται εκ νέου και κατά κύριο λόγο ως δεξιός μπακ, ενώ τα χαρακτηριστικά του είναι σαφώς αμυντικογενή μια και n φυσική του θέση είναι αυτή του στόπερ. Αντιθέτως ο Μπούρμπος είναι πιο επιθετικός μπακ, με άρτια τεχνική κατάρτιση, συχνά «ανεβάσματα» και γενικώς χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που δεν έχει ακόμα αναπτύξει ο Τριανταφυλλόπουλος. Υπό αυτήν την έννοια το δίδυμο των δεξιών μπακ Μπούρμπου-Τριανταφυλλόπουλου αλληλοσυμπληρώνεται, ενώ υπάρχει και η προοπτική παραμονής του Σπυρόπουλου, καθώς ο Μαρινάκης θα δοθεί δανεικός.
Ο Χρήστος Μπούρμπος ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, αγωνιζόμενος τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της γραμμής κρούσης. Στα πρώτο του ποδοσφαιρικά βήματα, μάλιστα, θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο και υπήρξε στέλεχος της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, με την οποία είχε τέσσερις συμμετοχές.
Ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα είχε 24 συμμέτοχες και 2 γκολ τη σεζόν 2003-04 και την αμέσως επόμενη αποκτήθηκε από την ΑΕΚ που επί των ημερών του Ντέμη Νικολαίδη στην προεδρία έκανε «παιδομόζωμα» και προπονητής στον «δικέφαλο» ήταν ο Φερνάντο Σάντος.
0 Πορτογάλος προπονητής μάλιστα είχε καθοριστική επιρροή στην καριέρα του Μπούρμπου, καθώς τόλμησε να του αλλάξει θέση και από την επίθεση να τον καθιερώσει στα μετόπισθεν και δη στη θέση του δεξιού μπακ χαφ. 0 Μπούρμπος ανταποκρίθηκε άμεσα, πραγματοποιώντας πολύ καλή σεζόν, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στην καριέρα του, καθώς την επόμενη χρονιά έχασε τη θέση του. Κατόπιν η καριέρα του έκανε «κοιλιά» και τα περάσματα του από την Κέρκυρα και τον Ηρακλή δεν τον βοήθησαν να «αναγεννηθεί».
Αντιθέτως, η επιλογή του ΟΦΗ αποδείχθηκε ιδανική, καθώς στην κρητική ομάδα ξαναβρήκε τον εαυτό του.
έγινε αρχηγός και ηγετική προσωπικότητα της ομάδας, με αποκορύφωμα την περσινή εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε.
Πράσινη: «Κλείνει» Μπούρμπο!
«Κλείνει» Μπούρμπο! 0 δεξιός μπακ του ΟΦΗ, που έκανε εκπληκτική σεζόν, βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού!
Ηπρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι προ των πυλών. Οι «πράσινοι» χωρίς να χάσουν χρόνο, προσπαθούν να «κλείσουν» όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις «τρύπες» στο ρόστερ τους. Κι όλα δείχνουν πως τη θέση του δεξιού μπακ θα την καλύψει ο Χρήστος Μπούρμπος.
Ο ποδοσφαιριστής που έκανε εκπληκτική σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ, όντας o κορυφαίος δεξιός μπακ του Πρωταθλήματος. Στα 31 του χρόνια διαθέτει την εμπειρία, αλλά και τη διάθεση για να επανέλθει σε έναν μεγάλο σύλλογο (στον κορυφαίο για την ακρίβεια). Συν τοις άλλοις, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός πως μιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κοινώς, δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής, πολυτέλεια που τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει στον Παναθηναϊκό, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που ξεκινούν τέλη Ιουλίου.
Ο Μπούρμπος, λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει την πρώτη φετινή κίνηση των «πράσινων». Πριν από δύο μέρες κατέθεσε προσφυγή κατα του ΟΦΗ, στον οποίο αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν, θέλοντας να διασφαλίσει τα οφειλόμενα που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ αλλά και να εξασφαλίσει την ελευθερία του. Εντός των ερχόμενων ημερών δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας και να βρεθεί εκεί η χρυσή τομή, εξασφαλίζοντας και την ελευθερία του.
Όπως και να ‘χει, με τα τωρινά δεδομένα το μόνο που απομένει για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό είναι η εξασφάλιση της ελευθερίας του.
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πιστεύουν πως ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Διαθέτει ταχύτητα, ενώ είναι ισορροπημένος μπακ ανασταλτικά και δημιουργικά.
Τις τελευταίες μέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την οποία ο 31 χρόνος ακραίος αμυντικός βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες λοιπόν, δεν είναι απλά φημολογία, αλλά γεγονός. Με τη διαφορά πως το θέμα είναι πολύ προχωρημένο, ή καλύτερα σχεδόν «τελειωμένο»! Φυσικά, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, δεν άφηναν να διαρρεύσει το παραμικρό. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι το ότι ο Μπούρμπος θα αποτελέσει το δίδυμο στη θέση των δεξιών μπακ με τον Κώστα Τριανταφυλλοπουλο. Δίδυμο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των «πράσινων», οι οποίες ποικίλουν.
Ο Χρήστος Μπούρμπος έχει γεννηθεί στα Γιάννενα, όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Απ’ τον ΠΑΣ πήγε στην ΑΕΚ.Ύστερα από τέσσερα χρόνια παραμονής μετακόμισε στην Κέρκυρα με τη μορφή δανεισμού, πριν πουληθεί στον Ηρακλή.
Το 2010 πήρε μεταγραφή για τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook