“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 26 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 26 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Live Sport

Στην Κρήτη ο Γκατούζο

Την ημέρα των εκλογών διάλεξαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ για να… πυροδοτήσουν τη βόμβα που λέγεται Τζενάρο Γκατούζο. Ο πρόεδρος της Κρητικής ομάδας Μάνθος Πουλινάκης φαίνεται πως έπεισε τον πρώην μέσο της Μίλαν για το πρότζεκτ των Ασπρόμαυρων για τη νέα σεζόν με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο προκειμένου να ρυθμίσει us τελευταίες λεπτομερές, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες 48 ώρες. Κατά τη διάρκεια της ηαραμονής του στη κρητική πρωτεύουσα, ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε να επισκεφτεί τόσο το «Γεντί Κουλέ», όσο και το Βαρδινογιάννειο προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες εργασίας. Ο Γκατούζο έμεινε εντυπωσιασμένος από το αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ αλλά και τις ανέσεις που παρέχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε να γίνονται οι προπονήσει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο.

Sportday

Συμφωνία με Γκατούζο

Ο Τζενάρο Γκατούζο θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. Ο Ιταλός, που είναι σαφώς πιο διάσημος ως ποδοσφαιριστής, με τη φανέλα της Μίλαν. παρά ως προπονητής (έχει μια μικρή εμπειρία σε Σιόν και Παλέρμο), αφίχθη στο Ηράκλειο το Σάββατο το βράδυ. Αμέσως, με τον ερχομό του στην Ελλάδα, ο 36χρονος Γκατούζο άρχισε επαφές με τον Μάνθο Πουλινάκη. Παρεμπιπτόντως, αποκαλύφθηκε η… μπλόφα ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ είχε πάει στην Ιβηρική, όπως ^ είχε διαδώσει ο κύκλος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε ταύτιση απόψεων σε όλα κι αφού χθες ο Γκατούζο ξεναγήθηκε στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, από την κατάσταση του οποίου έμεινε ικανοποιημένος. Επίσης, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ τού έδειξε και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να πάρει μία γεύση. Οι εντυπώσεις που αποκόμισε, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ξένους που επισκέπτονται την περιοχή, ήταν εξαιρετικές. Στο οικονομικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν υπάρχει καμία διαφορά και μόνο κάποια διαδικαστικά απομένουν για ν’ ανακοινωθεί κι επίσημα η πρόσληψή του. Πάντως, το απόγευμα ο Γκατούζο αναχώρησε από την Κρήτη, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για συμφωνία του συμπατριώτη τους με τον ΟΦΗ έγραψαν και ιταλικά ΜΜΕ. Οσον αφορά στο πώς υποδέχτηκε το απαιτητικό κοινό του ΟΦΗ την είδηση ότι ο Ιταλός προαλείφεται για νέος προπονητής της ομάδας, σε γενικές γραμμές το αντιμετώπισε θετικά. Μπορεί ως τεχνικός να μην έχει σπουδαία προϋπηρεσία, αλλά ούτε ο Ρικάρντο Σα Πίντο είχε. ενώ μετράει για τους φιλάθλους ότι είναι ποδοσφαιρική προσωπικότητα και άνθρωπος έντονα εκδηλωτικός, κάτι που ταιριάζει στο… DNA του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Πολύ κοντά σε συμφωνία

Μια ανάσα από το μεγάλο κόλπο βρίσκεται η διοίκηση του ΟΦΗ, αφού οι εξελίξεις στο θέμα που προέκυψε με τον Τζενσρο Γκατούζο ήταν ραγδαίες και προς θετική κατεύθυνση. Ο 36χρονος Ιταλός βρέθηκε στην Κρήτη, συζήτησε με τον Μάνθο Πουλινάκη, ενώ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον Νίκο Μοχλό, με όλες τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανότατα αύριο θα κλείσει η σπουδαία συμφωνία.
Χαρακτηριστικό του πόσο προχωρημένες είναι οι επαφές, από τη στιγμή μάλιστα που προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται μια ανάσα από την οριστική συμφωνία, είναι το γεγονός ότι ο Τζενάρο Γκατούζο απέκτησε πλήρη εικόνα για τον ΟΦΗ, αφού κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηράκλειο επισκέφτηκε τόσο το «Γεντί Κουλέ» όσο και το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο στο Γάζι, ώστε να δει από κοντά όλες τις συνθήκες έργακατέβηκε στο ΗράκΒειο ο Γκατούζο, ενημερώθηκε για τα πάντα και αύριο πιθανότατα ολοκληρώνεται το μεγάλο “ντηλ”. Μάλιστα φάνηκε εντυπωσιασμένος από το αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ και τις ανέσεις που παρέχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Παράλληλα ο «Ρίνγκσ» ενημερώθηκε για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τον σύλλογο, τα οικονομικά δεδομένα, και δεν αποκλείεται αύριο να πέσουν οι υπογραφές και να βγουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Στο… παρασκήνιο της προώθησης της περίπτωσης του Γκατούζο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάνθος Πουλινάκης κατά την παραμονή του στην Ιβηρική Χερσόνησο μίλησε με τρεις ποδοσφαιριστές και ο Ιταλός ήταν το… κρυφό χαρτί που τελικά προκρίθηκε ως επιλογή. Από εκεί και πέρα, σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή του Χρήστου Μπούρμπου εις βάρος του ΟΦΗ, αλλά μέχρι στιγμής επισήμως οι διοικούντες τον σύλλογο δεν έχουν κάνει γνωστή τη θέση τους. Δεν αποκλείεται πάντως η πλευρά του ΟΦΗ να ζητήσει αναβολή, μήπως βρεθεί η χρυσή τομή με τον δεξιό μπακ. Την ίδια ώρα, η διαφαινόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκατούζο δρομολογεί εξελίξεις και στα υπόλοιπα θέματα τη ομάδας, που δεν είναι άλλα από τα μεταγραφικά. Στη λίστα αυτή βρίσκεται η παραμονή του Ντουντού, που παραμένει ανοιχτή για τον ΟΦΗ και είναι κάτι που χειρίζεται αποκλειστικά η διοίκηση. Κοινή επιθυμία είναι η παραμονή του παίκτη στην Κρήτη, αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook