“Δέκα φορές winner ο Γκατούζο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, το Sentragoal “ακτινογραφεί” τον Τζενάρο Γκατούζο και καταλήγει στο συμπέρασμα: Winner και μαχητής.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

O άλλοτε σταρ της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας είναι μία υπερβολική δόση winner και ο Μάνθος Πουλινάκης είναι έτοιμος να κάνει το κόλπο γκρόσο με την πρόσληψή του στον πάγκο της κρητικής ομάδας. Ουσιαστικά, απομένουν οι λεπτομέρειες και η ανακοίνωση του ίδιου (ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις) και του επιτελείου του. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κασέ του ήταν απόλυτα προσιτό και δεν χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο πρόεδρος του ΟΦΗ (ανάλογες απολαβές με αυτές του Σα Πίντο)

Ως ποδοσφαιριστής λατρεύτηκε από τους οπαδούς των ροσονέρι, όσο και από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη. «Δάγκωνε» τους αντιπάλους του και ενίοτε τους… κατάπινε αποδεικνύοντας πως για να είσαι ένας αμυντικός μέσος δεν πρέπει να είσαι ντερέκι, αλλά… μηχανάκι. «Σκύλος» και ηγετική προσωπικότητα στο κέντρο. Ενας aggressive αμυντικός μέσος και οξύθυμος ως χαρακτήρας, πάντα μπλεγμένος σε καβγάδες εντός αγωνιστικού χώρου.

 Οσο για τις διακρίσεις του, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά, αλλά να παραθέσουμε τους τίτλους του. Εχουμε και λέμε: Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και την πρώτη θέση με την U-21 της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000. Πήρε δύο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν (2002-03 και 2006-07), αλλά και δύο πρωταθλήματα (2003-04, 2010-11), δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2003, 2007), ένα κύπελλο Ιταλίας (2002-03), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2007) και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας (2004, 2011). Επιπροσθέτως, έπαιξε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και σε δύο Ευρωπαϊκά.

Συνεπώς, από πίεση και σπουδαίες παραστάσεις άλλο τίποτα. Το ζητούμενο βέβαια είναι πως προπονητικά είναι άπειρος. Στα 36 του έχει προλάβει να διατελέσει τρεις μήνες προπονητής στη Σιόν (αποσύρθηκε ως παίκτης της από την ενεργό δράση και στα τέλη Φεβρουαρίου 2013 ανέλαβε τα ηνία) και από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο (όταν και απολύθηκε) στην Παλέρμο της Β’ Ιταλίας. Συνολικά έχει μόλις 20 ματς ως προπονητής, ενώ είναι άνεργος εδώ και οκτώ μήνες με το φλερτ της Βιντεότον προ δύο μηνών να μην εξελίσσεται σε γάμο.

Θα φανεί στο μέλλον αν ο Πουλινάκης θα κερδίσει και αυτό το στοίχημα, φέρνοντας στο Ηράκλειο αυτήν την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook