“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 27 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 27 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Οπως γράψαμε και χθες. θέμα χρόνου θεωρείται η επισφράγιση της συμφωνίας του ΟΦΗ με τον Τζενάρο Γκστούζο. προκειμένου ο Ιταλός ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία.
Πάντως, οι λεπτομέρειες που απομένουν δεν αφορούν στο τιμ του 36χρονου Ιταλού. Ο Γκατούζο θα φέρει για βοηθό του τον Ρίτσιο. τον οποίο είχε και στις προηγούμενες δουλειές του. Μάλιστα, διοικητικές πηγές του ΟΦΗ έλεγαν χθες ότι στερούνται αληθείας τα όσα γράφτηκαν περί Μπρούνο Τσιρίλο. πως θα είναι αυτός ο άμεσος συνεργάτης του Γκατούζο. Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής θα φέρει και δικό του γυμναστή.
Με την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Γκατούζο θα δρομολογηθούν και οι κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, παράλληλα με τα εσωτερικά μέτωπα που ήδη είναι ανοιχτά. Συγκεκριμένα, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με τον Γιώργο Μακρή. με τον οποίο ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Μάνθος Πουλινάκης έχει συμφωνήσει προφορικά, ενώ θα υπάρξουν κι εξελίξεις για τους Ζε Εντουάρντο. Φερνάντες και Ντουντού. για τους οποίους κανείς δεν είναι προς το παρόν σίγουρος ότι θα παραμείνουν στο Ηράκλειο. Από εκεί και πέρα θ’ αναζητηθούν παίκτες για να καλύψουν τα κενά. Δεδομένα είναι τα κενά στο δεξί άκρο της άμυνας και στη θέση του σέντερ φορ έπειτα από τις αποχωρήσεις των Χρήστου Μπούρμπου και Σάκη Παπάζογλου.

Goal

Ο Τζενάρο Γκατούζο θα επιστρέφει για να υπογράφει και να αναλάβει δράση, μαζί με το επιτελείο τον, το οποίο θα αποτελείται από τέσσερα άτομα. Ο Ιταλός σταρ είχε «φακελωμένους» τους παίκτες του ΟΦΗ, συζήτησε και για τις μεταγραφές με τον Πουλίνάκη, έφυγε για προηονητικό σεμινάριο στην Μπολόνια και φέρνει και προπονητή τακτικής. Προς τα τέλη της εβδομάδα5 ο Τζενάρο Γκατούζο θα ανακοινωθεί μαζί με τους τέσσερις συνεργάτες του από τον ΟΦΗ. 0 Ιταλός σταρ έδωσε τα χέρια με τον Μάνθο Πουλινάκη, αναχώρησε για τριήμερο προπονητικό σεμινάριο στην Μπολόνια και θα επιστρέψει την Πέμπτη για τις τελευταία λεπτομέρειες και για να αναλάβει δράση. Μαζί του θα αφιχθεί στην Κρήτη και το επιτελείο του, το οποίο θα αποτελείται από τον βοηθό του Τζίτζι Ρίτσιο, έναν προπονητή τακτικής έναν τερματοφυλάκων και έναν γυμναστή. Πάντως, έχει κάνει homework και μάλιστα εντυπωσίασε τον πρόεδρο του ΟΦΗ, καθώς γνώριζε τα πάντα για το υλικό της ομάδας. Ηταν πολύ καλά διαβασμένος, έχοντας σημειώσει σε γήπεδο σχεδιασμένο στο χαρτί τα ονόματα των παικτών και σε ποιες θέσεις τους είδε αγωνιζόμενους. Ο 36xpovos κόουτς είχε προλάβει να παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια αμέσως μετά την πρώτη κουβέντα του με τον Πουλινάκη και αφού πείστηκε να έρθει στο Ηράκλειο για τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, η κουβέντα τους δεν έμεινε στους όρους της δικής τους συνεργασίας αλλά προχώρησε και στη μεταγραφική ενίσχυση, με τον Γκατούζο να αναφέρεται στις θέσεις που εκείνοε θεωρεί πως απαραίτητα θα πρέπει να αποκτηθούν παίκτη. Οι πληροφορία αναφέρουν πως οι Κρητικοί θα κινηθούν για έναν στόπερ, έναν κίπερ, ένα επιτελικό χαφ, ένα «οκτάρι», ένα αριστερό «φτερό» και δύο στράικερ. Βεβαία», με την αποχώρηση του Μπούρμπου θα αναζητηθεί και ένας δεξι0ς μπακ. Λέγεται πως και ο Γκατούζο είχε υπόψη του μερικές περιπτώσει παικτών από την ιταλική αγορά, τους οποίους θεωρεί ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον σύλλογο και έκανε τις ανάλογες εισηγήσεις.

ΦΩΣ

Ως νέος τεχνικός του ΟΦΗ λογίζεται πλέον ο Τζενάρο Γκατούζο. Μπορεί οι υπογραφές να μην έπεσαν στο διάστημα της παραμονής του Ιταλού στο Ηράκλειο, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προφορική συμφωνία με τον Μάνθο Πουλινάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας την καινούργια χρονιά. Ο Γκατουζο αναμένεται να επιστρέψει στο Ηράκλειο πιθανά στο τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα επικυρωθεί η συμφωνία με την υπογραφή του συμβολαίου και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΠΑΕ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει με έτοιμες εισηγήσεις και προτάσεις προς τη διοίκηση του ΟΦΗ τόσο για συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις όσο και για το θέμα της προετοιμασίας.
Με αφορμή πάντως κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας του στο Ηράκλειο και αφορούσαν την πιθανότητα να βρεθεί στο πλευρό του ο Μπρούνο Τσι ρίλο ως μέλος του τεχνικού τιμ του ΟΦΗ, στην ΠΑΕ διέψευδαν κάθε τέτοια πιθανότητα. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον συνομήλικο του Γκατουζο Λουίτζι Ρίτσιο να είναι αυτός που θα αποτελεί το δεξί χέρι του 36χρονου Ιταλού. Ο Ρίτσιο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ηράκλειο μαζί με τον Γκατούζο και ξεναγήθηκαν από κοινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας. Μάλιστα, όπως παραδέχονταν στον ΟΦΗ, χωρίς να γνωρίζουν τα περί Ρίτσιο, όλο το τεχνικό τιμ θα είναι επιλογή του Γκατούζο.
Από εκεί και πέρα, είναι φυσικό στο Ηράκλειο να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής προκειμένου να ενημερωθούν για τα «θέλω» του Ιταλού όσον αφορά τη συγκρότηση του ρόστερ και συνεπώς τα πάντα… παγώνουν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook