“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 29 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Goal

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο κι αν θέλουν να ωραιοποιούν κάποιοι τις καταστάσεις, δεν ενδείκνυται για κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως ο Τζενάρο Γκατούζο… Ο 36xpovos Ιταλός κόουτς ήρθε, είδε και απήλθε καθώς κατάλαβε ncos τα πολλά προβλήματα (πάσης φύσεως με κυριότερο το οικονομικό…) που θα έχει να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς στον ΟΦΗ μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη σε μια προπονητική πορεία την οποία θέλει να χτίσει βήμα βήμα. Αυτό φαίνεται να τον συμβούλεψαν και οι βοηθοί του με τους οποίους θα συνεργαζόταν στο Ηράκλειο, συμβουλές που η αλήθεια μοιάζουν περισσότερο με δικαιολογία, όπως και το γεγονός ncos η μετακίνηση «χάλασε» λόγω του ότι δεν υπήρχε ιταλικό σχολείο για τα παιδιά του και των συνεργατών του. «Επιλέγει Ιταλία και Αγγλία» ανέφεραν χθες το βράδυ τα ιταλικά ΜΜΕ, αλλά το θέμα πλέον είναι πως ο ΟΦΗ βρίσκεται και πάλι σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Σα Πίντο που δεν αποκλείται να είναι ο… Ρικάρντο Σα Πίντο! Επαναπροσεγγιση και υπόσχεση Σύμφωνα με πληροφορία, με τον Πορτογάλο τεχνικό υπήρξε επαναπροσέγγιση του Μάνθου Πουλινάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως τη νέα περίοδο δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ία ίδια προβλήματα και πολλές από τις προϋποθέσει τις οποίες ζήτησε μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό θα τις υλοποιήσει. Αλλωστε το οικονομικό δεν ήταν το βασικό ζήτημα τόσο για τον Σα Πίντο όσο και για τον Γκατούζο. Το σίγουρο είναι πως είτε με τον Σα Πίντο στον πάγκο είτε με άλλον, ο Πουλινάκης θα πρέπει να «τρέξει» αφού τα ανοικτά ζητήματα είναι δεκάδες.

Sportday

Πάνω που όλος ο κόσμος το είχε δέσει κόμπο πως ο 36χρονος προπονητής θα κλείσει στον ΟΦΗ χθες ημέρα κατά την οποία αναμενόταν να τακτοποιηθεί και τυπικά το θέμα. ήρθε η ανατροπή. 0 Ιταλός «κλότσησε». Οι συμπατριώτες του Γκατούζο ήταν κατηγορηματικοί, ότι απέρριψε την πρόταση του ΟΦΗ. Οπως γράφτηκε χθες στην ηλεκτρονική έκδοση της «Tuttosport», ο 36χρονος τεχνικός είχε πρόταση και από την ουγγρική Βιντεότον. όμως αναζητεί ομάδα σε πιο προηγμένο επίπεδο, είτε στην πατρίδα του είτε στην Αγγλία. Από τη διοίκηση του ΟΦΗ παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκε εμπλοκή, αλλά όχι «ναυάγιο». Απέδωσαν την απρόσμενη εξέλιξη στην άρνηση των συνεργατών του Γκατούζο να έρθουν στον ΟΦΗ. προσθέτοντας ότι οι ίδιοι άνθρωποι επηρέασαν τον «Ρίνο» ώστε να μην επιλέξει ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό. Ωστόσο, όπως έλεγαν από τον ΟΦΗ. η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Προφανώς, στην ΠΑΕ διατηρούν την ελπίδα ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Μάνθος Πουλινάκης. θα καταφέρει να μεταπείσει τον «Ρίνο». Οι δικές μας πληροφορίες, πάντως, δεν συνηγορούν υπέρ της πιθανότητας ν’ αλλάξει γνώμη ο Γκατούζο και να έρθει στην Κρήτη για να δουλέψει. Πάντως, η στάση του Γκατούζο εξέπληξε τους Ηρακλειώτες. Η ανταπόκρισή του σε όσα του παρουσίασε ο Μάνθος Πουλινάκης ήταν θετική και φεύγοντας από την Κρήτη όλοι έμειναν με την εντύπωση ότι προφορικά είχε επέλθει κατ’ αρχήν συμφωνία. Σήμερα, λογικά, θ’ αναδειχθούν καλύτερα οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να προχωρήσουν σε «γάμο» οι δύο πλευρές.

Έθνος

Ο Τζενάρο Γκατούζο ήθελε να αναλάβει τον ΟΦΗ, όμως, θέτοντας επί τάπητος τα δεδομένα της πρότασης των Κρητικών με τους συνεργάτες του σκάλωσε σε πολλά σημεία. Κατ* αρχάς ότι ο ΟΦΗ δεν είναι το επαγγελματικό βήμα που θα αναδείξει τη δουλειά τους. Τι και αν ο άλλοτε ηγέτης της Μίλαν δεν διαθέτει προπονητική εμπειρία (Σιόν, Παλέρμο), το τεράστιο όνομα που έχει φτιάξει ως παίχτης θεωρεί πως μπορεί να του ανοίξει τις πόρτες μεγαλύτερων συλλόγων. Το ίδιο και ο γυμναστής του, ο Μαρσέλο Ιάια, που ήταν μέλος του τιμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στους τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (2008,2009,2011). Ακόμη ένα όμως σοβαρό θέμα για τον Γκατούζο και τους τέσσερις συνεργάτες του ήταν και το ότι στο Ηράκλειο δεν υπάρχει ιταλικό σχολείο για τα παιδιά τους και έτσι δεν θα τους ακολουθούσαν οι οικογένειές τους. Αυτά είπαν χθες στον Μάνθο Πουλινάκπ, ο οποίος όμως δίνει αγώνα μήπως τον μεταπείσει. Αν δεν το καταφέρει, θα στραφεί σε περιπτώσεις Πορτογάλων τεχνικών. Εκτός και αν υπάρχει ανατροπή δεδομένων με τον Σα Πίντο! Στο μεταξύ, σενάρια θέλουν τον γκολκίπερ Ρόι Κάρολ να επιστρέφει στον ΟΦΗ, ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook