«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 31 Μαΐου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

GOAL: Ο ΟΦΗ ΨΑΧΝΕΙ ΔYO ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Eκτός από τον εκλεκτό για τον πάγκο της πρώτης ομάδας,ο Mάνθος Πουλινάκης αναζητάει και έναν ξένο προπονητή, ο οποίος θα είναι εξπέρ στην ακαδημία και θα μπορεί να φτιάξει ένα πρότζεκτ ανάπτυξης και παραγωγής ταλέντων.

Το θέμα του διαδόχου του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ μετά και το ναυάγιο-χάσιμο χρόνου με τον Τζενάρο Γκατούζο είναι αυτό που… καίει τον Μάνθο Πουλινάκη. Η επιλογή του εκλεκτού για την τεχνική ηγεσία, ο οποίος θα είναι αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό λόγω μεγάλων παραστάσεων (όχι απαραίτητα προπονητικών), αλλά και που θα έχει προσιτό κασέ, δεν είναι η μοναδική του έννοια.
Σαφώς και είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα του, έτσι ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι κινήσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ράστερ, αλλά υπάρχει ένα ακόμα πλάνο, το οποίο ο πρόεδρος του ΟΦΗ δουλεύει παράλληλα και αφορά στις ακαδημίες.
Ο Πουλινάκης ψάχνει και τον κατάλληλο προπονητή για να του αναθέσει τα τμήματα της υποδομής, θέλει έναν ξένο προπονητή με πείρα και τεχνογνωσία στα πρότζεκτ ακαδημιών και με ειδικότητα στις μικρές ηλικίες για να φτιάξει ένα πλάνο και ο ΟΦΗ να μπορέσει σε βάθος χρόνου να στηρίζεται στα δικά του παιδιά.
θα βρει δηλαδή έναν εξπέρ του είδους για να στελεχώσει και να αναπτύξει τις ακαδημίες, οι οποίες βάσει σχεδιασμού θα παράγουν ταλέντα τα οποία και θα αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και μελλοντικά θα μπορούν να φέρνουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.
Αυτό που θέλει είναι να σταματήσει να αγοράζει παίκτες, αλλά να παράγει και από τις πωλήσεις τους να είναι βιώσιμη η ΠΑΕ.
Ο Πουλινάκης είναι μονίμως στα τηλέφωνα, προσπαθώντας να κλείσει το νέο προπονητή.

Sportday: ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙ’ ΑΛΛΑ
«Φτου και από την αρχή», λένε στον ΟΦΗ στο θέμα προπονητή μετά το «ναυάγιο» με τον Γκατούζο. Ο Μάνθος Πουλινάκης έχει ήδη ενεργοποιήσει τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του για την εύρεση του κατάλληλου που θα ηγηθεί της ομάδας τη νέα σεζόν. Από το περιβάλλον του προέδρου προέκυπτε ότι θα επιμείνει σε ξένο προπονητή, ο οποίος θα προέρχεται από την αγορά της Ιβηρικής Χερσονήσου. Είτε από την Πορτογαλία είτε από την Ισπανία. Εξελίξεις επί του θέματος αναμένεται να υπάρξουν από την επόμενη εβδομάδα, καθότι στον ΟΦΗ θέλουν να σιγουρευτούν στην τελική επιλογή και να αποφύγουν τυχόν νέες αναπάντεχες καταστάσεις
ΦΩΣ: Συνεχίζεται από το σημείο μηδέν… η αναζήτηση
Από το σημείο… μηδέν, εκεί που βρισκόταν δηλαδή σχεδόν πριν από μία εβδομάδα, συνεχίζεται από προχθές η αναζήτηση τεχνικού στον ΟΦΗ. Το «φλερτ» με τον Τζενάρο Γκατούζο δεν κατέληξε σε «γάμο», αφού «ναυάγησε» τελικά στο οικονομικό κομμάτι και στις αντιρρήσεις των συνεργατών του και έτσι οι  διοικούντες στον ΟΦΗ έχουν ανοίξει νέο κύκλο αναζήτησης. Μια αναζήτηση που συνεχίζεται προς την ίδια κατεύθυνση και με τα ίδια κριτήρια, αφού οι Κρητικοί θέλουν ο νέος τεχνικός να έχει τα στοιχεία του Γκατούζο. Το πεδίο δράσης και ανίχνευσης ωστόσο είναι και πάλι η Πορτογαλία και η Ισπανία χωρίς να αποκλείεται νέο ταξίδι του Μάνθου Πουλινάκη στην Ιβηρική Χερσόνησο. Ο διοικητικός ηγέτης του ΟΦΗ τσεκάρει δύο τρεις περιπτώσεις που επίσης δεν αποκλείεται να είναι δύο εξ όσων είχε εξετάσει πριν αποφασίσει να στραφεί και να προωθήσει αυτή του Γκατούζο. Πάντως αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι αυτή τη φορά οι χειρισμοί θα είναι πιο προσεκτικοί. Στα υπόλοιπα θέματα από πλευράς ΟΦΗ διαψεύστηκαν χθες τα σενάρια που έφερναν τον Θανάση Μουλόπουλο στο «στόχαστρο» της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook