“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 6 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Κόντρα σε όλα, ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ! Τι άλλαξε, όμως, και από εκεί που ο «Ρίνο» όπως είναι το χαϊδευτικό του- θεωρείτο «καμένο χαρτί» ανέλαβε την ομάδα του Ηρακλείου; Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του 36χρονου Ιταλού προπονητή ουδέποτε είχε εγκαταλειφθεί. O πρόεδρος της ΠΑΕ. Μάνθος Πουλινάκης. πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ταξίδι στο Μιλάνο. Εκεί. συναντήθηκε με τον Γκατούζο και έδωσαν τα χέρια. Τόσο με αυτόν όσο και με τους βοηθούς που θα έχει στον ΟΦΗ. Η συμφωνία ουσιαστικά επικυρώθηκε εκείνη τη στιγμή. Απλά ο ΟΦΗ επέλεξε να ανακοινώσει χθες την πρόσληψη του στον πάγκο της ομάδας.
Τι συνέβη νωρίτερα; Πριν από μερικές ημέρες ο Γκατούζο όπως όλοι θυμούνται βρέθηκε στο Ηράκλειο. Του άρεσε η θάλασσα, ο ήλιος και γενικότερα η πόλη. Επισκέφθηκε το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, καθώς και το «Γεντί Κουλέ» μένοντας ικανοποιημένος απ’ όσα είδε.
Οταν γύρισε στην Ιταλία αρχικά είπε «ναι» στο ενδεχόμενο να αναλάβει την ομάδα. Ακολούθως, όμως, άλλαξε στάση και ζήτησε 600.000 ευρώ για τον ίδιο και τους συνεργάτες του! Αφήνοντας στήλη άλατος τους ανθρώπους του ΟΦΗ που δεν έδιναν περισσότερα από 200.000 ευρω τον χρόνο. Ο Πουλινάκης δήλωσε στη «SportDay» για την πρόσληψη Γκατούζο: «Από την πρώτη στιγμή ο Γκατούζο μας έδειξε ότι ήθελε να αναλάβει την ομάδα. Μου είπε ότι τα χρήματα δεν ήταν προτεραιότητα του όσο το να βρει μια ομάδα που τον εκφράζει σαν προπονητή και μπορεί να τον εμπνεύσει. Είναι ένας προπονητής και χαρακτήρας στο στιλ που ψάχναμε».
Οσον αφορά στο τι άλλαξε οικονομικά: «Μου εξήγησε ότι την πρώτη φορά είχε προσωπικό θέμα με κάποιον από τους συνεργάτες του. τον οποίο ήθελε πάση θυσία μαζί του. Το πρόβλημα λύθηκε και καταλήξαμε σε συμφωνία».
Ο Γκατούζο προσεχώς θα προμηθευτεί DVD από αγώνες της ομάδας, αν και φέρεται να έχει ήδη μια εικόνα απ” όσα είχε δει νωρίτερα σποραδικά πριν από την έλευση του για πρώτη φορά στην Κρήτη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Πουλινάκης με τους άμεσους συνεργάτες του έχουν ήδη καταλήξει σε κάποιους παίκτες και σε συνεννόηση με τον Γκατούζο θα προχωρήσουν στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Οι Ιταλοί, πάντως, άρχισαν την… ονοματολογία λέγοντας πως ο Γκατούζο θέλει τον 23χρονο Ουρουγουανό ακραίο επιθετικό. Ιγνάσιο Βαρέλα και τον 20χρονο Ανγκολέζο επιθετικό. Σεφάς Μαλέλε. αμφότεροι της Παλέρμο.

Goal

O επιμένων Μάνθος Πουλινάκης… νίκησε και ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ κέρδισε ξανά τις χαμένες εντυπώσει, αποσπώντας όχι μόνο το «si» του Ιταλού σταρ, αλλά και την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας. Ως γνωστόν, η υπόθεση πρόσληψής του στον πάγκο φάνηκε πως είχε ναυαγήσει, διότι ο Γκατούζο πείστηκε από διάφορους καλοθελητές πως ο ΟΦΗ δεν ήταν το ενδεδειγμένο βήμα για την προπονητική του καριέρα. Ωστόσο, ο Πουλινάκης δεν πέταξε λευκή πετσέτα, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τον Γκατούζο στην Ιταλία και του έδιωξε κάθε ενδοιασμό.
Βεβαίως, όλες αυτές τις ημέρες δεν διέρρευσε τίποτα, καθώς σε δημοσιοποίηση περίπτωσης δεύτερης… χυλόπιτας οι Κρητικοί θα έβγαιναν πάρα πολύ ζημιωυένοι σε επικοινωνιακό επίπεδο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ιταλός σταρ είχε απαντήσει καταφατικά από την Τετάρτη, αλλά και πάλι ο Πουλινάκης το κράτησε μυστικό, μέχρι να φτάσει στα χέρια του το υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Μόνο τότε ανακοίνωσε τον… γάμο, ο οποίος δίνει άλλο πρεστίζ στον σύλλογο. Πάντως, τονιζόταν σε κάθε τόνο πως το οικονομικό ουδέποτε έπαιξε ρόλο στις διαπραγματεύσεις (και τότε και τώρα). Στο μεταξύ, δεν πρόλαβε να βάλει την τζίφρα του ο Γκατούζο και ιταλικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 23xpovos Ουρουγουανός μεσοεηιθετικός Ιγκνάσιο Βαρέλα και ο 20xpovos Ανγκολέζος στράικερ (διεθνής με την Ελπίδων της Ελβετίας) Σεφάς Μαλέλε θα ακολουθήσουν τον Ιταλό στον ΟΦΗ. Αμφότεροι ανήκουν στην Παλέρμο, με τον Μαλέλε να έχει 3 συμμετοχές πέρυσι και τον Βαρέλα να έχει 6 συμμετοχές στο πρώτο εξάμηνο στη Σέριε Β’ και το δεύτερο εξάμηνο να παίζει δανεικός στη ν Μπάρι (8 ματς).

ΦΩΣ

Εστω και με καθυστέρηση λίγων ημερών, ο Τζενάρο Γκατούζο πείστηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Όπως γνωστοποιήθηκε χθες: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας για την περίοδο 2014-15 είναι ο Τζενάρο Γκατούζο». Μετά το ναυάγιο στην υπόθεση Γκατούζο, στο μυαλό του Μάνθου Πουλινάκη υπήρχε μόνο ένα πράγμα: πώς θα κατάφερνε να πείσει τον 36χρονο Ιταλό τεχνικά, καθώς είναι βέβαιος, ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας και να ταιριάξει απόλυτα στη χηρεία της. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΟΦΗ να έκανε ταξίδι στο Μιλάνο, να συναντήθηκε με τον Ιταλό τεχνικό και να ανέβασε την οικονομική προσφορά της ΠΑΕ για το πακέτο του τεχνικού τιμ. Μένει να φανεί ποιοι από τους συνεργάτες που είχαν ανακοινωθεί θα κάνουν τελικά το ταξίδι στο Ηράκλειο. Μάλλον τον ακολουθεί ο Λουίτζι Ρίτσιο, πλην όμως τα θέματα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα, οπότε αναμένεται στο Ηράκλειο ο Ιταλός τεχνικός για να παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook