«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 7 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

GOAL: ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΓΚΑΤΟΥΖΟ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 250.000
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΑΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΦΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ο Τζενάρο Γκατούζο θα αφιχθεί προς το τέλος του Ιουνίου μαζί και με τους τέσσερα συνεργάτες του για να πιάσουν και ουσιαστικά δουλειά στον ΟΦΗ. Αναφερόμαστε στο καρέ που είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία και στην πρώτη κουβέντα των δύο πλευρών.
Ο λόγος για τους Λουίτζι Ρίτζιο (βοηθός προπονητή), Πάολο Μπερουάτο (προπονητής τακτικής), Μαρσέλο Ιάια (γυμναστής) και Γκαετάνο Πετρέλι (προπονητής τερματοφυλάκων).
Ολο το προπονητικό πακέτο δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ με τα μισά να είναι οι εχήσιες απολαβές του Γκατούζο και τα υπόλοιπα να τα μοιράζει ο ίδιος στους συνεργάτες του. Ολες αυτές τις ημέρες θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή διοίκησης-προπονητή για τις μεταγραφικές κινήσεις, που θα αφορούν κίπερ, δεξί μπακ, στόπερ, κεντρικό χαφ, αριστερό φτερό και επιθετικό. Φυσικά, θα υπάρξουν και δυο τρεις προσωπικές επιλογές του Γκατούζο.
Με 200.000 ευρώ ο Ντουντού στο Ισραήλ.
Στο μεταξύ, ο Ντουντού Σεαρένσε αποτελεί και ουσιαστικά παρελθόν, καθώς συμφώνησε με τη Μακάμπι Νετάνια.
Οπως είχαμε αναφέρει ο Βραζιλιάνος έψαχνε συμβόλαιο πάνω από 200.000 ευρώ (ακριβώς αυτό είναι το ποσό που θα λάβει στο Ισραήλ) και σε καμία περίπτωση ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να τον καλύψει, καθώς τα περισσότερα που μπορούσε να δώσει ήταν τα μισά (!) Από την πρώτη στιγμή υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά και μόνο αν δεν έβρισκε ανάλογη προσφορά με αυτή που τελικά βρήκε θα υπήρχε πιθανότητα να μείνει στον ΟΦΗ.
ΦΩΣ: Γκατούζο: Με έπεισαν για το υγιές πρότζεκ
Στους λόγους που αποφάσισε να πει τελικά το «ναι» στους διοικούντες του ΟΦΗ και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, αναφέρθηκε με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα »Gazzetta Dello Sport», ο Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος… έκανε και μια σύγκριση με την πρόσληψη του Πίπο Ιντζάγκι.
Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ απαντώντας στην ερώτηση που αφορά το νέο και ξεχωριστό κεφάλαιο της καριέρας του υπογράμμισε: «Είμαι χαρούμενος γιατί μου είχε λείψει αυτή η δουλειά.
Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα περιπέτειά μου.
Αναζητούσα ένα υγιές πρότζεκτ και με έπεισαν ότι ο ΟΦΗ έχει ένα τέτοιο. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Είχα πρόταση και από την Ουγγαρία όμως την αρνήθηκα. Ο πρόεδρος μου είπε ότι θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα αλλά όταν του ζήτησα να πάρει παίκτες, εκείνος μου είπε όχι». Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος της «Gazzetta» του ζήτησε να κάνει μια σύγκριση με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μίλαν από τον Πίπο Ιντζάγκι με τον Γκατούζο να απαντάει: «Έχω και εγώ ένα κίνητρο να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία.
Ένας νέος τεχνικός πρέπει να υποστηρίζεται και να προστατεύεται. Ελπίζω η Μίλαν να κάνει το ίδιο με τον Ιντζάγκι».
Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη την 1 η Ιουλίου αλλά δεν είναι ακόμα σαφές το ποιοι θα στελεχώσουν το προπονητικό επιτελείο. Αν πάρουμε σαν βάση τα δεδομένα στις προηγούμενες ομάδες που δούλεψε εκτός από τον Λουίτζι Ρίτσιο που είναι άμεσος συνεργάτης του και τον είχε συνοδεύσει πριν από μέρες στο Ηράκλειο για να συζητήσει με τον Μάνθο Πουλινάκη, ενδεχομένως να πάρει μαζί του τον Πάουλο Μπερουάτο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Γκαετάνο Πετρέλι.
Αυτές τις μέρες πάντως ο Γκατούζο βρίσκεται στην Τζακάρτα με ομάδα παλαιμάχων (Ριβάλντο, Καναβάρο) για φιλικά παιχνίδια.
Στα μεταγραφικά φαίνεται να υφίστανται τα ονόματα του 23χρονου Ουρουγουανού εξτρέμ Βαρέλα και του 20χρονου Αγκολέζου φορ Μαλέλε που αγωνίζονται στην Παλέρμο και αν αποκτηθούν θα είναι με τη μορφή δανεισμού. Την ίδια ώρα τα ονόματα δυο ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του ΟΦΗ έρχονται στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον Μιχάλη Σηφάκη για τη θέση του τερματοφύλακα και του στόπερ Ανέστη Αναστασιάδη. Επίσης στον σύλλογο έχει προταθεί ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός του AO Χανιά Δημήτρης Χατζηησαΐας.
Oριστικά Παρελθόν ο Ντουντού
Στα υπόλοιπα θέματα, οριστικά παρελθόν αποτελεί ο Ντουντού που συμφώνησε και ανακοινώθηκε από την ισραηλινή Μακάμπι Νετάνια η οποία του πρόσφερε ένα ποσό που ξεπερνάει τις-200.000 ευρώ και πλησιάζει τις 250.000. Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΟΦΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάνθο Πουλινάκη, στον Σα Πίντο και σε όλα τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα. Πέρασα υπέροχα στον ΟΦΗ. Τους ευχαριστώ όλους που με δέχτηκαν με τόσο μεγάλη αγάπη, όπως κάι τον κόσμο που ήταν μοναδικός. Η καρδιά μου ήθελε ΟΦΗ, αλλά σκέφτηκα την οικογένειά μου. Ηταν απόφαση λογικής αυτή που πήρα. Έκανα πολλούς φίλους στο Ηράκλειο και είμαι βέβαιος ότι ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να τα πηγαίνει περίφημα στην Ελλάδα. Το αξίζει».
Τέλος, χθες αντιπροσωπεία παραγόντων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη όπου εκτός από συγχαρητήρια για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές, ζήτησαν τη βοήθειά του για τα έργα ανακατασκευής του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».
Από την πλευρά του ο Αρναουτάκης είπε ότι θα τους βοηθήσει.
Sportday: «Μεγάλη μου ευκαιρία… »
Ο 36χρονος προπονητής μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport» επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ για τους λόγους που επέλεξε τον ΟΦΗ. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είμαι χαρούμενος.Μου είχε λείψει αυτή η δουλειά. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα περιπέτεια. Αναζητούσα ένα υγιές πρότζεκτ και ο ΟΦΗ διαθέτει ένα τέτοιο. 0 ΟΦΗ είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα.
Είχα πρόταση από ουγγρική ομάδα (σ.σ.. Βιντεότον). αλλά αρνήθηκα. Ο πρόεδρος μου είπε ότι θέλει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Οταν όμως του ζήτησα παίκτες αυτός μου είπε “όχι”». Ο Γκατούζο έχει ήδη αρχίσει να χειρίζεται τα μεταγραφικά θέματα σε συνεννόηση με τον πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη. Εν τω μεταξύ, ο Ντουντού θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μακάμπι Νετάνια. Το ετήσιο συμβόλαιο του θα πλησιάζει τις 200.000 ευρώ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ αποχαιρέτησε μέσω Facebook τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook