“Ο Ρίνο Γκατούζο “αγριεύει” στο νησί των θεών”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ιστοσελίδα “blogdisport” υμνεί το νέο τεχνικό του ΟΦΗ και κάνει ένα παραλληλισμό με την… αρχαία ιστορία της Κρήτης όπου την αναφέρει “νησί των Θεών”.

Στην Ιταλία συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Τζενάρο Γκατούζο και την έλευση του στον ΟΦΗ και νέο δημοσίευμα αναφέρεται στον εκρηκτικό χαρακτήρα του 36χρονου τεχνικό που συνδυάζεται με την παρουσία του στην Κρήτη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας

Ο Ρίνο Γκατούζο είναι ξανά δυνατός όπως ήταν πριν. Έτσι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το άρθρο μας για έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς Ιταλούς παίκτες σε όλο τον κόσμο. Κάνει επανεκκίνηση από την Ελλάδα, την χώρα στην οποία η οικονομική κρίση μαίνεται καθημερινά και μέχρι τον προηγούμενο μήνα οι διαδηλώσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο. Ο Γκατούζο με τον ισχυρό χαρακτήρα, επέλεξε τον ΟΦΗ για να αναπτερώσει την προπονητική του καριέρα. Στην Παλέρμο δεν πήγε καλά. Εκεί, στην υπέροχη Σικελική πόλη, ζει ένας “προπονητοφάγος”, ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι από τον οποίο ίσως να μην περιμένεις ότι θα προλάβεις να φας πρωινό.

Απολύθηκε μετά την ήττα από την Μπάρι αλλά έφυγε εντελώς αθόρυβα προκειμένου να μην δημιουργήσει καθόλου αντιπαραθέσεις. Το έκανε για το καλό εκείνων με τους οποίους είχαν δουλέψει σκληρά από το προηγούμενο καλοκαίρι. Σκέφτηκε: “Μπορεί να συμβεί, από τις ήττες μπορούν να προκύψουν και νίκες”. Ο ίδιος ως παίκτης που είχε κερδίσει πολλές μάχες και όχι παιχνίδια, ξεκίνησε από την Καλαβρία, την γενέτειρα του και μετακόμισε στην Περούτζια όπου ξεκίνησε την καριέρα του σαν “σκληρός” αμυντικός μέσος. Επίσης, πήγε στην Σκωτία, στους Ρέιντζερς, μετά πάλι πίσω στην Ιταλία όπου αγωνίστηκε σε Σαλερνιτάνα και Μίλαν.

Με τους “ροσονέρι” γεύτηκε πολλούς θριάμβους, απογοητεύσεις και ένα πρόβλημα στο μάτι που τον υποχρέωσε να μείνει εκτός ποδοσφαίρου για αρκετούς μήνες. Από εκείνη την στιγμή, ο Γκατούζο σηκώθηκε ξανά, επέστρεψε στο παιχνίδι, πυροδότησε την πίστη των οπαδών της Μίλαν που τον αποχαιρέτησε τον Μάιο του 2012 μετά από 13 χρόνια αδιάκοπης μαχητικότητας. Σε αυτά τα χρόνια, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 κόντρα στην Γαλλία όπου ο ουρανός του Βερολίνου φωτίστηκε με μπλε χρώμα. Στον αποχαιρετισμό του από το Μιλάνο, δάκρυσε, πήγε σε όλον τον κόσμο και είναι σίγουρο ότι έχει τους ροσονέρι στην καρδιά του. Μόλις τελείωσε την εμπειρία του Μιλάνου, ο Γκατούζο επέστρεψε στην δράση στην Ελβετία, στην Σιόν σε μια ομάδα που αγαπάει τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές.

Στην χώρα της σοκολάτας, η τάξη του ’78 στοχεύει σε μια καλή σαιζόν αλλά τα αποτελέσματα της ομάδας δεν είναι αρκετά καλά για τον πρόεδρο Κονσταντίν ώστε εκείνος να αλλάξει τις συνήθειες του για να… κάνει την χάρη στον Γκατούζο. Ναι, εκείνος πήρε το ρίσκο και από την μεσαία γραμμή βρέθηκε στον πάγκο. Η εμπειρία ήρθε, όμως ο Καλαβρέζος πήρε την οριστική του απόφαση για απόσυρση τον Ιούνιο του 2013.

Τον Δεκέμβριο του 2013 θα κατηγορηθεί με τον Κριστιάν Μπρόκι για παράνομο στοιχηματισμό. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου κλονίζεται από την είδηση αλλά ο Γκατούζο δηλώνει, όπως πάντα χωρίς περιστροφές: “Αν αποδειχθεί αυτό, εγώ θα αυτοκτονήσω”. Λέξεις που δείχνουν την πικρία του πρώην μέσου της Μίλαν που ήταν πάντα σωστός και δίχως να δώσει ποτέ δικαιώματα. Οι ημέρες περνούν και οι εναντίον του κατηγορίες “ξεφουσκώνουν” αποδεικνύοντας την αθωώτητα του “πολεμιστή”. Τώρα ο Γκατούζο είναι πιο ισχυρός από ότι πριν. Ο ΟΦΗ του έδειξε την εμπιστοσύνη και αυτός χρεώνεται το 100% ώστε να δώσει στους πιο παθιασμένους οπαδούς ένα σπουδαίο όνειρο και ο ίδιος να ξεκινήσει από την αρχή.
Ο αριθμός 17 του Δεκέμβρη στην περίληψη, μαζί με τον Cristian Brocchi για το παράνομο στοίχημα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου κλονίζεται από την είδηση, αλλά Γκατούζο, όπως πάντα δηλώνει χωρίς περιστροφές, “Αν προσπαθήσετε αυτό, εγώ θα αυτοκτονήσω». Λέξεις που ξέρουν πικρία για την πρώην μέσος του Μιλάνου, πάντα σωστή, παρά τις δύσκολες παιχνίδι του. Οι μέρες περνούν και οι κατηγορίες εναντίον του ξεφουσκώσει, αποδεικνύοντας την καλή πίστη του «πολεμιστή». Τώρα, Gattuso και πάλι, όπως πάντα και ισχυρότερη από ό, τι πριν. ΟΦΗ του έδωσε την εμπιστοσύνη και αυτός χρεώνεται το 100% για να σας δώσει την πιο παθιασμένους οπαδούς όνειρο των Ελλήνων και να ξεκινήσει εκ νέου για άλλη μια φορά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook