“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 10 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 10 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

O ΟΦΗ θα προχωρήσει σε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις λόγω ίων αποχωρήσεων (Μπούρμπος, Ζε Εντουάρντο, Φερνάντεζ,  Παπάζογλου, Ντουντού), αλλά οι περιπτώσεις που τον απασχολούν και κατ” επέκταση που θα τον ενισχύσουν θα είναι αρκετά προσιτές οικονομικά με συγκεκριμένο ταβάνι, προσαρμοσμένα στα δεδομένα του κρητικού συλλόγου. Το μεγαλύτερο ποσό θα δαπανηθεί για τον αντικαταστάτη του Θανάση Παπάζογλου. Συνεπώς το κασέ του φορ που θα αποκτηθεί θα είναι κοντά στις 140.000 ευρώ, όσες ήταν και οι ετήσιες απόλαβες του πρώτου σκόρερ. Μόνο για τον αντικαταστάτη του Θανάση Παπάζογλου η διοίκηση του ΟΦΗ σκοπεύει να δώσει κάτι… παραπάνω.

Sportday

Στην Ολλανδία αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΟΦΗ. η οποία στον πρωτόλειο σχεδιασμό των ανθρώπων της κρητικής ομάδας προβλέπεται ν’ αρχίσει στις 5 Ιουλίου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τον Τζενάρο Γκατούζο. Από εκεί και πέρα, έπειτα από την πρόσληψη προπονητή σε πρώτο πλάνο επανέρχονται οι υποθέσεις των δανεικών Ντάνι Φερνάντες και Ζε Εντουάρντο και ίσως τις επόμενες ημέρες σημειωθούν εξελίξεις.

ΦΩΣ

Σε ένα τρόπον τινά σκάουτινγκ της ομάδας του έχει επιδοθεί αυτές τις μέρες ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ έχει πιάσει και επίσημα δουλειά και έχει ζητήσει να δει dvd με όλα τα παιχνίδια της ομάδας τη σεζόν που πέρασε. Ο Ιταλός κόουτς όπως είναι λογικό θέλει να διαμορφώσει μια άποψη για τους παίκτες του υπάρχοντος ράστερ πριν προχωρήσει στις εισηγήσεις του αναφορικά με τις μεταγραφές, τις ανανεώσεις, τις αποχωρήσεις καθώς και τους δανεικούς ποδοσφαιριστές (Φερνάντες, Ζε Εντουάρντο). Και μπορεί αγωνιστικές υποχρεώσεις να μην υπάρχουν αυτή την περίοδο για την κρητική ομάδα (όπως φυσικά για όλους τους συλλόγους), ωστόσο το διάστημα αυτό είναι το πλέον καθοριστικό για τον σχεδιασμό, που θα ξεκινήσει σιγά σιγά να υλοποιείται.
Η εποχή Γκατούζο είναι γεγονός λοιπόν για τον ΟΦΗ, αλλά μετά την πρόσληψη του προπονητή σειρά έχει το κλείσιμο όλων των ανοιχτών υποθέσεων της ομάδας. Όσον αφορά την προετοιμασία, πιθανότατα θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου, χωρίς να είναι κάτι βέβαιο ακόμα, και το βασικό στάδιο αναμένεται να γίνει και φέτος στην Ολλανδία, όπου θα κλειστούν και φιλικά ματς. Από εκεί και πέρα, έγινε γνωστό και το «καρέ» των συνεργατών του νέου τεχνικού, το οποίο αποτελείται από τους Λουίτζι Ρίτζιο (βοηθός προπονητή), Πάολο Μπερουάτο (προπονητής τακτικής), Mapσέλο Ιάια (γυμναστής) και Γκαετάνο Πετρέλι (προπονητής τερματοφυλάκων). Στα υπόλοιπα θέματα ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων μάνατζερ (και εκπρόσωπος του Τζενάρο Γκατούζο), ο Αντρέα Ντ’Αμίκο, μίλησε σε ιταλικό μέσο για το «ναι» του Ιταλού στονΟΦΗ και ανέλυσε τους λόγους που έρχεται στην Ελλάδα. Ο Αντρέα Ντ’Αμίκο που εκπροσωπεί μερικούς από τους πιο γνωστούς Ιταλούς ποδοσφαιριστές, μίλησε στην ιστοσελίδα palermo24.net και στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον ΟΦΗ και τον Γκατούζο απάντησε: «Είναι απλό: Ο Ρίνο δέχτηκε την πρόταση του ΟΦΗ γιατί του άρεσε το πρότζεκτ. Έμεινε ικανοποιημένος από την πρόταση, όμως στην τελική ο Ρίνο ποτέ δεν χρειάστηκε να δουλέψει για τα χρήματα. Απλώς χρειάζεται τα κατάλληλα ερεθίσματα για να πάει σε μια ομάδα. Γεννήθηκε για τις προκλήσεις που του προσφέρουν οι στόχοι και τα πρότζεκτ των ομάδων».
Στην απόφαση του Γκατούζο να αναλάβει τις τύχες του ΟΦΗ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του και ο Στέφαν Ελ Σαραγουί, ο οποίος δήλωσε στην ιστοσελίδα goal.com: «Συγχαρητήρια στον Γκατούζο για αυτή τη νέα εμπειρία. Ως μέλος της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλός και ελπίζω να κάνει το καλύτερο στον νέο του ρόλο. Η καριέρα του ως προπονητή είναι πολύ μικρή, όμως θα τα καταφέρει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook