«4-2-3-1 στην Παλέρμο, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ιταλός δημοσιογράφος του Sportitalia Αλέσιο Αλάιμο μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον «προπονητή Γκατούζο» σκιαγραφώντας το προφίλ του. «Θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει όπως πέτυχε ως ποδοσφαιριστής».

Ο Αλέσιο Αλάιμο εργάζεται στο Sportitalia και την ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις από δύο ιταλικούς συλλόγους (Πάντοβα, Νοβάρα) ωστόσο είπε «όχι» θέλοντας να εργαστεί στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέσιο Αλάιμο στον Athletic Radio 104,2

Για το τι έγινε και ο Τζενάρο Γκατούζο ήρθε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ: «Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για όλους μας στην Ιταλία. Ο Γκατούζο μετά το πέρασμα του από την Παλέρμο ήθελε να εργαστεί σε έναν σύλλογο ώστε να αποδείξει ότι έχει μέλλον ως προπονητής. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΦΗ και πείστηκε ότι έρχεται σε έναν σύλλογο με πλάνο, πρότζεκτ και σχέδια για το μέλλον».

Για τις προτάσεις που είχε: «Ο Γκατούζο είχε προτάσεις από τη Νοβάρα και την Πάντοβα ωστόσο δεν ήθελε να εργαστεί στην Serie B. Για αυτό και είπε όχι στους δύο συλλόγους που του έκαναν επίσημη πρόταση. Προτίμησε τον ΟΦΗ από τη Νοβάρα και την Πάντοβα ώστε να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ. Ήθελε να εργαστεί σε μια ομάδα με καλό πρότζεκτ και να γνωρίζετε ότι το όνειρο του είναι να εργαστεί στην Μίλαν. Αυτό είναι που ονειρεύεται ο Τζενάρο Γκατούζο».

Για το πέρασμα του από την Παλέρμο: «Ο Γκατούζο έμπλεξε με έναν πολύ ιδιόρρυθμο και ανυπόμονο πρόεδρο. Τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Όσο βρισκόταν στην Παλέρμο παρουσίασε πολύ καλές ιδέες, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Τζαμπαρίνι είναι ένας πρόεδρος που δεν έχει καθόλου υπομονή. Να γνωρίζετε ότι όλοι στην Παλέρμο έμειναν ευχαριστημένοι από την δουλειά του Γκατούζο. Οι παίκτες είχαν εξαιρετική συνεργασία μαζί του. Είμαι σίγουρος πως ακόμα και αν έμενε, η Παλέρμο πάλι θα έπαιρνε την άνοδο για την Serie A».

Για τα χαρακτηριστικά του «προπονητή Γκατούζο»: «Στην Παλέρμο χρησιμοποιούσε το σύστημα 4-2-3-1. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και να είστε σίγουροι ότι θα δείτε έναν επιθετικό ΟΦΗ. Ο Γκατούζο έχει μεγάλη όρεξη με αυτό που κάνει και θέλει να αποδείξει ότι εκτός από καλός παίκτης είναι και καλός προπονητής. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή που θα κάνει μεγάλη έκπληξη στην Ελλάδα και θα είναι πετυχημένος».

Για τον Ιγκνάσιο Βαρέλα: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει όλο το μέλλον μαζί του. Ο Γκατούζο τον θέλει στον ΟΦΗ γιατί τον γνωρίζει πολύ καλά. Άρεσε αρκετά στον Γκατούζο ενώ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια ενώ διαθέτει μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Ανήκει στην Παλέρμο αλλά δεν γνωρίζω αν είναι εύκολη η παραχώρηση του ως δανεικός στον ΟΦΗ. Αυτό είναι κάτι που αφορά τις δύο ομάδες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook