“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 11 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Kαταλανός ο αντίΜπουρμπος; Εάν πιστέψουμε τους Ιταλούς, που πάντως μετά την αποκάλυψη ότι οι Κρητικοί είχαν χτυπήσει την πόρτα του Τζενάρο Γκατούζο, έχουν κερδίσει πόντους αξιοπιστίας στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ, ο «εκλεκτός» είναι ο Ντάνι Αρτολα. Ο Ντανιέλ Φερνάντες Αρτολα. όπως είναι το πλήρες όνομα του 31χρονου δεξιού μπακ (γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1983). είναι από τη Βαρκελώνη και ξεκίνησε απο τις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα. Ωριμάζοντας ηλικιακά, αναζήτησε το «Ελ Ντοράντο» του στην Ουκρανία, αρχικά στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ κι εν συνεχεία στην Αρσεναλ Κιέβου. Το 2009 ήρθε δυτικά, στην ολλανδική Ναιμέγκεν (δανεικός από την ουκρανική Αρσεναλ). Ακολούθησε η Φέγενορντ. Μετά από τρία χρόνια στο Ρότερνταμ, ο Αρτολα πήγε στη Γκενκ. Κι εκεί είχε μία γεμάτη σεζόν (2012-13). Εκτοτε, όμως. ο Αρτολα είναι σε απραξία. Επειτα από τη θητεία του στο Βέλγιο θέλησε να επιστρέψει στην Ουκρανία, όμως η εν γένει κατάσταση εκεί ανέτρεψε τα σχέδια του κι έτσι φέτος έμεινε χωρίς ομάδα. Προκειμένου να μη… μουχλιάσει, από τον Ιανουάριο άρχισε προπονήσεις με την Εσπανιόλ. όπως αναφέρουν οι Ισπανοί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tuttomercatoweb» που έγραψε χθες για το «φλερτ» του ΟΦΗ. ο Αρτολα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και έως το τέλος του μήνα θα έρθει στο Ηράκλειο για να γίνει ο «γάμος» με την ελληνική ομάδα.

Goal

Την πρώτη του μεταγραφική κίνηση είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο ΟΦΗ, καθώε έχει προχωρήσει στην απόκτηση του Ντάνιελ Φερνάντεθ Αρτόλα. Ιταλικά δημοσιεύματα ανέφεραν χθες πως ο 31χρονος Καταλανός μπακ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Κρήτης και το ρεπορτάζ αναφέρει ncos οι πληροφορίες τouς είναι εγκυρότατες. Ο Φερνάντεθ έχει συμφωνήσει σε όλα εδώ και αρκετά ημέρες, ωστόσο ο Μάνθος Πουλινάκης περίμενε την έγκριση του νέου προπονητή (του Τζενάρο Γκατούζο εν προκειμένω), κάτι που συνέβη χθες. Τα καλά νέα για τον Φερνάντεθ είναι ότι έμαθε ποδόσφαιρο στη μεγάλη της Μπαρτσελόνα σχολή (la macia) και το βιογραφικό του είναι αρκετά πλούσιο. Ξεκίνησε ως επιθετικός, έπαιξε ως μέσος και κατέληξε να κάνει καριέρα ως δεξιός μπακ. Τα πρώτα τέσσερα επαγγελματικά χρόνια της καριέρας του αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα Β καταγράφοντας 108 συμμετοχές. Ακολούθησε μία διετία στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ (32 συμμετοχές και 4,5 χρόνια στην Ολλανδία, με 1,5 χρόνο στη Ναϊμέγκεν (34 συμμετοχές και 3 χρόνια στη Φέγενορντ. Τα άσχημα νέα είναι ότι τα δύο από τα τρία χρόνια στην ομάδα του Ρότερνταμ ήταν στα… πιτς υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο το 2009 και ρήξη χιαστών στο δεξί το 2011, oncos και το ότι την περασμένη σεζόν ήταν άνεργο5. Πάντα, έκανε το… come back στο Βέλγιο με την Γκενκ το 2012-13 (26 συμμετοχές).

ΦΩΣ

Την πρώτη μεταγραφή του ΟΦΗ αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στην Ιταλία, καθώς στέλνουν στο Ηράκλειο τον Ντανιέλ Φερνάντεζ Άρτολα. Ο 31 χρόνος (γεννημένος στις 21/1/83) Ισπανός δεξιός μπακ αγωνιζόταν στη βελγική Γκενκ, στην οποία κατάφερε να ξαναβρεί τον ρυθμό του αφού την τριετία 2009-12 ταλαιπωρήθηκε από δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα, ως παίκτης της Φέγενορντ.
Σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, ο Ισπανός αμυντικός θα δώσει το παρών στην πρώτη συγκέντρωση του ΟΦΗ στις 5 Ιουλίου, καθώς αρέσει στον Γκατούζο και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που επικυρώθηκε η παρουσία του 36χρονου Ιταλού τεχνικού στον πάγκο του ΟΦΗ έχουν αναφερθεί και άλλα ονόματα στη γειτονική χώρα που φέρονται να ενδιαφέρουν την ομάδα του Ηρακλείου και ανάμεσα σε αυτά είναι του Ουρουγουανού Βαρέλα και του Α γκολέζου Μαλέλε, με τους οποίους ο Γκατούζο είχε συνεργαστεί στην Παλέρμο.
Ο Γκατούζο μελετά την ομάδα, έτσι ώστε να κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις για όλες τις θέσεις που κατά τη γνώμη του θα χρειαστεί ενίσχυση ο ΟΦΗ. Άλλωστε ήδη έχουν αποχωρήσει οι Ντουντού, Παπάζογλου, κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Μπούρμπο, ενώ έχουν φύγει και οι δανεικοί Φερνάντες (στην Τβέντε) και Ζε Εντουάρντο (στην Πάρμα). Γίνεται λοιπόν αντι ληπτό ότι ο Γκατούζο έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να καλύψει τα κενά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook