«Ο Γκατούζο ξέρει ότι έρχεται σε ένα σημαντικό club»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ιταλός τεχνικός, πρώην της Ζακύνθου, Τζιανλούκα Κολονέλο και επιστήθιος φίλος του Γκατούζο μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και αποκάλυψε τι πληροφορίες του έδωσε για τον ΟΦΗ. «Ο Γκατούζο ταιριάζει με τον κόσμο του ΟΦΗ» είπε ο Ιταλός προπονητής.

Ο Τζιανλούκα Κολονέλο βρέθηκε στον πάγκο της Ζακύνθου στην χρονιά που μας πέρασε και αρκετές φορές κατά την διάρκεια της περιόδου αναφέρθηκε στην στενή φιλία με την οποία συνδέεται με τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 όπου αποκάλυψε και τις συζητήσεις που είχε με τον Γκατούζο αλλά και τι του είπε για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιανλούκα Κολονέλο στον Αthletic Radio 104,2

Για τον Τζενάρο Γκατούζο: «Είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και εξαιρετικός άνθρωπος. Είχε προτάσεις από αρκετές ιταλικές ομάδες όμως δεν ήθελε να εργαστεί στην δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Ρίνο ήθελε να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του και για αυτόν τον λόγο, μόλις του έγινε η πρόταση από τον ΟΦΗ είπε αμέσως ναι».

Για το τι συμβουλές του έδωσε: «Του είπα ότι ο ΟΦΗ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ξέρετε, είχα στην Ζάκυνθο τον Γκένα Ξενοδόχοφ που μου είπε τα καλύτερα λόγια για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του. Όμως και εγώ παρακολούθησα πέρυσι την πορεία του. Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ο κύριος Πίντο έκανε εξαιρετική δουλειά. Είπα στον Ρίνο ότι ο ΟΦΗ είναι ένας πολύ σημαντικός σύλλογος στην Ελλάδα και πιστεύω ότι ο χαρακτήρας του ταιριάζει με τον κόσμο της ομάδας».

Για τον προπονητή Τζενάρο Γκατούζο: «Όταν ένας νέος προπονητής ξεκινάει την καριέρα του έχει μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους. Πιστεύω ότι πήρε την σωστή απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ. Ο Γκατούζο σαν παίκτης κέρδισε τα πάντα. Δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όποτε καταλαβαίνετε ότι οι παραστάσεις του και η εμπειρία που διαθέτει είναι πολύ σημαντικά εφόδια ώστε να περάσει αυτά τα στοιχεία και ως προπονητής».

Για τις εντυπώσεις του Γκατούζο από την πρώτη του παρουσία στο Ηράκλειο: «Ο Ρίνο έχει έρθει ήδη μια φορά στην Κρήτη και ενθουσιάστηκε από το μέρος. Μου είπε ότι θα έρθει στο Ηράκλειο μαζί με την οικογένεια του και νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή απόφαση για εκείνον. Η Κρήτη είναι ένα υπέροχο μέρος και του άρεσε πάρα πολύ την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε. Μιλήσαμε αρκετές ώρες για την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο και επαναλαμβάνω ότι κατά την δική μου γνώμη έκανε το σωστό deal».

Για το μέλλον του Γκατούζο στον ΟΦΗ: «Έχει την ίδια ενέργεια που είχε ως ποδοσφαιριστής. Έπαιξε 13 χρόνια στην Μίλαν και έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις. Και ως προπονητής έχει πάθος, ένταση και ζει ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι. Πιστεύω ότι και ο ΟΦΗ έκανε μια πολύ σωστή επιλογή που συμφώνησε με τον Ρίνο. Θα κάνει εξαιρετική δουλειά και θα μεταδώσει στην ομάδα και τους παίκτες του το πάθος και την δύναμη που είχε ως ποδοσφαιριστής».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook