“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 25 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Ήταν γνωστό από καιρό ότι ο Γιώργος Μακρής είχε συμφωνήσει να παραμείνει στον ΟΦΗ. Χθες, η ανανέωση του συμβολαίου σφραγίστηκε και τυπικά, με τον έμπειρο μέσο να δηλώσει στο σάιτ της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω στον ΟΦΗ, ήταν κάτι που το ήθελα από την πρώτη στιγμή». Πρόσθεσε δε, ότι «έχω αγαπήσει την ομάδα και τον κόσμο και θέλω στα επόμενα δυο χρόνια να ζήσω ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες με τον ΟΦΗ. Οι βάσεις έχουν μπει και η ομάδα σύντομα θα βρεθεί ακόμα πιο ψηλά». Ομως. δεν είναι η μοναδική είδηση που πηγάζει από την κρητική ομάδα. Το δεύτερο ραντεβού, μεταξύ ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη, προκειμένου να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. φαίνεται ότι έβγαλε αποτέλεσμα. Στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπιών (Τουγλής. Βλαχάκης εκ μέρους της ΠΑΕ και Δανδάλης. Σηυριδάκης. Αντωνακάκης. Διαλυνάς από την πλευρά του μητρικού σωματείου), τονίστηκε ότι ο ΟΦΗ είναι ενιαίος κι αδιαίρετος κι εκφράστηκε, μέσα σε καλό κλίμα, η αισιοδοξία ότι θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Ενδεικτικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη. Γιάννη Δανδάλη: «Με την ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί. Υπάρχουν όμως θέματα που πρέπει να επιλυθούν και αυτά αναδείξαμε στη συνάντηση αυτή. Θέματα όπως το οικονομικό. Με βάση τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν και τα δεδομένα προβλήματα που έχει ο σύλλογος, μπορώ να πώ ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο».

ΦΩΣ

Η συμφωνία της ανανέωσης της συνεργασίας του ΟΦΗ με τον Γιώργο Μακριί έχει δει το φως της δημοσιότητας εδώ και κάμποσο καιρό, εκκρεμούσε όμως το τυπικό μέρος της υπόθεσης, η ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΕ. Αυτό έγινε χθες με τη λιτή τοποθέτηση της ομάδας του Ηρακλείου: «Έληξε και τυπικά σήμερα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιώργου Μάκρη με τον ΟΦΗ, καθώς ο έμπειρος μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο για τα επόμενα δύο έτη».
Από την πλευρά ο έμπειρος κεντρικός μέσος στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ομάδας υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν εκείνη που επιθυμούσε από την πρώτη στιγμή.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω στον ΟΦΗ, ήταν κάτι που το ήθελα από την πρώτη στιγμή», δήλωσε ο Γιώργος Μακρής και συμπλήρωσε: «Έχω αγαπήσει την ομάδα και τον κόσμο και θέλω τα επόμενα δυο χρόνια να ζήσω ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες με τον ΟΦΗ. Οι βάσεις έχουν μπει και η ομάδα σύντομα θα βρεθεί ακόμα πιο ψηλά».
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ηρακλειώτικης ΠΑΕ αναφορικά με το ρόστερ της καινούργιας χρονιάς. Θα ακολουθήσουν οι Αντώνης Πετρόπουλος και Φρανσίσκο Άρτολα, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να φοράνε την ασπρόμαυρη φανέλα την επόμενη σεζόν. Χθες κυκλοφορούσε στο Ηράκλειο ότι ο ΟΦΗ κοιτάζει την περίπτωση του Γεωργιάδη του ΠΑΟΚ (από την πλευρά του ο παίκτης διέψευδε ένα τέτοιο ενδεχόμενο), υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, προς διευθέτηση οδηγείται η διαμάχη που υπήρχε μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Στη συνάντηση που έγινε διαπιστώθηκε κλίμα καλής θέλησης, έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις, μετά την κοινή παραδοχή της δυσκολίας των ημερών, και η όποια διαφορά υπήρχε ανήκει στο παρελθόν. Στη συνάντηση έδωσαν το «πα ρ ώ ν » απ ό π λ ευ ράς Π Α Ε ο ι Κώστ α ς Του γλ ή ς, Γιώργος Βλαχάκης, ενώ τον Ερασιτέχνη εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Γιάννης Δανδάλης και τα μ έ λ η του ΔΣ Νίκος Διαλυνάς, Κώστας Αντωνακάκης. Στη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, συζητήθηκαν η εκμετάλλευση του εμπορικού σήματος και τα ποσοστά από τη διάθεση των εισιτηρίων. Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν καταλήξει σε ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ, που θα είναι φιξ και θα κατοχυρωθεί στην πλευρά του Ερασιτέχνη. Μετά την εξέλιξη αυτή θεωρείται δεδομένο ότι ο ΟΦΗ θα αγωνίζεται και του χρόνου στη φυσική του έδρα. Όπως έγινε γνωστό, για τα απαραίτητα έργα βελτίωσης και εξωραϊσμού θα χρειαστούν περίπου 100.000 ευρώ. Τα 35.000 ευρώ θα δοθούν από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα βάλει η ΠΑΕ. Στο Γκάρντερεν της Ολλανδίας θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΟΦΗ. Η αποστολή της ηρακλειώτικης ομάδας θα βρεθεί εκεί από τις 20/7 μέχρι τις 2/8 και στο διάστημα αυτό θα δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους τη Φένλο (22/7), την Έουπεν (26/7), την Ντεν Χάαγκ (29/7), την Μπρέντα (1/8), ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη το πέμπτο. Η πρώτη συγκέντρωση των παικτών θα γίνει στις 5 Ιουλίου και μέχρι τις 19 οι παίκτες θα παραμείνουν στο Ηράκλειο.

Goal

Την ανανέωση της συνεργασία με τον Γιώργο Μακρή ως τον Ιούνιο του 2016 ανακοίνωσε ο ΟΦΗ με τον 30χρονο χ αφ να δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω στον ΟΦΗ, ήταν κάτι που το ήθελα από την πρώτη στιγμή, έχω αγαπήσει την ομάδα και τον κόσμο και θέλω στα επόμενα δυο χρόνια να ζήσω ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες με τον ΟΦΗ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook