“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 10 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Εντονη φημολογία αναπτύχθηκε περί πρότασης του ΟΦΗ στον Γιώργο Καραγκούνη. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά το «σενάριο». Αφενός γιατί δεν διασταυρώνεται από επίσημα χείλη, αφετέρου διότι υπάρχει το προηγούμενο με τον Νίνη. Που δημοσιεύματα τον ήθελαν να φλερτάρει με τον ΟΦΗ. αλλά τα διέψευσε. Επιπλέον στην περίπτωση Καραγκούνη με τι… προσόντα (οικονομικά) θα τον δελεάσει η διοίκηση; Κι αυτοί που αμφιβάλλουν, πάντως, κρατούν μια πισινή, επειδή ο Πουλινάκης είναι απρόβλεπτος…

ΦΩΣ

Όσον πλησιάζει η ώρα για το ταξίδι του ΟΦΗ στην Ολλανδία, την επόμενη εβδομάδα, είναι φυσικό οι διοικούντες αλλά και ο Γκατούζο να προσπαθούν να λύσουν κάποια θέματα έτσι ώστε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι παίκτες να είναι έτοιμοι να δουλέψουν προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την καινούργια χρονιά. Για τον σκοπό αυτό προσπαθούν και οι δύο πλευρές να συντονίσουν τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό κομμάτι, ενώ ο Ιταλός τεχνικός προσπαθεί, παράλληλα, να φέρει τους ποδοσφαιριστές σε επίπεδα ετοιμότητας τέτοια ώστε να είναι σε θέση να δουλέψουν πάνω σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης στη χώρα της τουλίπας. ΓΓ αυτό τον σκοπό έχει αρχίσει ήδη και ανεβάζει ρυθμούς και πιέσεις στο πρόγραμμα που εφαρμόζει έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων τέτοια που θα του δώσει τη δυνατότητα να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας στοιχεία που ο ίδιος επιθυμεί και αφορούν την πίεση, την ταχύτητα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο κομμάτι των μεταγραφικών αναζητήσεων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στο πλάνο προβλέπεται να αποκτηθούν τρεις ποδοσφαιριστές (φορ, μέσος και τερματοφύλακας) πρώτης γραμμής που θα χτυπήσουν άμεσα την πόρτα της ενδεκάδας και στους οποίους θα μπορέσει να στηριχθεί ο Ιταλός τεχνικός. Στη λίστα των υποψηφίων εξακολουθούν να υπάρχουν τα ονόματα των Καστίγιο και Βαρέλα, όμως για την ώρα δεν υπάρχει κάτι που να δίνει με σιγουριά την τάση των υποθέσεων αυτών. Παράλληλα, με βάση δημοσίευμα της ιστοσελίδας gazeta, gr ο ΟΦΗ φέρεται να χτύπησε την πόρτα του Γιώργου Καραγκούνη ο οποίος από την πλευρά του επίσης φέρεται να υποσχέθηκε ότι αν δεν βρει ομάδα στο εξωτερικό θα εξετάσει την υπόθεση ΟΦΗ. Πάντως από το Ηράκλειο δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Το βέβαιο είναι ότι για τον Γκατούζο θα ήταν ευχής έργο να έχουν κλείσει και οι τρεις υποθέσεις, αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Ολλανδία ώστε να είναι διαθέσιμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια να γίνουν, αν χρειαστεί, κάποιες προσθετικές κινήσεις. Για την ώρα πάντως ο Ιταλός τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Μαρκ Ζόρο να επιστρέφει στη βάση του. Για την ώρα πάντως δεν είναι δεδομένη η παραμονή του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού στο ρόστερ της ομάδας καθώς υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα από την προηγούμενη χρονιά και μένει να φανεί κατά πόσον θα πειστεί ο Ζόρο να συνεχίσει.

Goal

O Mάνθος Πουλινάκης κυνηγάει εδώ και καιρό ένα «μπαμ» στο μεταγραφικό παζάρι. Πόσο μεγαλύτερο από τόν ποδοσφαιριστή-σύμβολο της εθνικής ομάδας Γιώργο Καραγκούνη 0 ΟΦΗ έχει χτυπήσει εδώ και κάποιες φορές την πόρτα του διεθνούς ποδοσφαιριστή με στόχο να τον πείσει να φορέσει τα μελανόλευκα, έστω και αν γνωρίζει πως κάτι τέτοιο με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.
Ειδικό ρόλο στην υπόθεση έχει αναλάβει ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός γνωρίζει τον «τυπάρα» από την κοινή τους θητεία στο ιταλικό πρωτάθλημα (ο ένας με τη φανέλα της Μίλαν, ο άλλος με αυτήν της Ιντερ) και θεωρεί πως η παρουσία του στη νέα προσπάθεια που κάνουν οι Κρητικοί θα ανέβαζε επίπεδο ολόκληρη την ομάδα. Πα τον λόγο αυτόν άλλωστε ο ίδιος ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει μιλήσει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες με τον Καραγκούνη, προσπαθώντας να κάμψει τις αντιστάσεις του. Οχι πως αυτές είναι λίγες για τον κάπτεν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Κατ’ αρχάς μετά το ναυάγιο Tns επιστροφής του στον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει οριστικά για το επόμενο βήμα του. Αρχικά το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα παπούτσια του ήταν αρκετά πιθανό, ωστόσο όσο περνάνε οι μέρες αυτό… αποδυναμώνεται.
Ωστόσο ο «Κάρα» ψάχνει μια τελευταία πρόκληση στην καριέρα του, πιθανότατα εκτός συνόρων. Μια τέτοια ίσως να ήταν μια πρόταση από το αμερικάνικο πρωτάθλημα. Όπως και να έχει, η προοπτική να συνεχίσει σε κάποιον σύλλογο εντός συνόρων, από τη στιγμή που έκλεισε η πόρτα του Παναθηναϊκού, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook