Ρούσσης: «Ο Γκατούζο έχει κερδίσει τους πάντες»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γυμναστής του ΟΦΗ Σωτήρης Ρούσσης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την έλευση του Τζενάρο Γκατούζο και για τις απαιτήσεις που μπαίνουν για τη νέα χρονιά.

«Σίγουρα είναι ευχάριστα βάσανα. Έχουμε μάθει να ξεκινάμε από νωρίς. Οι πρώτες μέρες είναι και οι πιο βασικές για να μπουν οι βάσεις ώστε να πρωταγωνιστήσει η ομάδα και να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι» ήταν τα πρώτα λόγια του γυμναστή του ΟΦΗ που βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της ομάδας για τρίτη συνεχόμενη σαιζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σωτήρης Ρούσσης στον AthleticRadio 104,2

Για το γεγονός ότι η περσινή πορεία ανεβάζει τον πήχη: «Η φύση της δουλειάς είναι τέτοια πόσο μάλλον όταν είσαι στον ΟΦΗ που σαν σύλλογος δεν έχει ταβάνι. Κάθε χρόνο και πρέπει να πηγαίνουμε καλύτερα αλλά πάντα να περπατάμε σκαλοπάτι – σκαλοπάτι. Η ιστορία της ομάδας δεν επιτρέπει να είσαι χαλαρός».

Για το πως είναι να συνεργάζεσαι με Τζενάρο Γκατούζο: «Θα ήθελα να πω πρώτα να ευχαριστήσω που με δέχτηκαν στο δικό τους τεχνικό τιμ. Είναι δύσκολο να σε δεχθούν χωρίς να σε γνωρίζουν. Ήρθε μια ομάδα αναγνωρισμένων επιστημόνων και προπονητών που έχουν στόχο να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Με έχει εκπλήξει ο Γκατούζο. Είναι ένα πολύ δεκτικός άνθρωπος και με την καλοσύνη του. Ασχολείται με όλους και όλα και όταν σε προσεγγίζει είναι σαν να σε ξέρει χρόνια. Είναι δύο έννοιες που δεν είναι ταυτόσημες».

Για τον Γκατούζο ως προπονητή: «Έχει πολύ περισσότερο άγχος σαν προπονητής. Έχει ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό background. Στις πρώτες ημέρες είναι πολύ κοντά στον ποδοσφαιριστή. Και οι πρώτες μέρες είναι «διαβολοημέρες» για τους παίκτες. Προσπαθεί μέσα από κάθε ποδοσφαιριστή να τον κερδίσει ξεχωριστά και τα καταφέρνει. Όλοι είναι ακομπλεξάριστοι και μας έχουν δεχθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Για την έλευση μιας τέτοιας προσωπικότητας στον ΟΦΗ: «Έτσι και αλλιώς ο ΟΦΗ αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ανθρώπους, πόσο μάλλον τώρα με τον Γκατούζο. Θα προσεγγίζει ακόμα περισσότερους τώρα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Όπως και ο Σα Πίντο επειδή τον χαρακτήριζε μια μεγάλη προσωπικότητα, έτσι και ο Γκατούζο πιστεύω ότι θα καταφέρει να κερδίσει πράγματα μέσα από την συμπεριφορά του. Πολλούς μπορεί να τους εκπλήξει ότι έχει αρκετούς συνεργάτες. Είναι τα πρώτα προπονητικά βήματα και ένας προπονητής δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Ο καθένας έχει την αρμοδιότητα του και από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο έχει εκσυγχρονιστεί θα πρέπει να υπάρχουν και περισσότερα άτομα σε ένα τιμ. Δεν μου αρέσει να μιλάμε θεωρητικά. Μέσα από τα παιχνίδια θα δούμε και αυτή είναι η απόδειξη αν έχει δουλέψει σωστά».

Για τη νέα σαιζόν: «Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Έχουν φύγει κάποια παιδιά όμως νομίζω ότι αυτοί που ήρθαν άλλα και παιδιά που δεν έπαιξαν πολύ θα ανταποκριθούν. Ο πήχης βέβαια μπαίνει ψηλά και όταν μιλάς για τον ΟΦΗ με όποια προβλήματα μπορεί να υπάρξουν πρέπει να τα ξεπερνάς και να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων για την ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook