Τα πρώτα δείγματα γραφής του Γκατούζο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη της προετοιμασίας, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ψήγματα της δουλειάς του Ιταλού που ξεκινάει την χρονιά με 4-4-2.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε για τον ΟΦΗ της νέας περιόδου όμως η πραγματικότητα είναι πως έχουν αρχίσει να βγαίνουν διάφορα συμπεράσματα. Συμπεράσματα που έχουν να κάνουν με τις σκέψεις και τα «θέλω» του Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός έχει αρχίσει να δίνει το στίγμα του στον δικό του ΟΦΗ και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θέλει μια ομάδα που θα έχει υψηλό δείκτη… φυσικής κατάστασης.

Ο 36χρονος τεχνικός έχει βγάλει το λάδι στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που έχουν να λένε για το ιδιαίτερα επιβαρυντικό πρόγραμμα που ακολουθούν κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της προετοιμασίας. Και εκείνοι που ξέρουν λένε ότι ο ΟΦΗ θα είναι μια ομάδα που θα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και με διάρκεια στα τρεξίματα και τις αντοχές της.

Ωστόσο, εκείνο που κρατάμε είναι το γεγονός ότι ο Γκατούζο δείχνει να ξεκινάει τον σχεδιασμό με ένα ξεκάθαρο 4-4-2. Στις απογευματινές προπονήσεις όπου και οι παίκτες πιάνουν μπάλα, ο Ιταλός τεχνικός στα διτέρματα που έχουν γίνει, επιλέγει ένα ξεκάθαρο και ιδιαίτερα επιθετικό 4-4-2.

Ο Ιταλός ζητάει ταχύτητα και γρήγορη μεταφορά του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση ενώ είναι λάτρης του passing game καθώς θέλει η μπάλα να αλλάζει γρήγορα πόδια και να μην είναι μονοδιάστατο το παιχνίδι του ΟΦΗ.

Αυτό το 10ημερο και μέχρι να φύγει ο ΟΦΗ για την Ολλανδία, θα είναι ένα διάστημα όπου ο Γκατούζο πρόκειται να επιμείνει στον τομέα της φυσικής κατάστασης ενώ είναι φυσιολογικό ότι στο Γκάρντερεν να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στο «μοντάρισμα» της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook