O OΦΗ του Τζενάρο Γκατούζο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Τζενάρο Γκατούζο παρουσιάστηκε στον κόσμο του ΟΦΗ και μιλώντας με λόγια καρδιάς αναφέρθηκε στον “δικό του ΟΦΗ”

Ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν μάσησε τα λόγια του, έδειξε γνώστης της νοοτροπίας της ομάδας και του κόσμου και υποσχέθηκε ένα ΟΦΗ μαχητή.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Τζενάρο Γκατούζο

Αρχικά ο Τζενάρο Γκατούζο είπε

Καλησπέρα (στα ελληνικά). Μιλάω αγγλικά αλλα θελω να μιλήσω στην γλώσσα μου για την καλύτερη ενημέρωση σας. Συγνώμη για την φωνή μου αλλα ειναι μια περίοδο που φωνάζουμε πολύ.

Εάν είμαι εδώ αυτο οφείλεται αποκλειστικά στον πρόεδρο. Μου είπε ότι υπάρχει μια ομαδα που ειναι σε δύσκολη θέση και ήταν. Απόλυτα ειλικρινής μαζί μου. Ξέρει ότι τον στρεσαρω αλλα είμαστε μαζί για να κάνουμε δουλειά. Σε όλα αυτά τα χρονια κατάλαβα ένα πράγμα: Ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά χωρίς λεφτά αλλα πρέπει να υπάρχει οργάνωση και ειλικρινεία. Ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύουμε μια πόλη και όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά και ενωμένοι.

Θελω μια στενη επαφή με τον κόσμο. Ο ΟΦΗ ειναι τυχερός που εχει τον κοσμο στο πλευρό του. Η Κρήτη μοιάζει με το χωριό μου και αυτο μου αρέσει.

Για το αν μίλησε με τον Σα Πίντο επειδή ειχε αναφερθεί στην δουλειά του είπε:

Δεν είχα ιδιαίτερη επαφή. Όταν έφυγε μου άφησε τα πάντα για καθε παίκτη και πρέπει να του πω ένα μπράβο για την δουλειά του. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά γιατι εμείς είμαστε εμείς και κοιτάζουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Πέρα απο αυτο που ήμουν εγω ως παίκτης πρέπει να σας πω ότι ως προπονητής θελω η ομαδα μου να εχει το πάνω χέρι. Δεν με νοιάζει να κάνουμε λάθη αλλα με ενδιαφέρει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Εννοείται οτι όταν παίξουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους δεν θα πάμε να μας σκοτώσουν.

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν δήλωσε:
Κερδίζουμε λίγο χρόνο για να μην κάνουμε λάθη για τους παίκτες που θα έρθουν και για την ομαδα. Ξερω παικτες που θέλουν να δημιουργήσουν παιχνίδι και αυτός ειναι ο στόχος μου.

Για το ρόστερ του ΟΦΗ και το πως η ομάδα θα αγωνίζεται τόνισε:

Εχουμε συνεργάτες που έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο όπως στην Μάντσεστερ Γιουναιντεντ. Θελω υπερήφανους παικτες αλλα και να περνούν καλά μεσα στο γηπεδο. Θελω να διατήρησω το πνεύμα της ομάδας. Ο ΟΦΗ κέρδισε πολλά ματς με την καρδιά υποφέροντας όμως.

Δοκιμάζουμε 4-4-2 και θα δοκιμάσουμε το 4-3-3. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε 4-4-2.

Θα έρθουν 2-3 παικτες. Η αγορά μας ειναι φτωχή και δεν θελουμε να κάνουμε λάθη. Όταν γνώρισα τον πρόεδρο ειχε μαύρα μαλλιά, τώρα έχουν αρχίσει να ασπριζουν.

 Για την εικόνα που έχει για το Ελληνικό πρωτάθλημα ανέφερε

Παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο. Πολύ συχνά δίνεται έμφαση στην δεύτερη μπάλα και υπάρχουν ομοιότητες. Μπορεί να γίνει μια ανταγωνιστική ομαδα με 2-3 μεταγραφές.

Για το αν θα δοκιμάσει κάποιους παίκτες δήλωσε…

Δεν είμαστε σχολή ποδοσφαίρου. Είμαστε ομαδα ποδοσφαίρου. Δεν ειναι καλο και για τους παικτες. Αυτο που θελω να καν ειναι να δημιουργήσουμε μια ομαδα απο την αρχή. Αν εγω είμαι ο διευθυντής σου και σου βάλω δίπλα σου εναν αλλο τότε τι θα πεις;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook