«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 19 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Διαβάστε και σήμερα, Σάββατο 19 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

GOAL: Ο ΟΦΗ ΤΟΥ ΓΚΑΤΟΥΖΟ
Στην επίσημη παρουσίαση του Τζενάρο Γκατούζο από τον ΟΦΗ, ο Ιταλός δεν είπε κάτι καινούργιο για τον ίδιο, αλλά επιβεβαίωσε όλα εκείνα που τον συνόδευαν ως ποδοσφαιριστή. Ο τεχνικός των Κρητικών σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε να τον φοβίζουν τα προβλήματα -κυρίως οικονομικά- της ομάδας, ανέλυσε τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται, στάθηκε στη βοήθεια του Ρικάρντο Σα Πίντο, ενώ ήταν ξεκάθαρο αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηράκλειο και αυτός δεν ήταν άλλο από τον Μάνθο Πουλινάκη. Αρχικά ο βραχνιασμένος λόγω της έντασης που βγάζει στις προπονήσει, Τζενάρο Γκατούζο, τόνισε: «Εάν είμαι εδώ, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον πρόεδρο. Ηταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου. Σε όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ένα πράγμα: Οτι μπορούμε να κάνουμε πολλά χωρίς λεφτά, αλλά πρέπει να υπάρχει οργάνωση και ειλικρίνεια. Η Κρήτη μοιάζει με το χωριό μου και αυτό μου αρέσει», ενώ προσέθεσε: «Δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με τον προκάτοχο μου (σ.σ.: Σα Πίντο). Οταν έφυγε μου άφησε τα πάντα για κάθε παίχτη και πρέπει να του πω ένα μπράβο για τη δουλειά του». Αναφορικά με το πλάνο που έχει στο μυαλό του προσέθεσε: «Δεν με νοιάζει να κάνουμε λάθη, αλλά με ενδιαφέρει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Εννοείται ότι όταν παίξουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους δεν θα πάμε να μας σκοτώσουν, θέλω υπερήφανους παίκτες, αλλά και να περνούν καλά μέσα στο γήπεδο, θέλω να διατηρήσω το πνεύμα της ομάδας. Από την πλευρά του ο Mάνθος Πουλινάκης στάθηκε στη δυναμική προσωπικότητα του Γκατούζο και στο πάθος του για τη δουλειά του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «voetbalkrant.com», ο ΟΦΗ βρίσκεται μια ανάσα από τον 31 χρόνο Βέλγο κεντρικό αμυντικό της Βαλβάαϊκ, Κένι φαν Χόβελεν.
Sportday: Τζενάρο στον ΟΦΗ
O ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Ο ΟΦΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ
Τον Τζενάρο Γκατούζο παρουσίασε κι επίσημα χθες ο ΟΦΗ σε γνωστό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, με τον Ιταλό τεχνικό να δίνει το στίγμα της πορείας που θέλει ν’ ακολουθήσει και να σφάζει με το γάντι τον προκάτοχο του.
«Είμαστε εντυπωσιασμένοι μέχρι τώρα από τη συνεργασία με τον κ.Γκατούζο. είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που έχει λόγο και αυτό μετράει για εμάς τους Κρητικούς», προλόγισε ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Μάνθος Πουλινάκης κι ακολούθως ο Ιταλός που χαιρέτησε τους δημοσιογράφους στα ελληνικά. «Καλησπέρα σας». Για να συνεχίσει στη γλώσσα του: «Ζητώ συγγνώμη για τη φωνή. αλλά αυτήν την περίοδο φωνάζω πολύ για να ακούνε οι παίκτες.Αν είμαι εδώ. οφείλεται στον Μάνθο Πουλινάκη. Ξέρω άτι δεν έχουμε πολλά λεφτά. Μου άρεσε η ειλικρίνεια του. Τον στρεσάρω πολύ. αλλά πρέπει να κάνουμε το σωστό. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και χωρίς λεφτά.
Αρκεί να μη λείπει η οργάνωση. Ο ΟΦΗ είναι τυχερή ομάδα, γιατί έχει τον δωδέκατο παίκτη στις κερκίδες.
Η Κρήτη μοιάζει με το χωριό. Μοιάζει με τη Μεγάλη Ελλάδα, ένα χωριό ψαράδων, από όπου κατάγομαι».
Ερωτηθείς για το αν είχε κάποια επαφή με τον Ρικάρντο Σα Πίντο είπε:
«Δεν είχα ιδιαίτερη επαφή. Οταν έφυγε, πάντως, μου άφησε τα πάντα.Ενα δισέλιδο για κάθε παίκτη κι αυτό μας βοήθησε πολύ. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά.Εχουμε το δικό μας σχέδιο. Πέρα απο αυτό που ήμουν ως παίκτης, πρέπει να σας πω ότι ως προπονητής δεν μου αρέσει το παθητικό ποδόσφαιρο. θέλω η ομάδα μου να έχει το κουμάντο στο παιχνίδι. Αυτή είναι η σκέψη μου. Οταν παίξουμε με ομάδες που είναι πιο δυνατές, δεν θα πάμε εκεί για να μας σκοτώσουν».
Σε ερώτηση για το υλικό της ομάδας, ο «Ρίνο» απάντησε: «Είμαι ενάμιση μήνα με τον πρόεδρο μαζί. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Προσέχουμε τις κινήσεις μας για να μην κάνουμε λάθη. Ξέρουμε τη νοοτροπία του προηγούμενου προπονητή. Η ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν».
Οσο για το αν θα διατηρήσει κάποιο στοιχείο από τον περσινό ΟΦΗ: «Ναι. την καρδιά. 0 ΟΦΗ πήρε παιχνίδια με πολύ πόνο πέρυσι. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό σε ποδόσφαιρο. Δοκιμάζουμε ένα 4-4-2 και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα 4-3-3».
Τέλος, δήλωσε ότι «θα έρθουν δυο-τρεις παίκτες. Δεν θα κάνουμε πολλά. Οταν γνώρισα τον πρόεδρο είχε τα μαλλιά του μαύρα, αλλά τώρα βλέπω ότι έχουν ασπρίσει λίγο (γέλια)»
ΦΩΣ: Γκατούζο: Δεν θα αφήνουμε τους αντιπάλους να μας σκοτώνουν

Έναν ΟΦΗ μαχητή θέλει και υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει ενόψει της νέας σεζόν ο Τζενάρο Γκατούζο κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσημης παρουσίασής του…
«Αν είμαι εδώ, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον πρόεδρο. Μου είπε ότι υπάρχει μία ομάδα που ήταν σε δύσκολη θέση. Είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί μου. Ξέρει ότι τον στρεσάρω, αλλά είμαστε μαζί για να κάνουμε δουλειά. Σε όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ένα πράγμα: ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά χωρίς λεφτά, αλλά πρέπει να υπάρχει οργάνωση και ειλικρίνεια. Ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύουμε μια πόλη και όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά και ενωμένοι. Θέλω μια στενή επαφή με τον κόσμο. Ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Η Κρήτη μοιάζει με το χωριό μου και αυτό μου αρέσει. Πέρα από αυτό που ήμουν εγώ ως παίκτης, πρέπει να σας πω ότι ως προπονητής θέλω η ομάδα μου να έχει το πάνω χέρι. Δεν με νοιάζει να κάνουμε λάθη, αλλά με ενδιαφέρει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Εννοείται ότι όταν παίξουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους, δεν θα πάμε να μας σκοτώσουν», είπε αρχικά ο Ιταλός κόουτς για την απόφασή του να αναλάβει τους «ασπρόμαυρους». Επίσης, έδωσε τα εύσημα στον προκάτοχο του Σα Πίντο, επειδή του άφησε πλήρη φάκελο για όλους τους παίκτες του περσινού ράστερ.
Ερωτώμενος για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ ο Γκατούζο υποστήριξε: «Κερδίζουμε λίγο χρόνο για να μην κάνουμε λάθη για τους παίκτες που θα έρθουν και για την ομάδα. Ξέρω παίκτες που θέλουν να δημιουργήσουν παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος μου», για να προσθέσει: «Έχουμε συνεργάτες που έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο όπως στη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Θέλω υπερήφανους παίκτες, αλλά και να περνούν καλά μέσα στο γήπεδο. Θέλω να διατηρήσω το πνεύμα της ομάδας. Ο ΟΦΗ κέρδισε πολλά ματς με την καρδιά, υποφέροντας όμως. Θα έρθουν δυο-τρεις παίκτες. Η αγορά μας είναι φτωχή και δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη.
Όταν γνώρισα τον πρόεδρο, είχε μαύρα μαλλιά, τώρα έχουν αρχίσει να… ασπρίζουν».
Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός προπονητής μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε: «Παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο. Πολύ συχνά δίνεται έμφαση στη δεύτερη μπάλα και υπάρχουν ομοιότητες. Μπορεί να γίνει μια ανταγωνιστική ομάδα με δυο-τρεις μεταγραφές», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει δοκιμές παικτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε σχολή ποδοσφαίρου. Είμαστε ομάδα ποδοσφαίρου. Δεν είναι καλό και για τους παίκτες».
Τον Γκατούζο (να σημειωθεί πως ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη για το βράχνιασμα στη φωνή του, προλόγισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε κοντά μας μια τεράστια προσωπικότητα. Έχω μείνει έκπληκτος από το πάθος του και τον χαρακτήρα του. Όμως με έχει εκπλήξει το γεγονός ότι έχει λόγο και αυτό ταιριάζει με τους Κρητικούς».
Τέλος, όσον αφορά τις μεταγραφικές εξελίξεις, πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν ότι ο ΟΦΗείναιπολύ κοντά στην απόκτηση του Κέβιν Βαν Χόβελεν, που ανήκει στη Μαλίν. Μάλιστα, λέγεται ότι ο 31χρονος στόπερ (έπαιξε πέρυσι δανεικός στην ολλανδική Βααλβάικ, με την οποία μέτρησε 26 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ έχει περάσει και από τη Βέστερλο) έχει ήδη συμφωνήσει. Κάτι που φαίνεται πως είναι κοντά στην πραγματικότητα.
Αντίθετα, δεν επιβεβαιώθηκε το παραμικρό για ένα άλλο όνομα που κυκλοφόρησε χθες, αυτό του Σλοβένου Ντέντιτς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook