«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Δευτέρα 21 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Διαβάστε και σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
 Μεταγραφή και γρήγορα προανήγγειλε ο Μάνθος Πουλινάκης κατά την αναχώρηση του ΟΦΗ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίαw.
Με τις βαλίτσες στο χέρι είναι από  χθες το πρωί οι παίκτες του ΟΦΗ για την αναχώρηση με προορισμό την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με τις βαλίτσες στο χέρι και κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι των Κρητικών. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Mάνθος Πουλινάκηε χθες το πρωί σε πηγαδάκι στο “Nίκος Καζάντζάκης”.
Ο πρόεδροες των «μελανόλευκων» τόνισε πως δύο παίκτες είναι σχεδόν κλεισμένοι και σύντομα θα τεθούν στη διάθεση του Τζενάρο Γκατούζο, ενώ έπεται και συνέχεια όπως  τόνισε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε με 3-4 παίκτες.
Με τους 2 είμαστε κοντά. Μπορεί και αύριο να έχουν κλείσει. Ξένοι παίκτες». Ονόματα δεν διέρρευσαν, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως ο ένος από αυτούς θα είναι ο στόπερ που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Μαρκ Ζόρο.Οι Κρητικοί ανακοίνωσαν χθες τη λύση της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο, ο οποίος ουσιαστικά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας αποτελούσε «ξένο σώμα», έχοντας εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τον σύλλογο.
Πέραν του Ζόρο, στο αεροπλάνο για την Ολλανδία, το οποίο έφτασε στον προορισμό του λίγο μετά τις  2 το μεσημέρι, δεν επιβιβάστηκε και ο Πέτρος Γιακουμάκης. Ο νεαρός επιθετικός του Ατσαλένιου, αν και μετέχει αρκετό καιρό στις προπονήσεις των «μελανόλευκων», εν τούτο δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο και έτσι ο σύλλογός του αποφάσισε να μην του επιτρέψει να χαϊδέψει για το Γκάρντενερ. Μάλιστα η διοίκηση του ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έριξε ευθύνη στην άλλη πλευρά για το «ναυάγιο» στην υπόθεση.
Sportday: Καθησυχαστικός
ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
Δεν ακολούθησε, τελικά, την αποστολή του ΟΦΗ στο Γκάρντενερ της Ολλανδίας ο Πέτρος Γιακουμάκης διότι δεν του το επέτρεψε ο σύλλογος του, ο ΠΟ Ατσαλένιου. Μάλιστα, ο ΟΦΗ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, μεταφέροντας την έκπληξή της ότι «προχθές το βράδυ σε τηλεφωνική επαφή των δύο προέδρων υπήρχε ταύτιση απόψεων». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η ΠΑΕ ΟΦΗ το μόνο που έχει να πει είναι καλή επιτυχία στον Πέτρο Γιακουμάκη στη συνέχιση της καριέρας του και στον ΠΟΑ γρήγορη επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες». Κοινώς, η μεταγραφή του 22χρονου επιθετικού «ναυάγησε».
Τίτλοι τέλους με τον Ζόρο «Η ΠΑΕ ΟΦΗ. ανακοινώνει την κοινή λύση του συμβολαίου με τον Μάρκο Ζόρο. Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για τη συνεργασία μας και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».
Με αυτήν την ανακοίνωση έπεσαν χθες οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία της κρητικής ομάδας με τον Ιβοριανό στόπερ.
Ενα «διαζύγιο», το οποίο είχε προαναγγελθεί, αφού νωρίτερα η αποστολή του ΟΦΗ είχε «πετάξει» για την Ολλανδία χωρίς τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.Από την πλευρά του ο Ζόρομιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ έκανε την ακολουθη δηλωση. “Ήταν τιμή για μενα που έπαιξα τέτοιο μεγάλο κλαμπ. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που σε κάθε ματς ήταν συγκλονιστικός. Φεύγω, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή οι δρόμοι μας με τον ΟΦΗ να συναντηθούν ξανά».
Εξυπακούεται ότι για να συγκατατεθεί ο ΟΦΗ στη λύση του συμβολαίου που επιθυμούσε ο Ζόρο. ρόλο διαδραμάτισε και ο Γκατούζο. 0 Ιταλός, εξ αρχής δεν τον είδε με καλό μάτι καθώς ο Ιβοριανός εμφανίστηκε καθυστερημένα και με παραπανίσια κιλά στην προετοιμασία.
Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του. ο πρόεδρος της ηρακλειώτικης ΠΑΕ. Μάνθος Πουλινάκης. επιβεβαίωσε ότι
πράγματι, ο ΟΦΗ ενδιαφέρθηκε για τον Κέβιν βαν Χόβελεν. όμως μετά από την εξέλιξη στο θέμα Ζόρο. αναζητεί στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Βέλγου. 0 Πουλινάκης επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα γίνει καμία μεταγραφή χωρίς την έγκριση του Γκατούζο, ο οποίος είναι το αφεντικό της ομάδας στα αγωνιστικά θέματα. Οπως αποκάλυψε ο Μάνθος Πουλινάκης χθες στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», πριν από την πτήση της ομάδας για την Ολλανδία, είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον πρώην επιθετικό της Ράγιο Βαγεκάνο. όμως ο Τζενάρο Γκατούζο δεν ήταν τόσο ζεστός με το ενδεχόμενο να παίξει στους «μπιανκονέρι» της Κρήτης ο 30χρονος Νέρι Καστίγιο. 0 Ιταλός όπως είπε στον πρόεδρο του ΟΦΗ. θα προτιμούσε για την ομάδα ένα άλλο στυλ επιθετικού. Υστερα από αυτό. ο Μάνθος Πουλινάκης διέκοψε κάθε συζήτηση με την πλευρά του Μεξικανού.
Καθησυχαστικός ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.
Στο Γκάρντενερ της Ολλανδίας, όπου είχε πάει και πέρυσι, βρίσκεται από χθες ο ΟΦΗ, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, το οποίο περιλαμβάνει και τέσσερα φιλικά (με Ναϊμέγκεν, Εουπεν. Ντεν Χάαγκ και Μπρέντα).
Πριν από την αναχώρηση της ομάδας, χθες το πρωί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ. Μάνθος Πουλινάκης. είχε διάθεση για κουβέντα με τους δημοσιογράφους, κυρίως γύρω από τη μεταγραφική ατζέντα του ΟΦΗ.Οπως αποκάλυψε ο Πουλινάκης.«Είμαστε κοντά σε δύο-τρεις μεταγραφές. Τις επόμενες ημέρες θα τελειώσουμε τα θέματα αυτά».
Αφησε να εννοηθεί, μάλιστα, ότι πρόκειται για ξένους παίκτες, ενώ έδωσε κι ένα περίγραμμα των μεταγραφικών στόχων του ΟΦΗ. λέγοντας πως «πάμε για έναν τερματοφύλακα, έναν ή δύο στόπερ.
έναν μέσο με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μακρή και έναν επιθετικό».
Για την περίπτωση του 31χρονου πρώην κεντρικού αμυντικού της ΣΗΦ Μαλίν. Κέβιν βαν Χόβελεν. ο Μάνθος Πουλινάκης εκμυστηρεύτηκε ότι ο ΟΦΗ πράγματι ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη, αλλά μετά από την αποχώρηση του Μαρκ Ζόρο. η κρητική ομάδα αναζητεί στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Βέλγου.
ΓΙΑ«ΚΟΥΤΣΙΑ» 0 πρόεδρος του ΟΦΗ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για το ενδιαφέρον της Λάρισας για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Η απάντηση του ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Φυσικά, ο παίκτης ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία.
Επειτα από τρίωρο ταξίδι, οι «μελανόλευκοι» προσγειώθηκαν στις Βρυξέλλες. Γευμάτισαν στη βελγική πρωτεύουσα κι από εκεί μετέβησαν οδικώς στο Γκάρντενερ.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ
Υποκλίσεις παικτών στον «Ρίνο» «Ο Γκατούζο κάνει καλή δουλειά και αυτό φαίνεται μέχρι τώρα. Δουλέψαμε αρκετά στο Ηράκλειο και τώρα πάμε στην Ολλανδία για να συνεχίσουμε», δήλωσε κατά την αναχώρηση ο Πορτογάλος Κάρλος Μιλιάζες.
«Δουλεύουμε με έναν προπονητή που είναι ένα μεγάλο μέγεθος στον χώρο του ποδοσφαίρου, μια τεράστια προσωπικότητα που δίνει στην ομάδα και σε όλους μας πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς», τόνισε από τη μεριά του ο Αντώνης Πετρόπουλος, ενώ ο Γιώργος Μακρής ανέφερε πως «στην ομάδα φέτος υπάρχει ένας νέος προπονητής, μια μεγάλη προσωπικότητα που είναι τιμή μας που τον έχουμε εδώ και πιστεύω ότι έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά από αυτόν».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook