“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 23 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Τετάτη 23 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ τυ ΟΦΗ.

Goal

Iσόπαλος 1-1 αναδείχτηκε ο ΟΦΗ οτο πρώτο φιλικό τεστ με αντίπαλο τη Ναϊμέγκεν, η οποία θα αγωνίζεται φέτος στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίαs, και το πρόσημο ήταν θετικό. Ο Τζενάρο Γκατούζο παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και στα δύο ημίχρονα και την είδε να βάζει αρκετά προβλήματα στον αντίπαλο και να δημιουργεί ευκαιρία.
Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Αεικαμπέσι, το οποίο προήλθε ύστερα από ατομική ενέργεια και σέντρα σουτ του Σίσιτς στο 35′. Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με τον Βαν Χόψεγκεν στο 83′ και αφού ο ΟΦΗ είχε χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στο 2-0 με τους Πετρόπουλο και Περογαμβράκη. Η Ναϊμέγκεν είχε και ένα δοκάρι στο α’ ημίχρονο με τον Στεφάνια.
Το πρώτο δείγμα ήταν ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και άλλες ενδεκαδάτες προσθήκες. Ενδεικτικό είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιταλός προπονητής χρησιμοποίησε ως πλάγιους χαφ τους κλασικούς μπακ Στάθη και Μιλιάζες. Να σημειωθεί πως το ματς διεκόπη αρκετές φορές για να δροσιστούν οι παίκτες (τάιμ άουτ).

Sportday

Θετικό ήταν χθες βράδυ το πρώτο τεστ του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικός στο τέλος και δεν είχε θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη επί της Ναϊμέγκεν (1 -1 έληξε το φιλικό).
Το σκορ άνοιξε στο 35ο λεπτό, έπειτα από προσπάθεια του ο Σίσιτς. Ο Σλοβένος έκανε σέντρα και από τα πόδια των αμυντικών τπς Να’ίμέγκεν, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας τους. Νωρίτερα, στο 30ό λεπτό συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Στεφάνοβιτς.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους ο Σίσιτς με τον Ροβίθη άλλαξαν αμοιβαία θέσεις, ενώ στο β’ ημίχρονο ο Γκατούζο έβαλε στο τέρμα τον Αγριμάκη. δεξιό μπακ τον Αρτόλα και αριστερό τον Μονιάκη. αφήνοντας τους ίδιους στόπερ. Πλάι στον Μακρή χρησιμοποίησε τον Καλάιτζιτς. Τον Στάθη και τον Μιλιάζες τούς έχρισε ακραίους χαφ κι έβαλε παρτενέρ του Πετρόπουλου στην επίθεση τον Περογραμβράκη.
Στο 67ο λεπτό ο Μαραθιανός πήρε τη θέση του Στάθη και στο 73ο ο Μπανούσης αντικατέστησε τον Μακρή. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ πιεστικός, εξωθώντας τους Ολλανδούς σε πολλά λάθη. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έχασε σημαντική ευκαιρία για ν’ αυξήσει το προβάδισμά της στο 71ο λεπτό. Ο Αρτόλα σέντραρε από δεξιά και ο Πετρόπουλος έκανε το πλασέ. αλλά ο ΦανΧουστ. απέκρουσε. Στο 78ο λεπτό ο Πετρόπουλος παραχώρησε τη θέση του στον Μανιδάκη και στο 82ο ο Φαν Χόνεγκεν με σουτ ισοφάρισε. Στο 84ο λεπτό ο Λαμπρόπουλος αντικατέστησε τον Μιλιάζες και στο 88ο ο Δαμιανάκης τον Φαζό.

ΦΩΣ

Έχοντας καλά διαστήματα, ο ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 χθες στην Ολλανδία με τη Ναϊμέγκεν, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο δοκίμασε πολλά και διάφορα, τηρουμένων των αναλογιών άρεσε για αρχή.
Στο ξεκίνημα ο Ιταλός κόουτς παρέταξε τους Κρητικούς σε παράταξη 4-4-2, με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν μαχητική διάθεση και ικανοποιητική αμυντική (κυρίως) λειτουργία. Αρχικά η διάταξη ήταν η ακόλουθη: Τερματοφύλακας ο Δασκάλακης, Μίλιαζες αριστερά και Στάθης στα δεξιά. Τριποτσέρης και Φαξός στόπερ, στο κέντρο Φραγκουλάκης και Μακρής. Κουτσιανικούλης αριστερά σταχαφ, Σίσιτς δεξιά και οι Πετρόπουλος, Ροβίθης στην επίθεση ως δίδυμο.
Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, όταν στο 34′, έπειτα από ωραία ενέργεια του Σίσιτς η σέντρα του δεν απομακρύνθηκε από τους αντίπαλους, κόντραρε σε πόδια παικτών της Ναϊμέγκεν και κατέληξε στα δίχτυα. Και όλα αυτά συνέβησαν, ενώ στο 30’η ομάδα της Β’ Ολλανδίας είχε δοκάρι σε σουτ του Στέφανιτς.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε και για το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ούτε στο 73′ σε σουτ του Πετρόπουλου ούτε στο 77’στην κεφαλιά του Περογαμβράκη (στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε ο γκολκίπερ, στη δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ). Έτσι, λειτούργησε ο άγραφος ποδοσφαιρικός νόμος και οι Κρητικοί πλήρωσαν τη μη αξιοποίηση των ευκαιριών τους με το γκολ της ισοφάρισης στο 82′ σε σουτ του Βανχόνε

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook