«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 27 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 27 Ιουλίου, τα σημαντικότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.
Sportday: Εχει δουλειά μπροστά του
Την ήττα με 3-1 γνώρισε χθες ο ΟΦΗ από την Εουπεν, δείγμα ότι ακόμη θέλει αρκετή δουλειά. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.
Κυρίως στα στόπερ, όπου οι Κρητικοί χρειάζονται δύο κεντρικούς αμυντικούς και είναι χαρακτηριστικό πως χθες εκεί ξεκίνησε ο Μιλιάζες.
Τα λάθη που έγιναν στα μετόπισθεν έδωσαν το δικαίωμα στους Βέλγους να σημειώσουν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (και τα δύο με τον Κουντό). ενώ σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ απώλεσε μία καλή ευκαιρία με τον Πετρόπουλο.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον φορ των Κρητικών να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ-σουτ από τα 35 μέτρα – που μάλιστα χειροκρότησαν και οι φίλοι τωνγηπεδούχων. Ομως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Νέα λάθη και έτσι η Εουπεν όχι μόνο σκόραρε ξανά (Ροντρίγκες στο 56′). αλλά είχε και δύο δοκάρια.
O Γκατούζο χρησιμοποίησε και τους Δαμιανάκη. Μπανούση, Τριποτσέρη. Φραγκουλάκη. Στάθη, Ροβύθη. Λαμπρόπουλο. Μαραθιανό και Μανιδάκη.
Ως πρόβα τζενεράλε για την Εουπεν ήταν το χθεσινό φιλικό. Η ομάδα του Βελγίου, αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, διαφήμιζε από καιρό τη χθεσινή αναμέτρηση, η οποία έγινε λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες -η θερμοκρασία άγγιζε τους 32 βαθμούς- περίπου 4.000 φίλοι της βρέθηκαν στο γήπεδο. Δείγμα της αξίας που έδιναν στην Εουπεν στο χθεσινό φιλικό. Το «παρών» έδωσαν και ορισμένοι Ελληνες, ενώ ο Γκατούζο αποτέλεσε πόλο έλξης και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα. Ο συνεργάτης του, Γκαετάνο Πετρέλι, βρέθηκε με πολλούς γνωστούς, καθώς στο παρελθόν είχε εργαστεί στη βελγική ομάδα.
ΦΩΣ: Χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα -και όχι μόνο για τον ΟΦΗ που ηττήθηκε από την Έουπεν
Χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα -και όχι μόνο- για τον ΟΦΗ που ηττήθηκε από την Έουπεν στο Βέλγιο, με την εικόνα της ομάδας να «φωνάζει» για μεταγραφές…
Τη δεύτερη ήττα μετά από αυτή που προηγήθηκε από τη Ναιμέγκεν στην Ολλανδία γνώρισε ο ΟΦΗ, επί βελγικού εδάφους αυτή τη φορά. Το σύνολο του Τζενάρο Γκατούζο ηττήθηκε με 3-1 από την Έουπεν, ομάδα δεύτερης κατηγορίας στο Βέλγιο και προβλημάτισε με την απόδοσή του, φανερώνοντας πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ανάπτυξη, καθώς ήταν συχνά τα λάθη στις μεταβιβάσεις. Ο Γκατούζο διατήρησε το 4-4-2 και επέλεξε στο αρχικό σχήμα τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Άρτολα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μονιάκη στο αριστερό και τους Φαζό – Μιλιάζες στο κέντρο της άμυνας. Οι Μακρής και Κάλαϊτζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Σίσιτς και Κουτσιανικούλη να ξεκινούν στα δύο άκρα και τους Πετρόπουλο – Περογαμβράκη να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 22′, όταν μετά από κακό διώξιμο του Εμπαγέ η μπάλα κατέληξε στον Σίσιτς που πλάσαρε πάνω στον Πετρόπουλο. Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 30′ με τον Νταφούρ που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Φαζού και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0. Εννέα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Κουντό που σκόραρε με πανομοιότυπο τρόπο μετά από λανθασμένο διώξιμο των παικτών του ΟΦΗ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να μειώνει σε 2-1 στο 47′ με ένα φανταστικό γκολ του Πετρόπουλου με σουτ από τα 35 μέτρα, που ανάγκασε τους φίλους των γηπεδούχων να τον χειροκροτήσουν. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Νταφούρ και τελικά στο 56′ έφτασαν στο 3-1 με τον Ροντρίγκες.
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Μάνθος Πουλινάκης που θα παραμείνει με την αποστολή μέχρι τις αρχές της εβδομάδας.
Η σύνθεση του ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Άρτολα, Μονιάκης, Φαζός (46′ Τριποτσέρης), Μιλιάζες (83′ Μανιδάκης), Μακρής (46′ Δαμιανάκης), Κάλαιτζιτς (46′ Φραγκουλάκης), Σίσιτς (46′ Μπανουσης), Κουτσιανικουλης (60′ Ροβίθης), Πετρόπουλος (83′ Μαραθιανός), Περογαμβράκης (60′ Στάθης).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook