“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 28 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Goal

H … ισχυρή δόση από Κόστα Ρίκα που πήραν όλοι οι Έλληνες στο πρόσφατο Μουντιάλ μπορεί να άφησε στο τέλοε πικρή γεύση, ωστόσο στον ΟΦΗ μάλλον ξύπνησε ευχάριστεε αναμνήσεις… Αρκούσε το συγκεκριμένο διάστημα μία τυχαία επικοινωνία των ανθρώπων της κρητικήε ΠΑΕ με την παλιά δόξα της ομάδας Ρόναλντ Γκόμεζ, για να τους θυμίσει πως στη χώρα αυτή η συνταγή πετυχαίνει πάντα για τον ΟΦΗ.
Ετσι, μετά από πολύ καιρό, οι Κρητικοί αφήνουν στην άκρη τις μεγάλε5 ηλικίες και τους… έφεδρους συνταξιούχους ποδοσφαιριστές και επενδύουν σε έναν 20χρονο επιθετικό (23/10/1993), που έρχεται με tis καλύτερες συστάσεις.
Ο λόγος για τον Μάιρον Τζορτζ, ο οποίος ήταν παίκτης του Ρόναλτ Γκόμεζ στη Λιμόν (Α’ κατηγορία), με την οποία τη χρονιά που τελείωσε πέτυχε 11 γκολ, όντας βασικό στέλεχος της ομάδας του. Ο ΟΦΗ φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τους Κοσταρικανούς για δανεισμό του παίκτη, ενώ στο συμβόλαιο αναμένεται να υπάρξει και οψιόν αγορά5. «Πάρτε τον τώρα που είναι ευκαιρία, γιατί ήδη τον βλέπουν ομάδες από την Ευρώπη», φέρεται να είπε ο Γκόμεζ στον Μάνθο Πουλινάκη, ο onoios είναι έτοιμοε να φέρει στο Ηράκλειο τον τρίτο Κοσταρικανό ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία και τον Μαουρίτσιο Σολίς.
Την προφορική συμφωνία, αλλά και το story της επικείμενης μεταγραφής επιβεβαιώνουν και τα ΜΜΕ της Κόστα Ρίκα, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες ο παίκτης αναμένεται να ταξιδέψει στην Κρήτη προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρο5 του ΟΦΗ να επιστρέψει στην Ελλάδα και με τον ποδοσφαιριστή να μεταβεί στην Ολλανδία, για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και να τον θέσει στη διάθεση του Γκατούζο.

Sportday

Με τις «ευχές» του Γκόμες αναμένεται σήμερα ο Μάιρον Τζορτζ ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή του ΟΦΗ και να αποτελέσει το τρίτο του μεταγραφικό απόκτημα.
Και αν το όνομα του μπορεί να μην λέει… πολλά -ίσως και λογικό- μόνο και μόνο που στις βαλίτσες του κουβαλά τη συστατική επιστολή του Μάριο Γκόμες, κάτι σημαίνει. O παλαίμαχος άσος των Κρητικών είχε παίκτη τον 21χρονο συμπατριώτη του στη Λιμόν της Κόστα Ρίκα. Εκεί όπου κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα 0 νεαρός φορ παίζει εκεί από τα 17 του. Σε 92 παιχνίδια έχει σημειώσει 18 γκολ. Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης (έχει ύψος 1.86) και ο Γκόμες τον «πιστεύει» πολύ. Ετσι ήρθε σε επικοινωνία με τον Μάνθο Πουλινάκη και έκλεισε το deal. 0 Τζορτζ αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού για έναν χρόνο και στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει οψιόν αγοράς του από την πλευρά των Κρητικών. Τι απομένει: Να αποδείξει άτι αξίζει ώστε να την ενεργοποιήσουν. Αλλωστε δείχνει βέβαιο πως θα πάρει ευκαιρίες. Ο Γκατούζο έδειξε και κόντρα στην Εουπεν ότι προσανατολίζεται σε σύστημα 4-4-2 οπότε και αυτό σημαίνει ότι κάθε στράικερ θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή… σταντ μπάι. Ο Τζορτζ καλείται να βαδίσει στα χνάρια της… μεγάλης σχολής της Κόστα Ρίκα που έχει προϋπάρξει στον ΟΦΗ. Η σχολή ξεκίνησε από τον μέχρι και χθες προπονητή του Ρόναλντ Γκόμες, που πήγε στο Ηράκλειο το 1999. έμεινε για τέσσερα χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

ΦΩΣ

Σε συμφωνία με τον Κοσταρικανό επιθετικό Μάιρον Τζορτζ φαίνεται ότι έχει έρθει ο ΟΦΗ, nou βρίσκεται πολύ κοντά στην ενίσχυση της γραμμής κρούσης με τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο 21χρονος φορ αγωνιζόταν στη Λιμόν του Ρόναλντ Γκόμεζ που έχει μεσολαβήσει για να τα βρουν οι δυο πλευρές. Ο ΟΦΗ αναμένεται να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, ενώ στο συμβόλαιο υπάρχει και οψιόν αγοράς και αναμένεται να μεταβεί στην Ολλανδία για να ενσωματωθεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Μάνθος Πουλινάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ολλανδία είχε επαφές με τον Ρόναλντ Γκόμεζ, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη. Ο Τζορτζ πραγματοποίησε 38 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, οι οποίες συνοδεύτηκαν με έντεκα γκολ, ενώ έπαιξε και μια φορά στο Κύπελλο με τη φανέλα της Λιμόν. Τη μεταγραφή πάντως την έχουν ως δεδομένη και οι συμπατριώτες του, αφού πολλά είναι τα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του εξωτερικού. Ο ΟΦΗ θα ψαχτεί και για την ενίσχυση τής αμυντ-ικής γραμμής, αφού φάνηκε και στα μέχρι τώρα φιλικά ότι υπάρχουν προβλήματα στα μετόπισθεν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook