“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 31 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Μετά το φιλικό του ΟΦΗ με την Ντε Χάαγκ το συμπέρασμα που εξήγαγαν οι ιθύνοντες είναι πως το ρόστερ χρειάζεται ακόμα ενίσχυση. Η παρουσία απλώς του νεοαποκτηθέντα Μέϊτε στην άμυνα δεν αρκεί αφού ο Άρτολα δεν φαίνεται ότι έχει εγκλιματιστεί ακόμα και θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού.
Επί του παρόντος ο Γκατούζο προσπαθεί νά καλύψει τα κενά του ρόστερ εκ των έσω, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας και σίγουρα ένας εξτρέμ.
Για την περίπτωση του γκολκίπερ ακούστηκε το όνομα του 24χρονου Πολωνού Ματέο από τη Ρόντα, ωστόσο δεν είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλουν στον ΟΦΗ.
Κατά τα λοιπά, ο Γιάννης Στάθης μίλησε από το Γκάρντενερ στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ που χτίζεται στην Ολλανδία, τους στόχους του ίδιου και της ομάδας, ενώ χαρακτήρισε τον ΟΦΗ την καλύτερη επιλογή της καριέρας του. Αναφορικά με τη 2η σερί προετοιμασία στο Γκάρντενερ και τις διαφορές σε σχέση με την περσινή φορά είπε: «Είναι ένα γνώριμο μέρος για μας και δόξα τω Θεώ γίνεται πολύ καλή δουλειά στο χτίσιμο της ομάδας. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του στιλ.
Και πέρσι έγινε σοβαρή δουλειά και φέτος γίνεται ακόμα καλύτερη. Ο προπονητής έχει πολύ καλό επιτελείο μαζί του. Σίγουρα για τον ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να έχει ξεχωριστό κομμάτι και να κάνει καθαρά αυτό που ξέρει 100%. Αυτό μας βοηθάει ση ο ΟΦΗ πολύ».
Για το τι να περιμένει φέτος ο κόσμος από την ομάδα: «Σίγουρα ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Ο προπονητής θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Προσαρμοζόμαστε και εμείς στο στιλ που θέλει να ακολουθήσουμε. Είναι νωρίς ακόμα, η τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας. Είναι ένας πρωτόγνωρος τρόπος παιχνιδιού με ιδιαίτερη τεχνική και πιστεύω βαδίζουμε καλά». Για το αν ταιριάζει στον ΟΦΗ περισσότερο το 4-4-2 τ> το 4-4-3: «Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω σ’ αυτό.
Στα φιλικά οι προπονητής δοκιμάζει σχήματα και παίκτες για να δει τι ταιριάζει περισσότερο.
Γίνονται κάποιες αλχημείες για να δει και ο προπονητής τι πρέπει ν’ αλλάξει».
Για το τι πρέπει να κρατήσει ο ΟΦΗ: «Κρατάμε σίγουρα το πάθος που δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι στοιχείο της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο». Πα το γεγονός πως μετά τη φυγή του Μπούρμπου φαίνεται να είναι φαβορί για τη θέση του βασικού: «Είναι καλό να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και ελπίζω όλα να πάνε καλά και για μένα και για την ομάδα». Για το αν ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα: «Οα είμαστε έτοιμοι νομίζω. Σίγουρα δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι, όπως και όλες οι ομάδες. Οα είμαστε όμως έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό».
• Στο Ηράκλειο θα επιστρέψει ο Μανώλης Ροβίθης κατόπιν απόφασης του ιατρικού επιτελείου του ΟΦΗ, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη στο φιλικό με την Ντεν Χάαγκ. Υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός προπονήσεων για ένα 10ήμερο.

Sportday

Την αισιοδοξία ότι Θα εμφανιστεί καλύτερος με τις προσθήκες των Αμπντουλσγέ Μεϊτέ, Μάιρον Τζορτζ εξέφρασε ο Τζενάρο Γκστούζο. «Με την έλευση των δύο αυτών παικτών θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός και ακολούθως αναφέρθηκε στην ήττα (1 -0) από την Ντεν Χάσγκ: «Παρά την ήττα δείξαμε καλά στοιχεία και σωστή νοοτροπία ως ομάδα».
Οι δύο παίκτες βρίσκονται ήδη στο Γκάρντενερ της Ολλανδίας. 0 Τζορτζ μάλιστα, αγωνίστηκε στο τελευταίο περίπου εικοσάλεπτο κόντρα στην Ντεν Χάσγκ. Από την άλλη. ο Μεϊτέ αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής με τη σειρά του στο αυριανό φιλικό με την Μπρέντα, το οποίο θα είναι και το τελευταίο τεστ της ομάδας επί ολλανδικού εδάφους. Σε ό,τι αφορά στην αναζήτηση τερματοφύλακα, τα ονόματα πέφτουν… βροχή σε καθημερινή βάση.
Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει υπάρξει κάτι χειροπιαστό. 0 Ροβίθης χτύπησε στο γόνατο και επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία δέκα ημερών.

Goal

Την ώρα που στον ΟΦΗ αναζητούν ποδοσφαιριστή για να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή, η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τον Μίρνες Σίσιτς ο oποίος και στο φιλικό με την Ντεν Χάαγκ έδειξε στοιχεία του αστείρευτου ταλέντου του. Ο Σλοβένος ο οποίος για πολλούς ήταν «τελειωμένη υπόθεση» δείχνει αναγεννημένος και έτοιμος να πάρει τη θέση βασικού στην 11 όδα του ΟΦΗ έχοντας εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής τον Γκατούζο!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook