Οι αδυναμίες και τα κέρδη του χθεσινού φιλικού

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ εμφάνισε ξανά τις αδυναμίες οργάνωσης του παιχνιδιού και σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Ντε Χάαγκ έκανε ένα βήμα προς τα πίσω έχοντας ωστόσο τα περιθώρια μεγάλης βελτίωσης.

Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε συνέχεια πως τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια ειναι το τελευταίο που κοιτάζει ο οποιασδήποτε στην παρούσα χρονική στιγμή. Βεβαίως παίζουν ρόλο για την ψυχολογία της ομάδας όμως από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι αυτά τα φιλικά γίνονται προκειμένου να φανούν οι αδυναμίες που υπάρχουν και παράλληλα να εντοπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.

Το καλό πρώτο 20λεπτο
Ο Τζενάρο Γκατούζο κρατάει το καλό πρώτο 20 λεπτό και μόνο αυτό από το πρώτο ημίχρονο. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο ΟΦΗ στο πρώτο 20λεπτο είχε μια φρεσκάδα στο παιχνίδι του που συνδυάστηκε με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μακρής και Φραγκουλάκης κινούνταν κοντά στα στόπερ προκειμένου να παίρνουν την μπάλα και να την μοιράζουν όμως μετά το 20’… έσβησαν ως δια μαγείας όλοι οι διακόπτες. Ο ΟΦΗ είχε ένα πολύ κακό δεύτερο 25λεπτο όπου δεν πήγε τίποτα σωστά. Δέχτηκε το γκολ από την Μπρέντα, απειλήθηκε και με άλλα γκολ ενώ γενικά δεν μπόρεσε να κανει τίποτα σωστά.

Το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΟΦΗ άλλαξε προς το καλύτερο. Ραζάκ και Τζορτζ έδωσαν φρεσκάδα και ταχύτητα σε μεσαία γραμμή και επίθεση ενώ φαίνεται πως ο Κοσταρικανός μπορεί με το παιχνίδι του να βοηθήσει αρκετά τον Πετρόπουλο ανοίγοντας του χώρους για την αντίπαλη άμυνα. Ο Μάιρον Τζορτζ έδειξε θετικά στοιχεία για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι όπου βεβαιώς κερδίζει τις εντυπώσεις. Όσο για τον Ιβοριανός μέσο, έπαιξε με… μισή προπόνηση και έδειξε αμέσως την κλάση του. Ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τις δυνατότητες να δώσει ποιότητα, γρήγορη αντίληψη και ταχύτητα στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Παρ’ όλα αυτά και χθες εμφανίστηκαν οι αδυναμίες που αφορούν την δημιουργία του παιχνιδιού και το πως ο ΟΦΗ θα γίνει επικίνδυνος προς την αντίπαλη εστία. Στο δευτερο ημίχρονο έβγαλε φάσεις ωστόσο ειναι ένα πρόβλημα που η ομαδα χρειαζεται να δουλέψει αρκετά κατά την διάρκεια του πρώτου 10ημερου του Αυγούστου ώστε να εμφανιστεί πανέτοιμη στην πρεμίερα του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook