«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 25 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 24 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.
GOAL:AΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΑΡΕΙ, ΤΖΕΝΑΡΟ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ!
Ο τεχνικός του Παναιτωλικού παρέταξε την ομάδα του με βασικό μέλημα να μην ηττηθεί. Στο α’ μέρος απειλήθηκε αρκετό, αλλά χάρη στον Ράφαελ κράτησε to μηδέν. Στο δεύτερο, με τον Καλογέρη έκλεισε toyw διαδρόμου και ισορρόπησε το ματς, αλλά στο τέλοw… μίλησε ο Πειρόπουλος.
Γκατούζο: «Μου βγήκε η χαρά! 0 Τζενάρο Γκατούζο ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου πως «περίμενα αυτή την ημέρα δύο μήνες. Μπαίνοντας στο Γεντί Κουλέ ένιωσα σαν στο σπίτι μου, την ίδια ζεστασιά που νιώθω όσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο στο χωριό μου. Στη φάση του γκολ μου βγήκε όλη η χαρά. Δεν μπορείς πάντα να συγκρατείς τα συναισθήματα σου. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Αυτό που θέλω να αλλάξω είναι τον επαγγελματισμό, όχι τη νοοτροπία τους. Δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα, απλώς είναι κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους».
Χάβος: «Αυτά έχει το ποδόσφαιρο» 0 προπονητής του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος, αφού καλωσόρισε τον Τζενάρο Γκατούζο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας πως «ήταν ένας μεγάλος παίκτης που εύχομαι να γίνει μεγαλύτερος προπονητής», τόνισε: «Εγινε ένα μέτριο ματς μέχρι το 30′. Σταθήκαμε τυχεροί, γιατί είχαμε σε μεγάλη μέρα τον Ράφαελ. Με την είσοδο του Καλογέρη στο β’ μέρος καλύψαμε τα κενά και είχαμε καλή λειτουργία. Δεχθήκαμε το γκολ στο τέλος. Αυτό έχει το ποδόσφαιρο».
Τον φωνάζουν «Πετρογκόλ» και όχι άδικα. Με όποια ομάδα κι αν έχει αγωνιστεί ο Αντώνης Πετρόηουλος, στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι πάντοτε συνεπής. Βέβαια, στο Ηράκλειο δεν περίμεναν το χθεσινό ματς κόντρα στον Παναιτωλικό για να διαπιστώσουν στο 92′ την εκτελεστική δεινότητα του 28χρονου στράικερ. Αλλωστε τη σεζόν 2008-2009, όταν είχε φορέσει και πάλι τη φανέλα του ΟΦΗ, σε δέκα εμφανίσεις είχε σκοράρει τέσσερις φορές! Γι αυτό, εξάλλου, τον απέκτησαν οι Κρητικοί. Και ήδη η απόσβεση της μεταγραφής του ξεκίνησε! Στο πρώτο επίσημο ματς των Κρητικών φέτος, ο Τζενάρο Γκατούζο χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 3-5-2, ενώ ο Μάκης Χάβος έμεινε… πιστός στο 42-3-1. Οι Κρητικοί μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο πρώτο ημίωρο οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και αυτές ήταν γιατον ΟΦΗ, με τους Περογαμβράκπ (14′) και Μιλιάζες (16′) να απειλούν.
Ο Ράφαελ, όμως, χρειάστηκε να επέμβει στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους, αφενός στο πολύ δυνατό σουτ του Πετρόπουλου στο 38′, αφετέρου στη διπλή φάση με Μιλιάζες και Περογαμβράκπ στο 44′.
Στο 50′ ο Μακρής έκανε το λάθος στον άξονα, ο Κόρμπος πήρε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κάπελ, όμως στο σουτ του τελευταίου ο Λόρια έδιωξε με τα πόδια την μπάλα.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς δεν θα είχε νικητή, μια κίνηση βγαλμένη από το πλούσιο ρεπερτόριο του Αντώνη Πετρόπουλου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Στο 92′ ο Περογαμβράκης πάσαρε στον Πετρόπουλο, αυτός γύρισε το σώμα του στο ύφος της περιοχής και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ράφαελ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και κάνοντας τον Γκατούζο να… σπριντάρει για να πανηγυρίσει με τους παίκτες του κι εν τέλει να αποβληθεί!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Στην πρώτη φετινή εμφάνιση του με τη φανέλα του ΟΦΗ, ο έμπειρος επιθετικός φρόντισε να δικαιολογήσει απόλυτα το ψευδώνυμο…
Πετρογκόλ! Καταπληκτική κίνηση και εκτέλεση στη φάση του 92′, που έκρινε το ματς. θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο 38′.
όμως ο Ράφαελ τότε αντέδρασε σωστά.
ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΣΥΝ: Για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια ο ΟΦΗ κέρδισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Παράλληλα, διατήρησε το εντός έδρας αήττητο από τον Παναιτωλικό.
ΣΥΝ: Η παρουσία του Αντελέγιε.
0 Νιγηριανός αμυντικός ήταν πολύ καλός κι έδειξε πως το περσινό πέρασμά του από τον Εργοτέλη τον βοήθησε ώστε να προσαρμοστεί αμέσως.
ΠΛΗΝ: Η δυσκολία του ΟΦΗ στο σκοράρισμα. Οχι λόγω της έλλειψης δεινότητας από τους επιθετικούς, αλλά επειδή «φωνάζει» πως χρειάζεται ένας μεσοεπιθετικός που να μπορεί να δημιουργεί.
ΣΥΝ: 0 Ράφαελ. 0 Παναιτωλικός έχει την ευτυχία να διαθέτει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. 0 Βραζιλιάνος κράτησε τους Αγρινιώτες στο παιχνίδι με τις επεμβάσεις του. Στο τέλος, όμως, δεν είχε περιθώριο αντίδρασης στο γκολ του Πετρόπουλου.
ΠΛΗΝ: Η εικόνα του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες έδειξαν με τον τρόπο που έπαιξαν πως τους ενδιέφερε βασικά η ισοπαλία. Και στο τέλος έφυγαν ηττημένοι από το Ηράκλειο.
Sportday: ΤΟΝ… ΞΕΡΑΝΕ!
Ηστιγμή ήταν δική του.Πήρε με πλάτη την μπάλα από τον Ρουμπουλάκου γύρισε το σώμα του και, παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Κούσα που επιχείρησε τάκλιν, με… ξερό σουτ «σκότωσε» τον Παναιτωλικό και χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη. Ο λόγος για τον Πετρόπουλο. ο οποίος έπειτα από χρόνια επέστρεψε στους Κρητικούς και αποτέλεσε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής.
Αν δεν υπήρχε η προσωπική ενέργεια του 28χρονου επιθετικού, όλα θα είχαν ξεχαστεί στο… άψε σβήσε. Τίποτα ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να… ψάχνονται και όπως είναι φυσιολογικό να χρειάζονται ακόμη δουλειά μέχρι να βρουν τον δρόμο τους.
0 ΟΦΗ ανέβασε ψηλά τα μπακ. στο 3-5-2 που επέλεξε ο Γκατούζο. Μόνο που για να στεφθεί αυτό από επιτυχία, χρειάζονται αστείρευτες δυνάμεις. Και τέτοια εποχή. πού να τις βρεις; Οπότε, όλο… γιόμες που πήγαν χαμένες. Βέβαια, σε αυτό ευθύνεται και ο Ραζάκ. Τι εννοούμε: Ο Ιβοριανός υποτίθεται ότι ήταν το «δεκάρι».Και γράφουμε, υποτίθεται, καθότι κινήθηκε σε… ρηχά νερά.
Με αποτέλεσμα, να επιχειρούν τα αμυντικά χαφ κυρίως ο πολύ καλός Στάθης, να κάνουν και παιχνίδι. Μάταια.
 Ο Αντώνης Πετρόπουλος αποτέλεσε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Οσον αφορά στον Παναιτωλικό; Ολοι οι επιθετικοί δεν έκαναν… μισό Καμαρά! Βέβαια, ακόμη είναι πολύ νωρίς. Ομως υστέρησε στο μέγιστο βαθμό τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση. Μόλις τρεις τελικές, εκ των οποίων μία κλασική ευκαιρία, κανένα κόρνερ και η κατοχή υπέρ του ΟΦΗ. Η ομάδα του Χάβου έχει δυνατότητες να αποδώσει πολύ καλύτερα. Υπήρξαν ολιγόλεπτες στιγμές που έβγαλε αυτοματισμούς-συνδυασμούς στο παιχνίδι της. Κάτι που δεν είχε στο δικό του παιχνίδι ο ΟΦΗ. Κάπου εκεί.
ήρθε ο Πετρόπουλος να κάνει τη διαφορά…

ΦΩΣ: Το σόου ο Γκατούζο
 Ο Αντώνης Πετρόπουλος ή… ο Τζενάρο Γκατούζο; Ρωτάμε, γιατί μπερδεύτηκαν οι πάντες (εκτός από τον διαιτητή Σταύρο Τριτσώνη) με τα όσα ακολούθησαν της επίτευξης του μοναδικού γκολ, στο παιχνίδι του Ηρακλείου! Με τον Ιταλό «να ξεχνάει» ότι είναι ο κόουτς της κρητικής ομάδας, «να νομίζει» ακόμη, ότι είναι παίκτης της Μίλαν και έτσι μόλις είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του εξαιρετικού Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, Ράφάελ, βρέθηκε σε χρόνο μηδέν μέσα στο τερέν και σε αναρρίχηση πάνω στην πλάτη του σκόρερ! Ο…τρελο-Ιταλός έδωσε την εντύπωση πως «έβλεπε» τον Πετρογκόλ, για… «Φιλίπο Ιντζάγκι»! Και έτσι σκαρφάλωσε πάνω του και με τους έξαλλους πανηγυρισμούς του έδωσε σόου, προς τέρψη των «ασπρόμάυρων» οπαδών, που ήταν στο «Γεντί Κουλέ», το στρωμένο, κατά τη μόνιμη συνήθεια με αμέτρητα κομμένα, λευκά, χαρτάκια-παγίδες…
«Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ διαιτητής εννοείται, ότι τήρησε το γράμμα του Κανονισμού και απέβαλε τον Τζενάρο Γκατούζο! Σιγά, όμως, ότι μετά από ενάμισι λεπτό, που ακούστηκε και το τελικό σφύριγμα, ο… «κακός και άσχημος», αλλά σκέτη «ψυχάρα», του Καμπιονάτο, δεν θα έφεύγε από την άκρη της φυσούνας και επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο δεν θα ολοκλήρωνε την καταπληκτική παράστασή του, με το «μια αγκαλιά» ή… «ένας Πύργος της Πίζας», εκείνος πιο ψηλά από όλους και οι παίκτες του μαζί στο ξέφρενο πανηγύρι! Μπορεί ο Πετρόπουλος να σημείωσε, με αριστερό γυριστό, γωνιακό, σουτ, το γκολ, με το οποίο ο ΟΦΗ «μπήκε με το δεξί» στο πρωτάθλημα, όμως «όλα τα λεφτά» ήταν «η φιέστα του Ιταλού»! ··· ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΝΑΡΟ ΓΚΑΤΟΥΖΟ να επαναλαμβάνει τα εκπληκτικά «χθεσινά του», το υπογράφουμε, ότι… η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα χρειαστεί άλλο να χρησιμοποιεί τη ΝΕΡΙΤ για να διαφημίζει ως αρμόδια υπουργός, τα τουριστικά του Ηρακλείου! Οι ποδοσφαιρόφιλοι θα πυκνώσουν στο «Γεντί Κουλέ» για να βλέπουν και να χαίρονται «θέαμα από Γκατούζο»! Δεν ξέρουμε ακόμη το τι θα αποδειχτεί, ως τεχνικός, στην καριέρα, που ουσιαστικά τώρα ξεκινάει, αλλά ως «σόουμαν» θα αφήσει εποχή! Διατηρεί στον απόλυτο βαθμό τον χειμαρρώδη αυθορμητισμό, που είχε και ως παίκτης ήταν, «τσεκουράτος», βέβαια, κατά πολύ, αλλά τώρα, από άλλο πόστο, μας έδωσε χθες την εντύπωση πως θα είναι απολαυστικότατος, όΤι «γουστάρει» την μπάλα! Και ότι με τέτοια νοοτροπία και χούγια θα δίνει στους θεατές μερικά στοιχεία, από τα πολλά, που έχουν αρχίσει να εκλείπουν, με αποτέλεσμα στους περισσότερους η «στρογγυλή» να προκαλεί συναισθήματα όπως… η πεθερά τους! ··· Ρωτήσαμε χθες, λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, στον οποίο δίκαια επικράτησε ο καταφανώς ανώτερος στο α’ ημίχρονο ΟΦΗ – τότε οι τελικές ενέργειες 9 (5) έναντι… Ο (0) – τον επί χρόνια υπεύθυνο του «ασπρόμαυρου» ρεπορτάζ, τον Γιώργο Γιαλυτάκη: «Ο Σα Πίντο πιο εκδηλωτικός ή ο Τζενάρο Γκατούζο; Και ποιες οι διαφορές τους;»! Μας απάντησε: «Ο Ιταλός έχει κατά πολύ περισσότερες, υψηλότερες και ποιοτικότερες παραστάσεις. Επιπλέον, ότι είναι κατά πολύ πιο ανθρώπινος χαρακτήρας, σε σύγκριση με τον Πορτογάλο»! Πρόσθεσε ο συνάδελφός μας και το εξής: «Ό,τι είδες να γίνεται σήμερα, μετά το γκολ του Πετρόπουλου, δεν ήταν προκάτ. Ο Γκατούζο το αισθανόταν. Λέει την απόλυτη αλήθεια, ότι συνεχίζει τώρα την καριέρα του, ως προπονητής, όχι για τα λεφτά, αλλά γιατί ο ιταλός κόουτς… τρελάθηκε από τη χαρά του όταν είδε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού, μπήκε στο τερέν του «Γεντί Κουλέ» και σκαρφάλωσε στην πλάτη του σκόρερ, όπως έκανε ως παίκτης της Μίλαν με τον Φιλίπο Ιντζάγκι!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook