Ουκάρ: «Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο με τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κένταλ Ουκάρ μιλάει στο Gentikoule από το Καρπενήσι για την δύσκολη χρονιά που πέρασε, για το που αφιέρωσε το γκολ επί της Δόξας Δράμας αλλά και τι του είπε ο Πιέρ Ισά για τον ΟΦΗ.

Ο 30χρονος Γάλλος αποτελεί το… αγαπημένο παιδί του κάθε προπονητή αφού έχει την δυνατότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις της 11αδας κάνοντας πιο εύκολη την ζωή τους. Στον ΟΦΗ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα φουριόζος όμως το γόνατο του «λύγισε» στο Αγρίνιο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για 8 ολόκληρους μήνες.

Επέστρεψε στα γήπεδα τον Ιούλιο και μάγεψε την ποδοσφαιρική Ελλάδα πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ στο παιχνίδι με τον Διαγόρα και όπως λέει ο ίδιος για αυτό το τέρμα «το γκολ που πέτυχα με βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Όταν μπήκα στο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες, στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας και έπαιξα καλά, τότε πίστεψα στον εαυτό μου. Είχα μείνει εκτός γηπέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να παίξω καλά για να με τονώσει την αυτοπεποίθηση μου. Ακόμα και εγώ αισθάνθηκα έκπληξη με τον εαυτό μου!»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κένταλ Ουκάρ στο Gentikoule

Κένταλ, τέλος καλό – όλα καλά…
«Πλέον, αφού η ομάδα πήρε την άνοδο, όλα είναι καλά και είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ομάδα θα αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα. Ξέρεις, το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα παράξενο, έτσι όπως εξελίχθηκε όμως αυτό που μας νοιάζει είναι ότι πετύχαμε τον στόχο που είχαμε βάλει στην αρχή της περσινής χρονιάς. Δεν έχουμε ξεκουραστεί καθόλου όμως τώρα αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου».

Εσύ πάντως επέστρεψες «φουριόζος» στα πλέι – οφ…
«Σίγουρα, τα γκολ που πέτυχα μου ανέβασαν την ψυχολογία και με έκαναν να πιστέψω ξανά στον εαυτό μου. Χαίρομαι που βοήθησαν την ομάδα αυτά τα γκολ αλλά δεν μένω σε αυτά, κοιτάζω μπροστά».

Όμως όταν σκόραρες αυτό το καταπληκτικό γκολ, κοίταξες τον Θεό…
«Τον κοίταξα γιατί ο Θεός μου έδωσε δύναμη σε όλη την διάρκεια της χρονιάς που ήμουν τραυματίας και δεν μπορούσα να παίξω. Όλη την σαιζόν μου έδωσε την δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ. Όταν χτύπησα και μάλιστα δίχως να έχω εγώ ευθύνη, αισθάνθηκα πολύ χάλια γιατί ο ΟΦΗ πλήρωσε τον Εθνικό Αστέρα για να με αγοράσει. Επίσης, πιστεύω ότι μέχρι το παιχνίδι που τραυματίστηκα είχα παίξει καλά, είχα πετύχει ένα γκολ και όπως και να έχει το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Το σκέφτομαι όλη μέρα».

Είχες σκοράρει ξανά με ανάποδο ψαλίδι;
«Με τέτοιο τρόπο δεν είχα σκοράρει ξανά αλλά έχω πετύχει ακόμα ένα δύσκολο γκολ όταν σκόραρα από το κέντρο σε ένα παιχνίδι του Ιωνικού με το Αιγάλεω. Όμως να σου πω και κάτι; Όταν μπήκα στο γήπεδο, ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω και θα επέστρεφα καλύτερος. Πάντα επιστρέφω καλύτερος μετά από έναν τραυματισμό. Θυμάμαι ότι και ο φίλος μου, ο Πιέρ Ισά, είχε περάσει δύσκολα όταν έμεινε εκτός δράσης για 6 μήνες πηγαίνοντας από τον Ιωνικό στον ΟΦΗ».

Μίλησες μαζί του πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις στον ΟΦΗ;
«Ναι, βέβαια μιλήσαμε. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και τον ρώτησα να μου μιλήσει για τον ΟΦΗ. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και για τον κόσμο της. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι «ο ΟΦΗ είναι η τέλεια ομάδα για εσένα». Μου μίλησε για τον κόσμο, ότι είναι πολύ καλός και ότι θα με αγαπήσει».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ;
«Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα αλλά εμείς στον ΟΦΗ είμαστε μια οικογένεια και θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι και οι νέοι παίκτες που θα έρθουν να μπουν στην οικογένεια και να συνεχιστεί το καλό κλίμα που έχουμε δημιουργήσει. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι δυνατό και υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων».

Εσύ πάντως επιστρέφεις στην Σούπερ Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια…
«Ναι, σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και ο ΟΦΗ μου παρέχει αυτήν την δυνατότητα. Θέλω να μείνω στον ΟΦΗ για 2 – 3 χρόνια ακόμα και να παίξε μαζί του σε υψηλό επίπεδο στην Σούπερ Λιγκ. Εγώ αισθάνομαι όμορφα και δυνατός. Αφού νιώθω έτοιμος ψυχολογικά, θα ακολουθήσει και το σώμα. Έχω ακόμα φιλοδοξίες σαν ποδοσφαιριστής. Όταν μου έγινε η πρόταση από τον ΟΦΗ, γνώριζα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα όμως εγώ έχω φιλοδοξίες σαν προπονητής και ο ΟΦΗ μου τις καλύπτει».

Περίμενες ότι θα περνούσες ένα τέτοιο καλοκαίρι;
«Ξεκίνησε ανάποδα το καλοκαίρι μας όμως ήταν καλό για εμάς που κάναμε διακοπές για 3 εβδομάδες και μετά μπήκαμε στα πλέι – οφ. Μιλούσα με το Ντιμπαλά και μου έλεγε ότι τους έκανε κακό που έκαναν διπλές προπονήσεις κάθε μέρα και πήγαν στα πλέι – οφ δίχως να έχει καθαρίσει το μυαλό τους».

Ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος κόντρα στον Ατρόμητο;
«Όταν παίζουμε στο ‘’Γεντί Κουλέ’’ δεν φοβόμαστε κανέναν. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα, γιατί να μην είμαστε; Άλλωστε, μετά υπάρχει μια διακοπή 15 ημερών και εκεί θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο».

Τι έχεις να πεις για τον κόσμο;
«Απίστευτος! Ήταν κοντά μα σε όλη την χρονιά, γνώριζαν τα προβλήματα μας όμως ποτέ δεν μας εγκατέλειψαν. Είναι μεγάλη η διαφορά του ΟΦΗ με άλλες ομάδες και αυτό φαίνεται από τον κόσμο του. Είναι απίστευτο το συναίσθημα που νιώθω όταν παίζω στο ‘’Γεντί Κουλέ’’».


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook