«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

GOAL:ΤΟ ΧΑΡΤΙ TOY ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ
 O Mάνθos Πουλινάκης εξήγησε πως θα πάρει πίσω την άδεια συμμεχής ο ΟΦΗ, παρά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, σε συνέντευξή του στην Κρήτη TV. Ουσιαστικά εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές, στoυς οποίous θα καταβάλλονται κανονικά οι διακανονισμένες δόσεις. «Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα βοήθημα στο πλάνο που έχει θέσει η διοίκηση, για να έρθουν καλύτερα δεδομένα στο οικονομικό κομμάτι. Επειδή κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν ενεργοποιήσει ποινές δεν είναι Θέμα για 30 χιλιάρικα. Δεν έχω τη διάθεση κάθε εβδομάδα να με εκβιάζει κάποιοςμε τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Το άρθρο 99 έγινε γιατί αν μπορέσει η ΠΑΕ να μπει, μπορεί να έρθουν πιο γρήγορα καλές μέρες . Eμείς θα αφαιρέσουμε τους ποδοσφαιριστές, γιατί θα κάνουμε και μια αίτηση ανάκλησης, της άδειας που μας πήραν. Η ΕΠΟ σου λέει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει στα πολιτικά δικαστήρια, εμείς πηγαίνουμε γιατί εξαιρούμε τους ποδοσφαιριστές. Στην αίτηση που θα γίνει την Παρασκευή θα αναφέρεται αυτό. Η αχαριστία είναι αδίκημα που δεν δικάζεται στην Ελλάδα. Υπάρχει λίστα με ατελείωτα ονόματα. Δε θα τα διαβάσω όλα, γιατί θα χάσουμε τον χρόνομας. Εχουμε δώσει σε 1,5 χρόνο σε πρώην ποδοσφαιριστέε 2 εκατ. ευρώ, είμαστε στο 50% στη δοσοποίηση που κάναμε. Το καλοκαίρι μαζέψαμε τους δικηγόρους και τους είπαμε ότι υπάρχει κρίση, δεν θέλουμε να πάμε σε παραδείγματα ομάδων που »έσκασαν«, όμως κανείς δεν ήθελε, θέλω να πω σ’ αυτά τα παιδιά ευχαριστώ για την υπομονή που κάνουν, άσχετα αν έχουμε 2-3 περιπτώσει που έκαναν ενεργοποίηση. Ασχετα με το άρθρο 99, που είναι μια κάλυψη για εμάς, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ είναι το υπόλοιπο σε ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή. Η αίτηση στο 99 σημαίνει ότι μπορεί να »κουρέψει« ένα ποσό ή να κάνει περισσότερες δόσεις, όπως σου λέει το κράτος, για περισσότερες δόσεις στην Εφορία.
Οταν δείξει μια βιώσιμη εταιρεία στο άρθρο 99, συμφωνήσει με το 50% των πιστωτών και κάνετε τρία πράγματα, μπορεί να προχωρήσει».
Στα αγωνιστικά, δεν ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο οι Πετρόπουλος, Μεϊτέ, ενώ ο Γκατούζο προτίθεται να κάνει αρκετές αλλαγές, ξεκουράζοντας και βασικούς.
ΦΩΣ: Στη Ζάκυνθο με απουσίες ο ΟΦΗ
Η σπουδαία νίκη σε βάρος του Ατρόμητου ανήκει στο παρελθόν για τον ΟΦΗ, ο οποίος ταξίδεψε στη Ζάκυνθο για το σημερινό παιχνίδι με την τοπική ομώνυμη ομάδα (16.30).
Ο Τζενάρο Γκατούζο άφησε εκτός αποστολής αρκετούς ποδοσφαιριστές που είτε αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών είτε θέλει να τους ξεκουράσει και αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
Στόχος φυσικά του ΟΦΗ είναι η νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γκατούζο δεν υπολογίζει για τη σημερινή αναμέτρηση τους Σίσιτς, Μιλιάζες, Άρτολα, Ραζάκ, Απόνιο, Μερεμβασβίλι, Μανιδάκη, Γιαγκιόζη, Πετρόπουλο, Μπολάκη και Μεϊτέ.Τη δεκαοκτάδα αποτελούν οι Λόρια, Στάθης, Μονιάκης, Αντελέγε, Τριποτσέρης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Φαζός, Αγριμάκης, Τζορτζ, Φερούζ, Ροβίθης, Δαμιανάκης, Μαραθιανός και Κουτσιανικούλης.
Κατά τα λοιπά, ο Μάνθος Πουλινάκης τάχθηκε στο πλευρό του Γκατούζο και υπογράμμισε πως η διοίκηση του ΟΦΗ στηρίζει τον Ιταλό προπονητή. Παράλληλα, ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας αναφέρθηκε στην αποπομπή των Φραγκουλάκη και Δασκαλάκη, καθώς και στο οικονομικό πλάνο της ομάδας, μιλώντας στο Κρήτη TV. Μεταξύ άλλων για το άρθρο 99 και τις δόσεις σε ποδοσφαιριστές είπε: «Το άρθρο 99 είναι ένα βοήθημα στο πλάνο που έχει θέσει η διοίκηση για να έρθουν καλύτερα δεδομένα στο οικονομικό κομμάτι.
Το άρθρο 99 έγινε γιατί αν η ΠΑΕ μπορέσει να μπει, μπορεί να έρθουν πιο γρήγορα καλές μέρες. Εμείς θα αφαιρέσουμε τους ποδοσφαιριστές, γιατί θα κάνουμε και μια αίτηση ανάκλησης της άδειας που μας πήραν. Η ΕΠΟ σού λέει ότι δεν μπορείς να πηγαίνεις στα πολιτικά δικαστήρια, εμείς πηγαίνουμε γιατί εξαιρούμε τους ποδοσφαιριστές.
Στην αίτηση που θα γίνει την Παρασκευή θα αναφέρεται αυτό».
Για τα χρέη της ΠΑΕ στην εφορία τόνισε: «Το ειδοποιητήριο ήρθε σε μένα, εγώ πήρα όλο το χρέος πάνω μου. Τα χρέη τα αναλαμβάνει ο τελευταίος. Είμαι ενήμερος για όλα. Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι φορολογικά ενήμερη.
Εχουμε ένα θέμα με την τοπική εφορία, που είναι συνεχώς απέναντι, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας πειράξει. Η ΠΑΕ τα δύο χρόνια που είμαστε εμείς έχει δώσει στην εφορία πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ».
Γιατί τέτοια αντίδραση από πλευράς Γκατούζο; «Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα και κατάλαβε ότι ήταν εκ του πονηρού και επί τούτου και για αυτό υπήρξε αυτή η έκρηξη.Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά. Εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν κρύβονται. Όταν έχεις κάτι και είσαι καθαρός, πρέπει να το λες.
Επειδή ξέρω την ελληνική πραγματικότητα και ξέρω πόσο κομπλεξικοί είναι κάποιοι άνθρωποι και πόσο ανασφαλείς είναι και όταν βλέπουν έναν άνθρωπο με την οντότητα και τις παραστάσεις που έχειο “Ρίνο” θα θελήσουν να του κάνουν κακό, από την πρώτη μέρα που ήρθε, από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα προσπαθήσω να τον προστατεύσω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook