«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Σάββατο 27  Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday: ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ο ΟΦΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ

Ο ΟΦΗ κέρδισε την δικαστική μάχη και τουλάχιστον προς το παρόν, δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών λόγω των οφειλών του. Κι αυτό διότι στη χθεσινή εκδίκαση της αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99 οι Κρητικοί εξασφάλισαν παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της απόφασης. Στην αίτηση του ΟΦΗ δεν συμπεριλήφθηκαν οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ. Στον ΟΦΗ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αρθεί η απόφαση της ΕΠΟ για ανάκληση της άδειας.

ΦΩΣ: Βαθιά ανάσα για τον ΟΦΗ!

Bαθιά ανάσα για την ομάδα του ΟΦΗ και πάνω απ’ όλα την ΠΑΕ αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Η διοίκηση του ΟΦΗ κέρδισε την πρώτη «μάχη» και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Συγκεκριμένα, εκδικάστηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ ΟΦΗ στο άρθρο 99, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα των εκπροσώπων του συλλόγου για παράταση της προσωρινής διαταγής. Αυτό σημαίνει πως για τους επόμενους 2-3 μήνες δεν υπάρχει πρόβλημα κυρώσεων για την ομάδα, μέχρι βέβαια να βγει η οριστική απόφαση. Στον ΟΦΗ, τώρα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, ενώ πιστεύουν ότι μετά τη χθεσινή απόφαση η ΕΠΟ θα άρει την απόφαση της για την ανάκληση της άδειας συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα, ενώ θα φανεί οπό την επόμενη εβδομάδα αν θα είναι εφικτό να βγουν και τα δελτία των Απόνιο, Μερεμπασβίλι, ενώ η χθεσινή απόφαση αποτελεί και ένα γερό χαρτί στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας του Ηρακλείου, αν και εφόσον στο μέλλον τεθεί θέμα αποβολής του από το πρωτάθλημα. Είναι επισήμως σημαντικό, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης, να αναφέρουμε ότι η ΠΑΕ δεν συμπεριέλαβε στην αίτηση υπαγωγής τούς ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για το «κούρεμα» των οφειλών τους. Τον ΟΦΗ εκπροσωπησαν οι δικηγόροι Αλέξης Μαυροκουκουλάκης, Βασίλης Κατσίκης και ο οικονομικός διευθυντής Μανώλης Βασιλάκης, ενώ στο Ηράκλειο ήταν ο δικηγόρος των Ταυλαρίδη και Γεωργίου, με σκοπό να προσβάλει την απόφαση. Το «παρών» έδωσε και εκπρόσωπος της εφορίας του Ηρακλείου, ο οποίος αντιμετώπισε θετικά την ένταξη της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και ήταν αυτός που πρότεινε να γίνει μεγαλύτερος ο αριθμός των δόσεων. Παράλληλα, στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Μανουσάκης και οι Κώστας Τουγλής και Παναγιώτης Σπυριδάκης. Μάλιστα, και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ Μανώλης Τζιρίτας, Αντώνης Χρονάκης και Θεανώ Ρασσούλη εξέφρασαν τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος και, μέσω δικηγόρου, ανέβηκαν στο έδρανο και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις, υποστηρίζοντας τη θέση του συλλόγου.

Αποφασίζει για Ραζάκ, Σίσιτς ο Γκατούζο

Δύο σίγουρες απουσίες, μία βέβαιη επιστροφή και δύο ερωτήματα υπάρχουν στον ΟΦΗ ενόψει του αγώνα στην Τούμπα. Οι Μιλιάζες, Αρτόλα είναι σίγουρα εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ ο Γκατούζο υπολογίζει εκ νέου τον Πετρόπουλο. Όσον αφορά τους Ραζάκ, Σίσιτς, προπονούνται κανονικά με την ομάδα, ωστόσο ο Ιταλός προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα τους πάρει μαζί του στην αποστολή, αφού οι δύο παίκτες έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις λόγω τραυματισμού.
Όσον αφορά τον Περογαμβράκη, που έχει ενοχλήσεις, λογικά θα παίξει. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο επιθετικός του ΟΦΗ Τζορτζ θα λάβει μέρος στα δύο φιλικά της Κόστα Ρίκα με το Ομάν και τη Νότια Κορέα, που θα γίνουν στις 10 και 14 Οκτωβρίου, αφού κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα.

Ρεκόρ στα διαρκείας

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια διαρκείας εξέδωσε χθες η ΠΑΕ ΟΦΗ, ευχαριστώντας τον κόσμο της ομάδας που έκανε νέο ρεκόρ: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν πουληθεί 3.025 εισιτήρια διαρκείας.
Νούμερο που αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων ετών (το περσινό ρεκόρ ήταν 3.009 διαρκείας), ενώ η πώληση συνεχίζεται κανονικά τόσο από τα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο όσο και από τα SM Χαλκιαδάκης.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που όχι απλά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της για τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά που σε κάθε παιχνίδι στέλνει με τη μαζική του παρουσία μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Επίσης, η ΠΑΕ ανακοινώνει ότι η δεύτερη παρτίδα για τις φανέλες που δίνονται δωρεάν στους κατόχους διαρκείας θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη».

GOAL: ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, ΔΕΝ… ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Παράταση στην προσωρινή διαταγή για πάγωμα πληρωμών πήρε ο ΟΦΗ μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο για την υπαγωγή στο όρθρο 99 TΟ Πρωτοδικείο Ηρακλείου έδωσε παράταση στην προσωρινή διαταγή με την οποία έχουν παγώσει οι πληρωμές προς τους πιστωτές μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ περί υπαγωγής στο άρθρο 99. Μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο (περίπου δύο μήνες) ο σύλλογος δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και αυτό διότι στην αίτηση δεν συμπεριλήφθηκαν τα χρέη προς παίκτες (άρα η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια δεν έγινε για αθλητή διαφορές, αλλά για να μπει στο άρθρο εξυγίανση$ς η εταιρεία), κάτι που σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα περιμένει άρση της απόφασης της  ΕΠΟ για τη μη αδειοδότηση και κατ’ επέκταση για μεχταγραφές τον Ιανουάριο.

Συμπερασματικά, για δύο μήνες  θα υπάρχει ηρεμία και καμία πληρωμή προς τρίτους. Αν η απόφαση είναι αρνητική, η κρητική ΠΑΕ θα αντιμετωπίσει ξανά τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών. Αν είναι θετική, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής, με ορισμό μεσολαβητή, ο οποίος θα αρχίσει τις  επαφές με τους πιστωτές  για το κούρεμα των οφειλών κατά 50% και μόνο αν το μεγαλύτερο μέρpos των πιστωτών συμφωνήσουν, τότε η ΠΑΕ θα υπαχθεί στο άρθρο 99. Όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και να μην έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία και σε αυτό το διάστημα η ΠΑΕ δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει μέχρι τότε.
Να σημειώσουμε ότι ο οικονομικός διευθυντής τns ΠΑΕ ΟΦΗ, Μανώλης Βασιλάκηες, τόνισε: «Εχει γίνει μείωση εξόδων πάνω από 55%, ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρώ. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Επίσης ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook