“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Ποδοσφαιρική μαγεία! Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί αυτό που συνέβη κατά το πρώτο Αδλεπτο στον χθεσινό αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ. Αυτό ήταν εξάλλου και όλο σχεδόν το παιχνίδι της Τούμπας στο οποίο η ομάδα του Αναστασιάδη επικράτησε I 4-0 του ΟΦΗ, που… απλώς δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Με 4-3-3 και αμυντικά χαφ Κάτσε. Τζιόλη. Τζανδάρη. κατάφερε να «πνίξει» τον αντίπαλο του. Η εικόνα του ΠΑΟΚ να επιτίθεται κατά κύματα και του ΟΦΗ να μην μπορεί να περάσει το κέντρο (με όλη τη σημασία της λέξης) σημάδεψε την αναμέτρηση. Το ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα είχε τέσσερα γκολ και τρία δοκάρια, «λέει» τα πάντα! Η ομάδα του Αναστασιάδη ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο 2′ προηγήθηκε με τον εκπληκτικό Ρατς. που ως αριστερό μπακ κινήθηκε εντός περιοχής και κατάφερε να σκοράρει. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 25′ έλειψαν οι ευκαιρίες, αλλά το τελείωμα του 45λεπτου ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό από το ξεκίνημα. Ειδικά η φάση του 4-0 στο 45′ όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ εκτελούν με αλλεπάλληλες προσπάθειες τον Λόρια. έχουν δύο δοκάρια και τελικά σκοράρουν, ήταν το αποκορύφωμα ενός καταιγιστικού ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Γκατούζο άλλαξε τον σχηματισμό του. ο ΟΦΗ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα περισσότερο και μετά το 60′ έκανε τις μοναδικές του φάσεις, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που φυσιολογικά έκανε συντήρηση δυνάμεων.
Σε αυτό το διάστημα οι ομάδες είχαν από δύο μεγάλες φάσεις, με αρκετούς φιλάθλους βέβαια να αποχωρούν από την Τούμπα νωρίς, άκρως ικανοποιημένοι και καλυμμένοι απ’ ό.τι νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει.
Από τον εντυπωσιακό χθες και δίκαια πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. οι Ρατς. Κάτσε. Τζιόλης. Μακ. Αθανασιάδης ήταν εξαιρετικοί, ενώ δεν υστέρησε κανείς. Ο ΟΦΗ ανέβηκε με το που μπήκε στο γήπεδο ο Ραζάκ. Κατά τα άλλα.
οι Κρητικοί μάλλον δεν μπορούσαν να σταθούν αξιοπρεπώς απέναντι σε αυτό τον ΠΑΟΚ…

Goal

Συνήθως, σε περιπτώσεις όπως η χθεσινή, σε εντός έδρας αγώνα και με ντέρμπι να ακολουθεί, σι φίλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν από την ομάδα tous να προηγηθεί στο σκορ και να αρχίζουν να… ασχολούνται με το επόμενο παιχνίδι. Το βράδυ της Κυριακής το έκαναν από το 3′ και το συνέχισαν μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, καθώς η ομάδα τους χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα σκόρπισε στους τέσσερα ανέμους τον ΟΦΗ και παρέμεινε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τη διαφορά ότι από χθες ήταν μόνος του στο «ρετιρέ» Tns Σούπερ Λιγκ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ σε ρόλο… ανακριτή, που μπήκε στο γήπεδο με στόχο να κάνει τον ΟΦΗ να ομολογήσει, το γρηγορότερο δυνατό, την ήττα του. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με την πρώτη του τελική προσπάθεια npos την εστία και έστειλε τους Κρητικούς στη σέντρα δύο λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα της έναρξης του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έβαλε από νωρίς το πόδι στο γκάζι και δεν έλεγε να το σηκώσει από εκεί. Ο ΟΦΗ; Πουθενά! Οι Κρητικοί πάτησαν για πρώτη φορά στη μεγάλη περιοχή του Παναγιώτη Γλύκου στο 40′ και κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ ένα λεπτό αργότερα, χωρίς να έχουν εκδηλώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία τελική προσπάθεια. Το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν στο 2-0 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ανεβάσει τον δείκτη του σκορ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού και είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Κάτσε. Αλλά οι αριθμοί, ακόμα και αν είναι εντυπωσιακά υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να αποτυπώσουν την εικόνα Tns αναμέτρηση5.
Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και με υπομονή έψαχνε την πλευρά στην οποία μπορεί να χτυπήσει τον ΟΦΗ, με tous KpniiKOLis να μην έχουν αλλάξει πάνω από δέκα πάσε5 στο δεύτερο μισό του γηπέδου και να χάνουν την μπάλα σε χρόνο dt έπειτα από κάθε ελεύθερο του Λόρια.
Στο φινάλε του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ αποτελείωσε τον ΟΦΗ, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ. Ο ΟΦΗ είχε πλέον… ομολογήσει την ήττα του και η Τούμπα παραμιλούσε με την εικόνα ενός ΠΑΟΚ που έκανε ό,τι ήθελε μέσα oris τέσσερα γραμμές του γηπέδου, σε μία από τις καλύτερες παραστάσεις του σε πρώτο ημίχρονο τα τελευταία χρόνια. Και δεν ήταν τα τέσσερα γκολ που μας οδηγούν σε αυτό, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, που… έπιασε τον ΟΦΗ από τον λαιμό από το πρώτο λεπτό και δεν έλεγε να πάρει το χέρι του από εκεί.
Ο Τζενάρο Γκατούζο ολοκλήρωσε τις αλλαγέε του πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο στο δεύτερο μέρος, αλλάζοντας παράλληλα σχηματισμό, καθώς μετέτρεψε σε τετράδα την τριάδα Tns άμυνας.
Οι Κρητικοί άλλαξαν σχηματισμό, άλλαξαν Tpeis παίκτες και σιγά σιγά άρχισαν να αλλάζουν και εικόνα, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, με τον Τζορτζ να αποτελεί το σημείο αναφορά5. Η μόνη φορά που ο ΟΦΗ κατάφερε να παίξει πίσω από την πλάτη Tns 0puvas του ΠΑΟΚ, ο Κοσταρικανόε σημάδεψε το δοκάρι Tns eatias του Γλύκου.
Ο «Δικέφαλοε» είχε κατεβάσει ταχύτητα, αλλά και πάλι οι φάσεις έδιναν και έπαιρναν, με τον ΟΦΗ να έχει δείξει σημάδια βελτίωση5 από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, αλλά στην άμυνα η τρικυμία δεν έλεγε να σταματήσει. Ο Αγγελος Αναστασιάδης πέρασε στο παιχνίδι tous Παπαδόπουλο και Γκολάσα και αμφότεροι έχασαν από μια ευκαιρία να χριστούν σκόρερ.
Το φινάλε του αγώνα βρήκε την Τούμπα να χειροκροτεί, άκρως ικανοποιημένη από τη χθεσινή παράσταση του ΠΑΟΚ, τους φιλάθλου να φεύγουν «γεμάτοι» από το γήπεδο και tous παίκτες του «Δικεφάλου» να έχουν πετύχει όλα όσα ήθελαν μέσα στο γήπεδο… Και τη νίκη και την καλή εμφάνιση και τη συντήρηση δυνάμεων.

ΦΩΣ

ΑΠΟ tn στιγμή nou o Άγγελος Αναστασιάδης έχει μάθει, από τα χρόνια του στα θρανία, το θεώρημα περί «τετραγωνισμού του κύκλου» και όχι μόνο ξέρει, αλλά και εφαρμόζει τα μαθηματικά στον μαυροπίνακα του, κατά τη διδασκαλία προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ -με βάση όσα παρακολουθήσαμε στο χθεσινό καταπληκτικό α’ ημίχρονο (4-0 επί του ΟΦΗ)- καταλήξαμε ότι ο δίχρονος κόουτς κάθε άλλο παρά είναι δεινός μόνο στα θρησκευτικά! Είναι σπουδαίος και στα πρακτικά μαθήματα, με γνώσεις εξαιρετικές και για τον… «τετραγωνισμό της στρογγυλής»! Η μπάλα έχει σχήμα κύκλου, επομένως μεταφέρουμε την πραγματικότητα, όταν γράφουμε πως ο χθεσινός ΠΑΟΚ του α’ ημιχρόνου «τετραγώνισε…
το θηλυκό του κύκλου, τη στρογγυλή μπάλα»! ··· ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΑΛΑ είχαν πολύ καιρό να δουν οι φίλοι του «Δικέφαλου Αετού του Βορρά». Με_ τέσσερα γκολ και τρία δοκάρια (!) μέσα σε 45+1 λεπτά, ενώ στο β’ ημίχρονο το «4-0+3-0» ήταν λογικό ότι θα οδηγούσε τον κόουτς και τους «αριστούχους μαθητές του» στο να σκεφτόντουσαν και το ταξίδι στη Γαλλία, για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις κατά την ερχόμενη Πέμπτη. Και επειδή ο λόγος για ταξίδι, από τα θεωρήματα να πάμε… στα μηχανοκίνητα και να θεωρήσουμε ότι στο «άγονο» β’ ημίχρονο η ομάδα «από…
την 4η ταχύτητα έβαλε «νεκρό», για να διατηρήσει λίαν απαραίτητες δυνάμεις. Και έτσι επέτρεψε στον ΟΦΗ να σημειώσει… το «δοκάρι της τιμής» (με τον Τζορτζ στο 66′). Επίσης πριν από το τελευταίο σφύριγμα του εξαιρετικού και χθες διαιτητή Δημήτρη Θάνου, πάλι ο Κοσταρικανός επιθετικός να συσχετιστεί με τη μοναδική ευκαιρία που χάθηκε για «το γκολ της τιμής». Για την ακρίβεια το γκολ θα σημειωνόταν, αλλά ο Γλύκος με ριψοκίνδυνη και σωτήρια επέμβαση δεν ήταν τόσο ότι απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του, όσο ότι ήθελε και το δικό του όνομα να γραφόταν… στο φύλλο αγώνα! Γιατί ως τότε δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα, με λίαν χαρακτηριστικό ότι στο α’ ημίχρονο οι «τελικές ενέργειες» των ομόχρωμων από το Ηράκλειο ήταν… «0 στο 0»! Ούτε μία! ··· ΟΣΑ ΕΥΣΗΜΑ δικαιούταν χθες ο Αγγελος Αναστασιάδης, που εκτός από την εγκατάσταση του ΠΑΟΚ στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έδωσε τη δυνατότητα στους οπαδούς του «να ξεχάσουν» την ταπείνωση στα μέσα της εβδομάδας, με την κυπελλική ήττα (ανεξάρτητα πως δεν σημαίνει αποκλεισμός, αλλά χαρακώνει το γόητρο…) από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καυταντζόγλειο, τόσα αρνητικά σχόλια επέσυρε ο Τζενάρο Γκατούζο! Αυτό δε, εξαιτίας του απονενοημένου πλάνου που χρησιμοποίησε ο Ιταλός, όταν με σκελετό του πάλι το 3-5-2, με τρία στόπερ που «έκαιγαν κάρβουνο», νόμισε ότι «κάθε αγωνιστική… είναι η 4η»! Είναι του Ατρόμητου! Ο Μιλανέζος ποδοσφαιρικός αστέρας υπερεκτίμησε τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ατρόμητου και παρασύρθηκε ακόμη περισσότερο, όταν η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε προχθές του Ολυμπιακού.
Μάλλον νόμισε ο Γκατούζο πως είχε χθες υπό την καθοδήγηση του… «τη Μίλαν της Ελλάδας»! Και ότι ο ΠΑΟΚ, λόγω της ασπρόμαυρης ένδυσής του, δεν ήταν Γιουβέντους, αλλά… Ουντινέζε (συγγνώμη, καλοί μας Καρνέζη και Κονέ)! Υπερεκτίμησε και υπερέβαλε, για αυτό ο εκρηκτικός και ασφαλώς πάρα πολύ ενδιαφέρων και άξιος κάθε σεβασμού ποδοσφαιράνθρωπος εμφανίστηκε με το 3-5-2 σε ολόκληρη Τούμπα! Χωρίς να βρεθεί ένας από τους διπλανούς του, από τους Νικομαχλάδες ή Πετρομαρινάκηδες, να τον ενημερώσουν τουλάχιστον για το πόση «κατωφέρεια» προκαλούν στον κάθε αντίπαλο οι ακραίοι Σαλπιγγίδης – Μακ! Προπάντων δε, όταν αυτοί οι δύο κορυφαίοι, στο χθεσινό «μονότερμα» του ΠΑΟΚ, ενισχυόντουσαν ακατάπαυστα από τα «δήθεν μετόπισθεν» Σκόνδρα – Ρατς. Αλλά και όταν ανάμεσα σε αυτές τις περίφημες χθες τετράδες παρεμβαλλόντουσαν οι Τζάνδάρης – Κάτσε! Τριάδες γινόντουσαν οι φτερούγες του «Δικέφαλου»! Και ενώ από τον κυρίως κορμό, τον άξονα, ο αεικίνητος Αθανασιάδης είχε για στήριγμα όχι μόνο τους κυρίως κυνηγούς ή τους κρυφούς κυνηγούς-μέσους, αλλά και τον Τζιόλη – και αυτόν με τη σειρά του εναλλάξ έναν από τους Βίτορ – Κατσικά! Μόνο ο Γλύκος έλειπε από όλο αυτό το σύνολο – τέτοιο «ένας ήταν και οι δέκα» δεν έχει εμφανιστεί τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια _ στον ΠΑΟΚ! ··· ΧΟΡΙΣ anno πρέπει να αναγνωριστεί στον Τζενάρο Γκατούζο πως έπαθε και μάλιστα πάρα πολύ άσχημα στο α’ ημίχρονο, έτσι έμαθε… Και στα αποδυτήρια, κατά την ανάπαυλα, άφησε το χιλιοτρυπημένο 3-5-2 και επικαλέστηκε το 4-4-2. Ενίσχυσε κάπως την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, αν και το κυριότερο που συνέβη στο β’ 45’+2λεπτο ήταν «το φρένο που πάτησε» ο ΠΑΟΚ. Ίσως μαζί με τη φιλοκρητική διάθεση που επέδειξε ο Αναστασιάδης, ο οποίος με την παρουσία του επί δύο σεζόν στα Χανιά έχει αγαπήσει και το μεγάλο νησί μας. Και μόνο ότι στο 69′ ο Άγγελος απέσυρε τον καταπληκτικό, τον τέλειο, χθεσινό δημιουργό του επιθετικού κρεσέντο, τον Σαλπιγγίδη, σήμαινε πολλά. Τέλος πάντων, προκειμένου για τον Ιταλό, να συμπληρώσουμε ότι αντικατέστησε και έναν αμυντικό, τον Μπανούση, που «είχε πνιγεί» -και δεν βρισκόταν κάποιος να του έδινε βοήθεια- ανάμεσα στα πελώρια «κύματα» Ρατς – Κάτσε Μακ. Έβαλε τον Κοσταρικανό επιθετικό Τζορτζ, που απέδει ξε ότι δικαιούταν θέση στην ενδε κάδα. Άλλαξε και τον Περογαμβράκη με τον Κουτσιανικούλη, παρ’ ότι ο σκόρερ της νίκης επί του Ατρόμητου ήταν κινητικός, μαχητικός, προσπαθούσε και δεν είχε «εξαφανιστεί» όπως ο Πετρόπουλος!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook