“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Toυς τραπεζικούς  λογαριασμούς προέδρων ή διευθυνόντων συμβούλων της ΠΑΕ ΟΦΗ (Φανούρης Βατσινάς, Γιάννης Κουράκης, Νίκος Μαχλάς, Μάνθος Πουλινάκης) από το 2009 έως σήμερα μπλόκαρε η εφορία Ηρακλείου, λόγω της καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης της ρύθμισης για τις οφειλές (ύψους 150.000 ευρώ) και για να ξεμπλοκάρουν θα πρέπει να δοθεί ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, το οποίο αναλογεί στο συνολικό χρέος.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πουλινάκης είχε τοποθετηθεί για τα χρέη τns ΠΑΕ ΟΦΗ στην εφορία. «Εγώ πήρα όλο το χρέος πάνω μου. Τα χρέη τα αναλαμβάνει ο τελευταίος. Είμαι ενήμερος για όλα. Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι φορολογικά ενήμερη. Εχουμε ένα θέμα με τον τοπικό έφορο, που είναι συνεχως απέναντι, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας πειράξει. Η ΠΑΕ έχει δώσει στην εφορία πάνω από 1,5 εκ. ευρώ. Μιλάω καθημερινά και με τον κ. Κουράκη, που αφουγκράζεται και αυτός τα προβλήματα. Οσοι πέρασαν από τον ΟΦΗ και δημιουργήθηκαν κάποια χρέη, πάνε στο όνομά τους. Πρέπει να προστατευτούμε όλοι. Κοιτάμε να δούμε πως θα το ξεπεράσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα. Και στο δικό μου ΑΦΜ ήρθε 1,5 εκατ. Εχουμε στείλει νομικά χαρτιά, που κανείς δεν μπορεί να «ακουμπήσει» την ΠΑΕ ΟΦΗ. Δυστυχώε το πρόβλημα το δημιουργεί η τοπική εφορία Αν ο έφορος θέλει να τραβάει το… σκοινί, είναι δικό του θέμα. Μια ευεργετική ρύθμιση έχει η ΠΑΕ από την εποχή Ορφανού, 100 δόσεων που την πληρώνει κανονικά».
Ως γνωστό, όμως μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου (περίπου δύο μήνες) για την αίτηση υπαγωγής στο 99 οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους πιστωτές έχουν… παγώσει. Αλλωστε, αυτή η αίτηση έγινε και για να «κουρευτεί» το χρέος και να γίνει διακανονισμός με το κράτος για περισσότερες δόσεις. Οπως λεγόταν χθες στο Ηράκλειο, ο Φανούρης Βατσινάς ήταν έξαλλος με αυτήν την εξέλιξη. Καταπώς φαίνεται το πρόβλημα… τσουρουφλάει τους προηγούμενους.

ΦΩΣ

Τα οικονομικά προβλήματα δεν λένε να αφήσουν ήσυχους τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Και τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να φτάνουν προσωπικά σε προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της ΠΑΕ… μπιλιετάκια από την εφορία και το ΙΚΑ που αφορούν υποχρεώσεις της εταιρείας. Από τη λίστα αυτή έχουν εξαιρεθεί οι πρόεδροι που προέκυψαν από διοικήσεις Πρωτοδικείου, ενώ αντίθετα έχουν ενοχληθεί οι Φανούρης Βατσινάς, Γιάννης Κουράκης, Νίκος Μαχλάς και φυσικά ο Μάνθος Πουλινάκης. Η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι… χάθηκαν όλες οι ρυθμίσεις από το 2009 και εντεύθεν με αποτέλεσμα τα χρέη αυτή τη στιγμή να φτάνουν τα 2,5-3 εκατομμύρια προς την εφορία και τις 600-700.000 ευρώ στο ΙΚΑ.
Οι πληροφορίες θέλουν τους τέως διοικητικούς παράγοντες της ομάδας να είναι σε άμεση συνεννόηση με τον Πουλινάκη αλλά και την εφορία και το ΙΚΑ προκειμένου να ρυθμιστεί η υπόθεση και να βρεθεί σημείο επαφής, καθώς η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τις δουλειές τους, Την ώρα που ο Τζενάρο Γκατούζο πονοκεφάλιαζε για την εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ στο ματς της Τούμπας, αλλά και για το γεγονός ότι κάμποσοι παίκτες παραμένουν εκτός πλάνων, ήρθε η ανακοίνωση της αναβολής του πρωταθλήματος να προσφέρει στον Ιταλό τεχνικό αυτό που τόσο χρειαζόταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή: χρόνο. Ότι ο Γκατούζο προβληματίστηκε από την εικόνα της ομάδας είναι δεδομένο. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει τίποτε παραπάνω πέρα από το να περιμένει την επιστροφή κάποιων παικτών που είναι φανερό ότι λείπουν. Και αυτό του το εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο η αναβολή της αγωνιστικής αλλά και η διακοπή που ακολουθεί λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας. Για τον λόγο αυτόν η προσοχή της τεχνικής ηγεσίας και του ιατρικού τιμ εστιάζεται στις περιπτώσεις των πέντε παικτών που βρίσκονται στα… πιτς τις τελευταίες εβδομάδες και οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν ρυθμούς εκμεταλλευόμενοι το διάστημα που ακολουθεί. Οι τραυματισμοί των Μιλιάζες, Άρτολα και Στάθη δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στα άκρα της ηρακλειώτικης ομάδας. Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εξαιτίας της ανάγκης, λόγω του συστήματος των τριών αμυντικών που ακολουθεί ο 36χρονος τεχνικός, οι συγκεκριμένοι παίκτες να συμμετέχουν ενεργά και στο παραγωγικό αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι.
Οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό με τα προβλήματα τραυματισμών και ελπίζεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν σε κανονικούς προπονητικούς ρυθμούς ενώ ο Στάθης ένιωσε ενοχλήσεις μόλις στην τελευταία προπόνηση, συνεπώς θέλει μεγαλύτερη προσοχή η κατάσταση του. Την ίδια στιγμή οι Μερεμπασβίλι και Απόνιο, οι παίκτες που επιλέχθηκαν για να δώσουν περισσότερη ποιότητα και ουσία στο επιθετικό παιχνίδι, προσπαθούν συνεχώς να καλύψουν το χαμένο έδαφος ώστε σύντομα να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Και ο Γκατούζο υπολογίζει ότι και οι πέντε που λείπουν στα τελευταία ματς θα είναι διαθέσιμοι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά από τρεις εβδομάδες.

Sportday

Ευεργετική θεωρούν στον ΟΦΗ τη διακοπή του πρωταθλήματος, προκειμένου η ομάδα να επουλώσει τις πληγές της -όχι μόνο τις ψυχολογικές, αλλά και τις σωματικές. Ντάνι Αρτόλα. Γιάννης Στάθης και Κάρλος Μιλιάζες προβλέπεται ότι θα έχουν αποθεραπευθεί μέχρι το ντέρμπι με τον Εργοτέλη, ενώ τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, ο Απόνιο και ο Γκιόργκι Μεραμπασβίλι. θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση κι αρκετά έτοιμοι να βοηθήσουν τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook