“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Τεστ για την αξιοπιστία των διαβεβαιώσεων που έχει δώσει ο Απόνιο στους διοικούντες τον ΟΦΗ, θ’ αποτελέσει η σημερινή ημέρα.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας, ο Ισπανός ήταν να επιστρέψει αργά χθες το βράδυ, οπότε σήμερα στις 16.00 θα πρέπει να είναι στο αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ για την προγραμματισμένη προπόνηση.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το απουσιολόγιο του Τζενάρο Γκατούζο θα είναι λευκό σήμερα, αφού επιστρέφουν σίγουρα οι διεθνείς Μάιρον Τζορτζ και Γκιόργκι Λόρια. ώστε να τεθούν στη διάθεση του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σε αντίθεση με τον Απόνιο. ο οποίος έχει χάσει πολλές προπονήσεις, εξαιτίας του ταξιδιού του στην Ισπανία για τη γέννηση του πέμπτου παιδιού του (!). ο έτερος παίκτης που απέκτησε δελτίο, ύστερα από τη δικαίωση του ΟΦΗ από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι δείχνει σαν έτοιμος από καιρό και δεν αποκλείεται στη Λεωφόρο να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα. Και μάλιστα είναι πιθανό να παίξει από την αρχή του αγώνα. Ο Γεωργιανός μέσος, όπως έχει δείξει στον Γκατούζο. μπορεί να βοηθήσει τόσο στον άξονα, όσο και στις πτέρυγες, κυρίως στη δεξιά. Και στις έως τώρα προπονήσεις «βγάζει σπίθες». Η προετοιμασία της ομάδας του Ηρακλείου για την αναμέτρηση με τους «πράσινους» θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί με προπόνηση στις 9.

ΦΩΣ

Το αίσιο τέλος της υπόθεσης που αφορούσε την έκδοση δελτίων για τους Μερεμπασβίλι και Απόνιο δίνει τη δυνατότητα στους δύο παίκτες να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ. Και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, αυτός που θα ριχτεί αμέσως στα βαθιά είναι ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός. Ο Μερεμπασβίλι, πού όλο τό το διάστημα προσπάθησι; να καλύψει το χαμένο έδαφος τα κατάφερε σε μεγάλο, αν όχι απόλυτο, βαθμό, δεν έκρυβε την ικανοποίησή του στο άκουσμα της απόφασης, ενώ και ο Γκατούζο φαινόταν πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη αυτή. Με βάση μάλιστα και όσα δείχνει ο Γεωργιανός στις προπονήσεις, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας για το ματς της Λεωφόρου, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να βρεθεί ακόμη και στο αρχικό σχή- ^ μα. Κάτι τέτοιο στριφογυρίτ ζει εδώ και καιρό στο μυαλό του Γκατούζο, όμως για την ώρα δεν φαίνεται να έχει καταλήξει σε οριστική απόφαση. Αντίθετα, ο Απόνιο έχει πάρει άδεια για να βρεθεί κοντά στη γυναίκα του στην Ισπανία, καθώς πριν από λίγες ημέρες γέννησε δίδυμα. Ο Απόνιο καθώς υπήρχε η εκκρεμότητα με τα δελτία ζήτησε παράταση άδειας και αναμένεται να επιστρέψει στο Ηράκλειο είτε σήμερα είτε αύριο. Όπως και να έχει, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει χάσει μεγάλο αριθμό προπονήσεων και φαντάζει δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να είναι στη 18άδα για τη Λεωφόρο.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη |\ διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και αυτή τη φορά ο Γκατούζο θα έχει σαφώς περισσότερες λύσεις στα χέρια του, καθώς πέραν του Μερεμπασβίλι που έχει δικαίωμα συμμετοχής ετοιμοπόλεμοι είναι και οι Άρτολα, Στάθης, Μιλιάζες που ξεπέρασαν τα Ι προβλήματα τραυματισμών τους. Όσον αφορά τους διεθνείς Λόρια και Τζορτζ, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Γεωργίας και της Κόστα Ρίκα, αντίστοιχα, και αναμένεται από σήμερα να τεθούν στη διάθεση του Γκατούζο, ο οποίος τους υπολογίζει για το ματς με τον Παναθηναϊκό υπολογίζεται στην παρούσα φάση.

Goal

Μετά από καιρό ο Τζενάρο Γκατούζο έχει γεμάτο το «οπλοστάσιο» του και θεωρεί πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί βελτιωμένη στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ΟΦΗ. Στον Παναθηναϊκό έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον ΟΦΗ και μετά από πολύ καιρό ο Τζενάρο Γκατούζο μπορεί να κάνει τα πλάνα του έχοντας τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Συγκεκριμένα οι Κρητικοί θα είναι… άλλη ομάδα στη Λεωφόρο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματα, καθώς οι επιστροφές των Αρτόλα, Μιλιαζες και η ενεργοποίηση του Μερεμπασβίλι δίνουν οχι απλά επιπλέον λύσεις στον Ιταλό τεχνικό αλλά τρειs ενδεκαδάτες επιλογές. Πιθανότατα και οι τρεις θα είναι στο βασικό σχήμα των «μελανόλευκων». Από κει και πέρα χθες βράδυ αναμένονταν στο Ηράκλειο οι διεθνείς Λόρια και Τζορτζ αλλά και ο Απόνιο. Ο Ισπανός βρισκόταν το τελευταίο δεκαήμερο στην Ισπανία, αλλά ακόμα και αν είναι συνεπής στο ραντεβού του δύσκολα θα βρίσκεται στην αποστολή, καθώς έχει χάσει αρκετές προπονήσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook