“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου.

Sportday

Αστέρας Τρίπολης έφυγε με τη νίκη από το Ηράκλειο χάρη στα γκολ των Ουσέρο. Μάσα και Τσοκάνη (2-3) και ο Τζενάρο Γκατούζο από τον ΟΦΗ εξαιτίας των προβλημάτων που υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει η ομάδα της Κρήτης, βάζοντας τέλος στην τετράμηνη ελληνική περιπέτεια του.
Η παραίτηση του Ιταλού και η επιστροφή στην πατρίδα του έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, αλλά και εντός των συνόρων οι αποκαλύψεις του επισκίασαν την πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη του Αστέρα. «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να συνεχίσω αυτή την εμπειρία», δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο απευθυνόμενος (και) στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και στην εξομολόγησή του είπε όσα έκρυβε κατά το διάστημα της παρουσίας του στον ΟΦΗ.
«Εβαλα όλο το πάθος, όλες τις δυνάμεις μου γι’ αυτήν την ομάδα, αλλά δεν μπορώ κάθε μέρα να αντιμετωπίζω προβλήματα», ανέφερε και ι συνέχισε: «Δεν είμαι ο πρόεδρος. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Νιώθω άσχημα και στενοχωρημένος αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω. Το κάνω αυτό επειδή αγαπάω την ομάδα. Δεν μπορώ να σηκώσω στους ώμους μου όλο το βάρος της ομάδας. Καθημερινά υπήρχαν άλλες προτεραιότητες, και όχι το αγωνιστικό. Καθημερινά έδινα όλη την ενέργεια μου. αλλά όταν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που επηρεάζουν την ομάδα, το αποτέλεσμα είναι να χάνεις στο γήπεδο, όπως συνέβη σήμερα». Πέρα από τις αιχμές εναντίον της διοίκησης για τη μη σωστή λειτουργία της ομάδας, μίλησε και για τη σχέση του με τους παίκτες. «Εβαλα μπροστά το πρόσωπο και το όνομα μου. αλλά νιώθω ότι οι παίκτες δεν με πιστεύουν. Και να κερδίζαμε, η απόφασή μου θα ήταν ίδια. Δεν έχω μιλήσει με τους παίκτες μου. θα τους ενημερώσω μόλις φύγω από εδώ. γιατί είναι μια πολύ δύσκολη και απογοητευτική στιγμή». Σε ό.τι αφορά το παιχνίδι, ο Αστέρας απέδειξε με πειστικό τρόπο ότι άφησε πίσω τη βαριά ήττα από την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Από την αρχή της αναμέτρησης κέρδισε τη μεσαία γραμμή και εκμεταλλευόμενος τα πολλά αμυντικά λάθη των αντιπάλων έφτασε στη νίκη. η οποία συντελέστηκε και πάλι στην Κρήτη, όπως και στις 27 Σεπτεμβρίου στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, που ήταν και η τελευταία (πριν από την χθεσινή) για το πρωτάθλημα.

Goal

Προτού καλά καλά συμπληρωθεί ένα 40ήμερο από το μεγάλο ξέσπασμα του Τζενάρο Γκατούζο με τις πομπώδεις δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να φύγει από τον ΟΦΗ, αλλά θα κάτσει να δουλέψει για να υλοποιήσει το «όραμα» του Μάνθου Πουλινάκη για την ομάδα, ο «Ρίνο» λύγισε… Η (κολακευτική) εντός έδρας ήπα με 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν απλά η αφορμή. Τα ατελείωτα οικονομικά προβλήματα των Κρητικών δεν παλεύονται ακόμα κι απ’ αυτόν τον μαχητή Ιταλό, ο onoios αν τότε είχε φτάσει στα όριά του, τώρα τα ξεπέρασε κατά πολύ… «Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω αυτήν την εμπειρία. Εβαλα όλο το πάθος και τις δυνάμεις μου για αυτήν την ομάδα. Αλλά δεν μπορώ κάθε μέρα να αντιμετωπίζω προβλήματα, δεν είμαι ο πρόεδρος. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Νιώθω άσχημα και στενοχωρημένος, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω. Δεν μπορώ να σηκώσω στους ώμους μου όλο το βάρος. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες καθημερινά και όχι το αγωνιστικό. Οταν υπάρχουν διάφορα προβλήματα, αυτό συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Καθημερινά βάζω όλη μου την ενέργεια στην προπόνηση και τον αγώνα. Προσπαθώ πολύ και ξαφνικά χαλάνε τα πράγματα…» είπε ο «Ρίνο», αφήνοντας τους πάντες «παγωμένους» και κυρίως όσους είχαν εφησυχάσει από τη νίκη στη Λεωφόρο και νόμιζαν πως όλα βαίνουν καλώς… Δεν γνωρίζουμε αν ήταν η κάκιστη απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο χθεσινό ματς που έκανε τον Γκατούζο να αφήσει σαφείς αιχμές και γι’ αυτούς. «Νιώθω ότι δεν με πιστεύουν οι παίκτες μου», είπε ο Ιταλός χωρίς να τους δώσει κάποιο ελαφρυντικό για το γεγονός πως και αυτοί σηκώνουν τον δικό τους «σταυρό του μαρτυρίου». Οπως και να ‘χει, ο Αστέρας με την ανωτερότητά του σαν ομάδα και το κατά διαστήματα εκπληκτικό του ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισε μία ώρα αρχύτερα μια κατάσταση, που ήταν εμφανές πως δεν… τραβούσε, βάζοντας τον ΟΦΗ σε νέες περιπέτειες.

ΦΩΣ

ταν στις 21 Οκτωβρίου 2007 η τελευταία φορά που ο Αστέρας Τρίπολης περνούσε με άνεση και στιλ από την έδρα του ΟΦΗ. Τελευταία μέχρι τη χθεσινή. Επτά χρόνια μετά οι Αρκάδες το ξανάκαναν.
Τότε ήταν ο Τσέζαρεκ με δύο γκολ και ένα εμφατικό 0-3. Χθες ο Ουσέρο και τα άλλα παιδιά του Στάικου Βεργέτη στην υπογραφή του 2-3 που έφερε την τέταρτη νίκη του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα. Και μιας και οι ημερομηνίες σχεδόν συμπίπτουν, το συμπέρασμα είναι προφανές.
Του ταιριάζει το «ΟΧΙ» της επετείου και ακόμη περισσότερο η… παρέλαση του Αστέρα στο Ηράκλειο. Και χθες τα έκανε και τα δύο.
Αρνήθηκε στον ΟΦΗ να επιστρέψει πραγματικά στη διεκδίκηση του ματς, όταν οι Κρητικοί ισοφάρισαν σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (53′). Και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (58″, 62′) καθάρισε την «μπουγάδα» με συνοπτικές διαδικασίες. Νίκησε εύκολα η ομάδα του Βεργέτη. Πολύ πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το κλειστό τελικό σκορ. Και νωρίς «πήρε κεφάλι» με τον Ουσέρο, και νωρίς αντέδρασε καθοριστικά όταν ο Μιλιάζες έφερε το ματς στα ίσα. Και αν προς το τέλος ήταν πιο προσεκτικοί οι Αρκάδες στις πάσες τους και στις εκτελέσεις τους, θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν ακόμη πιο χαρακτηριστικό αυτής της άνεσης τους που έφερε ένα τρίποντο την κατάλληλη στιγμή (λίγα εικοσιτετράωρα μετά το 5-1 στο Λονδίνο από την Τότεναμ).
Σε ό,τι αφορά τον ΟΦΗ, προερχόταν από τη σπουδαία νίκη μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν μπόρεσε όμως να διπλασιάσει τα καλά αποτελέσματα και να αναρριχηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Και δεν τα κατάφερε διότι όπως στο ματς με τη Βέροια (0-1) έδειξε να μην έχει τις απαντήσεις σε ματς όπου η κατοχή της μπάλας περνά από τα πόδια της.
Στέκεται καλά πίσω από την μπάλα. Δεν της βγαίνει όμως ως τώρα το άλλο στιλ. Και αυτό την κάνει ευάλωτη στην έδρα της. Ειδικά απέναντι σε ομάδες που έχουν την ποιότητα να το εκμεταλλευτούν όλο αυτό.
προηγήθηκε νωρίς…
Ο Αστέρας λοιπόν ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ (10′). Ο Μιλιάζες πήγε άτσαλα στον Γιαννιώτα, χρησιμοποίησε τα χέρια του για να σταματήσει τον Έλληνα επιθετικό και η πτώση του 21χρονου στο χορτάρι έστειλε τον Τοπούζη σωστά στη βούλα (9 ). Ο Ουσέρο ανέλαβε την εκτέλεση, ο Λόρια έπεσε καλά, αλλά οι Κρητικοί μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους (0-1). Αυτό το γρήγορο γκολ έφερε άλλα δεδομένα στο χορτάρι. Ο ΟΦΗ έδειξε να αποσυντονίζεται και μάλλον πρέπει να ποΛυ πιο άνετα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 3-2 ο Αστέρας πέρασε από το… μπλόκο του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook